Ministry of Finance
Revenue Deficit Grant of Rs. 9, 871 crore released to 17 States
Total Revenue Deficit Grant of Rs. 29, 613 crore released to States in last 3 months
09 JUN 2021 12:30PM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance on Tuesday released the 3rd monthly installment of Post Devolution Revenue Deficit (PDRD) Grant of Rs. 9,871 crore for the year 2021-22 to 17 States.
With the release of 3rd installment, a total amount of Rs. 29, 613 crore has been released in the first three months of the current financial year as Post Devolution Revenue Deficit Grant to the states. State-wise details of the grant released on Tuesday and total amount of Post Devolution Revenue Deficit Grant released to the States in 2021-22 is enclosed.
The Centre provides the Post Devolution Revenue Deficit Grant to the States under Article 275 of the Constitution. The grants are released as per the recommendations of the Finance Commission in monthly installments to meet the gap in Revenue Accounts of the States post devolution. The 15th Finance Commission has recommended Post Devolution Release Deficit grants to 17 States.
The States recommended for Post Devolution Revenue Deficit Grant are: Andhra Pradesh, Assam, Haryana, Himachal Pradesh, Karnataka, Kerala, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Tamil Nadu, Tripura, Uttarakhand and West Bengal.
The eligibility of States to receive this grant and the quantum of grant was decided by the Commission based on the gap between assessment of revenue and expenditure of the State. Assessed devolution for the financial year 2021-22 was also taken into account by the Commission.
The 15th Finance Commission has recommended a total Post Devolution Revenue Deficit Grant of Rs. 1,18,452 crore to 17 States in the financial year 2021-22. The grant is released to the States in 12 monthly installments.
State-wise Post Devolution Revenue Deficit Grant Released
S. No.
Name of State
Amount released in June 2021
(3rd installment)
(Rs. in crore)
Total amount released in 2021-22
(April -June 2021)
(Rs. in crore)
Andhra Pradesh
1438.08
4314.24
Assam
531.33
1593.99
Haryana
11.00
33
Himachal Pradesh
854.08
2562.24
Karnataka
135.92
407.76
Kerala
1657.58
4972.74
Manipur
210.33
630.99
Meghalaya
106.58
319.74
Mizoram
149.17
447.51
Nagaland
379.75
1139.25
Punjab
840.08
2520.24
Rajasthan
823.17
2469.51
Sikkim
56.50
169.5
Tamil Nadu
183.67
551.01
Tripura
378.83
1136.49
Uttarakhand
647.67
1943.01
West Bengal
1467.25
4401.75
Total
9,871.00
29,613.00

শেল-থুম মন্ত্রালয়
রাজ্য ১৭তা লুপা কোতি ৯,৮৭১গী রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত রিলিস তৌখ্রে
হৌখিবা থা ৩ অসিদা রাজ্যশিংদা পুন্না লুপা কোতি ২৯,৬১৩গী রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত রিলিস তৌখ্রে
09 JUN 2021 12:30PM by PIB Imphal
ফাইনান্স মন্ত্রালয়গী এক্সপেন্দিচর দিপার্তমেন্তনা লৈবাকপোকপা নুমিৎতা ২০২১-২২ চহি অসিগী ওইনা লুপা কোতি ৯,৮৭১গী পোস্ত দিবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ(পি.দি.আর.দি.) গ্রান্তগী অহুমশুবা ইন্সতোলমেন্ত রিলিস তৌখ্রে৷
অহুমশুবা ইন্সতোলমেন্ত অসিগা লোইননা, হৌজিক চৎলিবা ফাইনান্সিয়েল চহি অসিগী অহানবা থা অহুমদা পোস্ত দিবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত ওইনা রাজ্যশিংদা পুন্না লুপা কোতি ২৯,৬১৩গী শেনফম রিলিস তৌখ্রে৷ লৈবাকপোকপা নুমিৎতা রিলিস তৌখিবা গ্রান্ত অসিগী রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং অমসুং ২০২১-২২দা রাজ্যশিংদা রিলিস তৌখিবা পোস্ত দিবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্তগী অপুনবা শেনফম অদু মসিদা পল্লি৷
কেন্দ্রনা কন্সতিত্যুসনগী আর্তিকল ২৭৫গী মখাদা রাজ্যশিংদা পোস্ত দিবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত অদু ফংহল্লি৷ পোস্ত দিবোলুসনদা রাজ্যশিংগী রেভেন্যু একাউন্তশিংদা লৈরিবা গেপ অদু মেনশিন্নবা থা খুদিংগী ওইবা ইন্সতোলমেন্তশিংদা ফাইনান্স কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসনশিংগী মতুং ইন্না গ্রান্তশিং অদু রিলিস তৌরিবনি৷ ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসননা রাজ্য ১৭তা পোস্ত দিবোলুসন রিলিস দিফিসিৎ গ্রান্তশিং রিকম্মেন্দ তৌখ্রে৷
পোস্ত দিবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্তগীদমক রিকম্মেন্দ তৌরিবা রাজ্যশিং অদুদি: আন্ধ্র প্রদেশ, অসাম, হরিয়ানা, হিমাচল প্রদেশ, কর্নতাকা, কেরলা, মনিপুর, মেঘলয়, মিজোরাম, নাগালেন্দ, পঞ্জাব, রাজস্থান, সিক্কিম, তামিল নাদু, ত্রিপুরা, উত্তরখন্দ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনি৷
গ্রান্ত অসি ফংনবগী রাজ্যশিংগী ইলিজিবিলিতী অমসুং গ্রান্তগী ক্বান্তম অদু কম্মিসননা রেভেন্যু এসেস্মেন্ত অমসুং রাজ্যগী এক্সপেন্দিচরগী মরক্তা লৈরিবা গেপ অদুগী মতুং ইন্না লেপ্পী৷ ফাইনান্সিয়েল চহি ২০২১-২২গী ওইনা এসেস দিবোলুসন অদুসু কম্মিসননা য়েংশিল্লি৷
১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসননা ফাইনান্সিয়েল চহি ২০২১-২২ অসিদা লুপা কোতি ১,১৮,৪৫২গী অপুনবা পোস্ত দিবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত অমা রাজ্য ১৭তা রিকম্মেন্দ তৌখ্রে৷ গ্রান্ত অসি থা ১২গী ইন্সতোলমেন্তদা রাজ্যশিংদা রিলিস তৌখ্রে৷
রিলিস তৌখ্রবা পোস্ত দিবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্তগী রাজ্য রাজ্য ওইবা শক্তম
এস.নম্বর
রাজ্য মমিং
জুন ২০২১দা রিলিস তৌখিবা শেনফম
(অহুমশুবা ইন্সতোলমেন্ত)
(লুপা কোতিদা)
২০২১-২২দা রিলিস তৌখিবা অপুনবা শেনফম
(এপ্রীল জুন ২০২১)
(লুপা কোতিদা)
আন্ধ্র প্রদেশ
১৪৩৮.০৮
৪৩১৪.২৪
অসাম
৫৩১.৩৩
১৫৯৩.৯৯
হরিয়ানা
১১.০০
৩৩
হিমাচল প্রদেশ
৮৫৪.০৮
২৫৬২.২৪
কর্নতাকা
১৩৫.৯২
৪০৭.৭৬
কেরলা
১৬৫৭.৫৮
৪৯৭২.৭৪
মনিপুর
২১০.৩৩
৬৩০.৯৯
মেঘলয়
১০৬.৫৮
৩১৯.৭৪
মিজোরাম
১৪৯.১৭
৪৪৭.৫১
নাগালেন্দ
৩৭৯.৭৫
১১৩৯.২৫
প়ঞ্জাব
৮৪০.০৮
২৫২০.২৪
রাজস্থান
৮২৩.১৭
২৪৬৯.৫১
সিক্কিম
৫৬.৫০
১৬৯.৫
তামিল নাদু
১৮৩.৬৭
৫৫১.০১
ত্রিপুরা
৩৭৮.৮৩
১১৩৬.৪৯
উত্তরখন্দ
৬৪৭.৬৭
১৯৪৩.০১
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৪৬৭.২৫
৪৪০১.৭৫
অপুনবা
৯,৮৭১.০০
২৯,৬১৩.০০