Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 UPDATE
28 MAY 2021 9:21AM by PIB Delhi
Active Caseload further declines to 23,43,152
Active Cases decrease by 76,755 in last 24 hours
At 1.86 Lakh Cases, declining trend in new cases continues.
Daily new cases are lowest in last 44 days.
2,48,93,410 total Recoveries across the country so far.
2,59,459patients recovered during last 24 hours.
Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for the 15th consecutive day
Recovery Rate increases to 90.34%
Weekly Positivity Rate currently at 10.42%
Daily positivity rate at 9.00%, less than 10% for 4 consecutive days.
20.57 Cr. Vaccine Doses administered so far under Nationwide Vaccination Drive
Testing capacity substantially ramped up- 20.7 lakh tests conducted in last 24 hours

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ-୧୯ ଅପଡେଟ୍
28 MAY 2021 9:21AM by PIB Bhubaneswar
ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ଆହୁରି ହ୍ରାସ ପାଇ ୨୩,୪୩,୧୫୨ ହେଲା
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାରେ ୭୬,୭୫୫ ହ୍ରାସ
ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ହ୍ରାସ ପାଉଥିବା ବେଳେ ୧.୮୬ ଲକ୍ଷ ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ
ଗତ ୪୪ ଦିନରେ ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ସବୁଠାରୁ କମ୍
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ମୋଟ ୨,୪୮,୯୩,୪୧୦ ଜଣ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥ
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ୨,୫୯,୪୫୯
କ୍ରମାଗତ ପଞ୍ଚଦଶ ଦିନରେ ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ସଂଖ୍ୟାକୁ ପଛରେ ପକାଇଛି
ସୁସ୍ଥତା ହାର ୯୦.୩୪%କୁ ବୃଦ୍ଧି
ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ଏବେ ଅଛି ୧୦.୪୨%
ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ୯.୦୦%, କ୍ରମାଗତ ଚତୁର୍ଥ ଦିନରେ ଏହା ୧୦%ରୁ କମ୍ ରହିଛି
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନରେ ୨୦.୫୭ କୋଟି ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୨୦.୭ ଲକ୍ଷ ଟେଷ୍ଟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଟେଷ୍ଟିଙ୍ଗ କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇପାରିଛି