Prime Minister's Office
PM interacts with doctors and officials of Varanasi
Urges the health workers to focus on rural areas of Banaras and Purvanchal
Hails the initiative of ‘Micro-containment zones’ and ‘Home delivery of medicines’
Gives a new mantra in COVID management : ‘Jahan Bimar Wahan Upchar'
21 MAY 2021 2:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with doctors and officials of Varanasi today through video conference.
During the interaction, the doctors and officials of Varanasi thanked the Prime Minister for his continuous and proactive leadership that helped in ramping up health infrastructure and ensured adequate supply of necessary medications and critical equipment like ventilators and oxygen concentrators. The Prime Minister was informed about the efforts undertaken in the last one month to contain the spread of Covid, vaccination status, and the ongoing steps and plans to prepare the district for future challenges. The doctors also informed the Prime Minister that they have been vigilant about the threat of Mucormycosis and have already taken steps and created facilities for the management of the disease.
The Prime Minister underscored the importance of continuous training of the manpower fighting Covid and advised the officials and doctors to conduct training sessions and webinars, especially for the paramedical staff and doctors serving in the rural areas. He also asked the officials to work towards bringing down vaccine wastage in the district.
Addressing the event, the Prime Minister commended the work done by the doctors, nurses, technicians, ward boys, ambulance drivers and other frontline health workers of Kashi. He paid tributes to all those who lost their loved ones. He praised the speed with which the number of oxygen and ICU beds has been increased in such a short time in Banaras and the way the Pandit Rajan Mishra Kovid Hospital has been activated at such a short notice. He expressed happiness that the Integrated Covid command system in Varanasi worked very well and said Varanasi's example inspires the world.
The Prime Minister lauded the efforts of the medical team in containing the epidemic to a great extent. He also urged against complacency and urged them to engage in fighting a long battle right now by focusing on the rural areas of Benaras and Purvanchal. He said that the plans that have been made and the campaigns that have been run in our country in the last few years, have helped a lot in fighting Corona. Initiatives like the toilets built under Swachh Bharat Abhiyan, the free treatment facilities under the Ayushman Bharat scheme, the gas cylinders under the Ujjwala scheme, the Jan Dhan bank accounts or the Fit India campaign, awareness of Yoga and AYUSH have increased the strength of the people in the fight against Corona.
The Prime Minister provided a new mantra in Covid Management : ‘Jahan Bimar Wahan Upchar'. He remarked that bringing the treatment to the patient’s doorstep will reduce the burden on the health system. The Prime Minister also hailed the initiative of micro containment zones and appreciated the home delivery of medicines. He requested the health workers to make this campaign as comprehensive as possible in rural areas. He said bringing doctors, labs and e-marketing companies together to provide a tele-medicine facility named 'Kashi Kavach' is also a very innovative initiative.
The Prime Minister emphasized the important role played by ASHA and ANM sisters in the ongoing war against COVID-19 in the villages and urged the health officials to take maximum advantage of their potential and experience. He added that during this second wave, the front line workers have been able to serve the people safely because they were already vaccinated. He urged everyone to administer the vaccine when their turn comes.
The Prime Minister gave the example of substantial control of ‘encephalitis cases in children’ in the Purvanchal region due to active efforts of the UP government and urged the officials and doctors to work with the same sensitivity and vigilance. He cautioned against the new challenge posed by Black Fungus in the battle against the pandemic. He added that it is important to pay attention to the precautions and arrangements required to deal with it.
The Prime Minister hailed the leadership provided by public representatives of Varanasi in the fight against Covid. He urged the public representatives to remain connected with the public and advised them to show full sensitivity towards their concern despite criticisms. He added that if any citizen has any grievance, then it is the responsibility of the public representatives to be concerned about it. He also praised the people of Varanasi for keeping the promise of maintaining the city clean.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বরানাসিগী দোক্তরশিং অমসুং ওফিসিএলশিংগা উনখ্রে
হেল্থ ৱর্করশিংদা মশাদা য়াম্না চাওথোকচবা তৌদনবা অমদি মখোয়দা বনারস অমসুং পুর্বঞ্চলগী মফমশিংদা অহেনবা মিৎয়েং চঙনবা হায়খ্রে
‘মাইক্রো-কন্তেনমেন্ত জোনস’ অমসুং ‘হোম দেলিবরী ওফ মেদিসিন্স’গী খোঙথাংশিং থাগৎপা ফোংদোক্লি
য়ুমথোং খুদিংদা চৎতুনা অনাবশিং লায়েংবনা হেলথ সিস্তেমদা পোৎলুম হন্থগনি: পি.এম.
21 MAY 2021 2:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা বরানাসিগী দোক্তরশিং অমসুং ওফিসিএলশিংগা উনখ্রে। উনবা অসিদা বরানাসিগী দোক্তরশিং অমসুং ওফিসিএলশিংনা প্রধান মন্ত্রীবু মহাক্কী লেপ্পা লৈতবা অমসুং ইচং থৌবা লুচিং মখাদা হেলথ ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং তঙাইফদবা হিদাক-লাংথক মরাং কাইনা ফংহনবা অমসুং মরুওইবা মচাক ওইরিবা ভেন্তিলেতর অমসুং ওক্সীজেন কন্সেন্ত্রেতর হেন্না ফংহনবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। হৌখিবা থা অসিদা কোবিদ শন্দোকপা থিংনবা, ভেক্সিনেসনগী ফিভম অমসুং দিস্ত্রীক্ত অসিদা তুংদা লাক্কদৌরিবা অৱাবশিং থেংন্ননবা হৌঝিক লৌখৎলিবা খোঙথাং অমসুং থৌরাংশিং অসি প্রধান মন্ত্রীদা পাউদমখি। প্রধান মন্ত্রীদা দোক্তরশিংনা পাউদমখি মদুদি তমথিরবা মুকোর্মাইকোসিসকী ওইরিবা ফিভমশিং কুপ্পা য়েংশিনখ্রে অমসুং মাংজৌননা খোঙথাং কয়া অমা লৌখৎতুনা লায়না অসিগীদমক খুদোংচাবা কয়া পীনবা শেম-শাদুনা লৈরে হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা কোবিদ লান্থেংননবা লৈরিবা মীশিং অসিদা লেপ্পা লৈতনা ত্রেনিং পীরিবা অসিগী মরুওইবা পনখি অমসুং দোক্তরশিং অমসুং ওফিসিএলশিংদা ত্রেনিং সেসন অমসুং ৱেবিনারশিং মরুওইনা খুঙ্গংদা লৈরিবা পেরামেদিকেল স্তাফ অমসুং দোক্তরশিংদা পাংতোক্নবা পাউতাক পীরি। মহাক্না ওফিসিএলশিংদা দিস্ত্রীক্ত অসিদা ভেক্সিক মাংবা হন্থহন্নবা হায়খি। মহাক্না কাশিগী দোক্তরশিং, নর্সশিং, তেক্নিসিয়ানশিং, ৱার্দকী নুপামচাশিং, এম্বুলেন্সকী দ্রাইভরশিং অমশুং অতৈ ফ্রন্তলাইন হেলথ ৱার্করশিংনা তৌরিবা থবকশিংদা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না নুংশিজবা কয়া কাইনখ্রবশিংগীদমক ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে। মহাক্না বনারসতা য়াম্না অথুবা মতমদা ওক্সীজেন অমসুং আই.সি.য়ু.গী ফমুংশিং মশীং হেনগৎহনবা অমসুং পন্দিত রজন মিশ্রা কোবিদ হোস্পিতাল অসি অথুবা মতমদা মথৌ তৌরকপদা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না বরানাসিদা ইন্তিগ্রেতেৎ কোবিদ কম্মান্দ সিস্তেম অসি মথৌ নিংথিনা পাংথোকপা অসিদা হরাওবা ফোংদোকখি অমসুং বরানাসিনা খুদম অমা ওইদুনা মালেমদা পুক্নিং থৌগৎলি হায়না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা মেদিকেল তীম অসিবু লায়চৎ অসিবু লাকশিন্নবা কন্না হোৎনরিবা অসিবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না মশানা চাওথোক্তনবা অমসুং বনারস অমসুং পুর্বঞ্চলগী মফমশিংদা অহেনবা মিৎয়েং চঙনবা হায়খ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি খর অসিদা ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা লৌখৎখিবা থৌরাংশিং অমসুং কেম্পেইনশিংনা কোরোনা অসিবু লান্থেংনবদা মতেং য়াম্না ওইরি। লৌখিবা খোঙথাংশিং হায়বদি স্বাসচ ভারত আভিয়ানগী মখাদা তোইলেৎ শাবা, আয়ুশমান ভারত স্কীমগী মখাদা লেম্না লায়েংবগী খুদোংচাবা পীবা, উজালা স্কীমগী মখাদা গ্যাস সিলিন্দর, জন ধন বেঙ্ক একাউন্ত নত্ত্রগা ফিত ইন্দিয়া কেম্পেইন, য়োগগী পাউজেল অমসুং আয়ুশ অসিনা কোরোনা লান্থেংনবদা মীয়ামদা শক্তি পীবা হেনগৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা কোবিদ মেনেজমেন্তগী অনৌবা মন্ত্র পীরি: ‘য়হা বিমার ৱহি উপহার’। য়ুমথোং খুদিংদা চৎতুনা অনাবশিং লায়েংবনা হেলথ সিস্তেমদা পোৎলুম হন্থহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা মাইক্রো কন্তেনমেন্ত জোনগী খোঙথাং অমসু্ং য়ুমদা হিদাক লাংথক য়ৌহনবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। মহাক্না হেলথ ৱার্করশিংদা ঙম্লিবমখৈ খুঙ্গংগী মফমশিংদা মসিগী কেম্পেইনশিং অসি পীনবা হায়জখি। দোক্তরশিং, লেবশিং অমসুং ই-মার্কেতিংশিং অসি পুন্না ‘কাশি কাবাচ’ কৌবা তেলেমেদিসিনগী খুদোংচাবা অমা পীরিবা অসি য়াম্না অনৌবা ৱাখল্লোন্নি।
প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা পীরদুনা হায় মদুদি এ.এস.ঐচ.এ. অমসুং এ.এন.এম.গী ইচে-ইচলশিংনা হৌজিক ওইরিবা কোবিদকী লাল অসিদা য়াম্না চাওনা থৌদাং লৌরি অমসুং হেলথ ওফিসিএলশিংদা মখোয়না তৌবা ঙম্বা অমসুং খুৎলোইবশিং অসিগী অঙম্বা খুদোংচাবা লৌনবা তকশিনখি। মহাক্না মখা তানা হায় মদুদি অনিশুবা ৱেব অসিদা ফ্রন্ত লাইন্দা থবক তৌরিবশিংনা হান্ননা তিকা থাখিবা মরম্না মীয়াম্দা শোই-ঙাম্দনা মতেং পীবা ঙম্লি। মীয়াম্না মখোয়গী কাপফম থোকপা মতম লাকপদা মীপুম খুদিং তিকা থাদোক্নবা মহাক্না তকশিল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা পুর্বঞ্চলদা য়ু.পি. সরকারনা হকথেংননা হোৎনবদগী ‘এন্সেফালিতিস কেস ইন চিলদ্রন’ লাকশিনবা ঙমখিবা অদুগী খুদম পীখি অমসুং ওফিসিএলশিং অমসুং দোক্তরশিংদা হায়রিবা অসিগা চপ মান্ননা থবক পায়খৎনবা তকশিনখি। লায়চৎ অসিগী মরক্তা ব্লেক ফঙ্গসনা অনৌবা চৈথেং অমমুক পীরক্লিবা অসিদগী চেকশিন্নবা খঙহল্লক্লি। মহাক্না মখা তানা হায় মদুদি হায়রিবা অসি থেংননবা চেকশিন থৌরাং লৌখৎপা মথৌ তাই হায়রি।
প্রধান মন্ত্রীনা বরানাসিদা কোবিদকী মায়োক্তা লান্থেংনবদা মীয়ামগী মীহুৎশিংনা লুচিংলিবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। মহাক্না মীয়ামগী মীহুৎশিং অসিদা মীয়ামগা পাউ ফাওনদুনা অরানবা পাউ কয়া অমা শন্দোকপগী মহুৎতা অফবা লোম্দা চিংশিন্নবা পাউতাক পীখি। মহাক্না মখা তানা হায় মদুদি কনাগুম্বা প্রজা অমনা অৱাবা তারবা মীয়ামগী মীহুৎশিংনা থৌদাং লৌগদবনি। মহাক্না বরানাসিগী মীয়াম্বু সহর অসিবু লু-নান্না থম্বগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।