Prime Minister's Office
Prime Minister reviews progress of India’s vaccination drive
Government of India is helping Vaccine Manufacturers in terms of facilitating more production units, financing and supply of raw materials.
PM instructed that steps need to be taken to bring vaccine wastage down
PM reviews status of vaccination coverage in health-care workers, front-line workers, 45+ and 18-44 age groups
04 JUN 2021 8:38PM by PIB Delhi
PM Narendra Modi chaired a high level meeting to review the progress of India’s vaccination drive. Officials gave a detailed presentation on various aspects of the vaccination drive.
PM was briefed about the current availability of vaccines and the roadmap for ramping it up. He was also apprised about the efforts undertaken to help various vaccine manufacturers ramp up production of vaccines. Government of India is actively working with vaccine manufacturers & helping them in terms of facilitating more production units, financing and supply of raw materials.
PM reviewed the status of vaccination coverage in health-care workers as well as front-line workers. He also took stock the vaccination coverage in the above 45 as well as 18-44 age group. PM also reviewed the status of vaccine wastage in various states. PM instructed that vaccine wastage numbers are still on the higher side and steps need to be taken to bring them down.
Officials also briefed the PM on various measures being taken on the tech front to make the process of vaccination more people friendly.
Officials briefed PM on advance visibility being provided to states on vaccine availability. They also apprised the PM that states have been asked to pass on this information to district level so that there is no inconvenience to people.
Defence Minister, Home Minister, Finance Minister, Commerce & Industries Minister, I&B Minister, Principal Secretary to PM, Cabinet Secretary, Health Secretary and other important officials participated in the meeting.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী খোঙজেল য়েংশিনখ্রে
ভারত সরকারনা ভেক্সিন মেনুফেকচররশিংদা অহেনবা প্রদক্সন য়ুনিৎশিং হেন্না লাইনা হাংহন্দুনা, ফাইনান্সিং অমসুং রো মেতরিয়েলশিং সপ্লাই তৌদুনা মতেং পাংলি৷
ভেক্সিন মাংহনবগী চাং অসি হন্থহন্নবা খোংথাংশিং লৌখৎপগী তঙাই ফদবা লৈরে হায়না পি.এম.না খঙহনখ্রে
হেল্থ-কেয়র ৱার্করশিং, ফ্রন্ত-লাইন ৱার্করশিং, ৪৫+ অমসুং চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা ভেক্সিন কাপ্পগী স্তেতস অদু পি.এম.না য়েংশিনখ্রে
04 JUN 2021 8:38PM by PIB Imphal
পি.এম. নরেন্দ্র মোদিনা ভারতকি ভেক্সিনেসন দ্রাইবকি খোঙজেল অসি য়েংশিন্নবা পাংথোকখিবা অৱাংবা থাক্কি মীফম অমদা থৌবুরেল ওইনা শরুক য়াখ্রে৷ ওফিসিয়েলশিংনা ভেক্সিনেসন দ্রাইবকি তোঙান তোঙানবা এস্পেক্তশিংদা অকুপ্পা প্রজেন্তেসন পুথোকখি৷
হৌজিক হৌজিক লৈবাক অসিদা ফংলিবা ভেক্সিনগী চাং অমসুং ভেক্সিন পুথোকপগী চাং অসি হেনগৎহন্নবগী রোদমেপ অদু তেল্লপনা পি.এম.দা ফোংদোকখ্রে৷ তোঙান তোঙানবা ভেক্সিন মেনুফেকচররশিংনা ভেক্সিনশিং অসি কা হেন্না পুথোকহনবদা মতেং পাংনবা লৌখৎখিবা খোঙথাংশিং অদুসু মঙোন্দা খঙহনখ্রে৷ ভারত সরকারনা ভেক্সিন মেনুফেকচররশিং অসিগা এক্তিবলি ওইনা থবক তৌমিন্নরি অমসুং অহেনবা প্রদক্সন য়ুনিৎশিং হেন্না লাইনা হাংহন্দুনা, ফাইনান্সিং অমসুং রো মেতরিয়েলশিং সপ্লাই তৌদুনা মতেং পাংলি৷
হেল্থ-কেয়র ৱার্করশিং অমসুং ফ্রন্ত-লাইন ৱার্করশিংদা ভেক্সিন কাপথোকপগী স্তেতস অদু পি.এম.না যেংশিনখ্রে৷ চহি ৪৫গী মথক অমসুং চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা ভেক্সিন কাপথোক্নবগী স্তোক অদুসু মহাক্না লৌখ্রে৷ তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদা ভেক্সিন মাংহনবগী স্তেতস অদুসু পি.এম.না য়েংশিনখ্রে৷ ভেক্সিন মাংহনবগী চাং অসি লেপ্পা লৈতনা ৱাংলি অমসুং অসিগুম্না অরেম্বদা মাংলিবা ভেক্সিনগী চাং অসি হন্থহন্নবা খোঙথাংশিং লৌখৎপা তঙাই ফদ্রে হায়না পি.এম.না খঙহনখ্রে৷
ভেক্সিনেসনগী প্রেসেস অসি প্রজাশিংদা হেন্না ফ্রেন্দলী ওইহন্নবা তেক ফ্রন্তদা খোঙথাং কয়ামরোম লৌখৎলি হায়না ওফিসিয়েলশিংনা পি.এম.না তেল্লপনা ফোংদোকখ্রে৷
ভেক্সিন ফংহন্নবা রাজ্যশিংদা ফংহল্লিবা এদভান্স বিজিবিলিতী অদুগী মতাংদসু ওফিসিয়েলশিংনা পি.এম.দা তেল্লপনা ফোংদোকখি৷ লৈবাক মীয়াম অসিদা খুদোংচাদবা অসি অমতা থোক্তনবা মসিগী ই-পাউ অসি জিলাগী লেবেলদা পীনবা রাজ্যশিংদা খঙহনখ্রে হায়না মখোয়নসু পি.এম.দা ফোংদোকখি৷
দিফেন্স মন্ত্রী, গৃহ মন্ত্রী, ফাইনান্স মন্ত্রী, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীস মন্ত্রী, আই. অমসুং বি. মন্ত্রী, প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী, পি.এম. কেবিনেৎ সেক্রেতরী, হেল্থ সেক্রেতরী অমসুং অতোপ্পা মরু ওইবা ওফিসিয়েলশিংনা মীফম অসিদা শরুক য়াখি৷