Ministry of Health and Family Welfare
India reports 70,421 Daily New Cases in the last 24 hours; lowest after 74 days
India's Active Caseload declines below 10 Lakh mark after 66 days
Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for more than a month
Recovery Rate increases to 95.43%
Daily Positivity Rate stands at 4.72%, less than 10% positivity for 3 weeks
14 JUN 2021 2:09PM by PIB Delhi
India continues to report a sustained slide in the daily new COVID cases. The country has reported 70,421 Daily New Cases in the last 24 hours. Less than 1 lakh Daily New Cases have been reported for 7 continuous days now. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs.
India has also been witnessing a continuous fall in the active caseload. The country’s Active Caseload today stands at 9,73,158. The Caseload has declined below 10 lakh mark after 66 days.
A net decline of 53,001 is witnessed in the last 24 hours and active cases are now only 3.30% of the country's total Positive Cases.
As more people are getting recovered from COVID-19 infection, India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for 32 consecutive days now. 1,19,501 recoveries were registered in the last 24 hours.
Nearly 50,000 (49,080) more recoveries were reported during the last 24 hours as compared to the daily new cases.
Out of the people infected since the beginning of the pandemic, 2,81,62,947 people have already recovered from COVID-19 & 1,19,501 patients have recovered in the last 24 hours. This constitutes an overall recovery rate of 95.43%, which is showing a sustained increasing trend.
With substantially ramped up testing capacity across the country, a total of 14,92,152 tests were conducted in the last 24 hours in the country. Cumulatively, India has conducted nearly 38 crore (37,96,24,626) tests so far.
While on one side testing has been enhanced across the country, a continued decline in weekly case positivity is noticed. Weekly Positivity Rate is currently at 4.54% while the Daily Positivity rate stands at 4.72% today. It has remained less than 10% for 21 consecutive days now.
A total of 25,48,49,301vaccine doses have been administered through 35,32,375sessions, as per the provisional report till 7 am today.
These include:
HCWs
1st Dose
1,00,51,785
2nd Dose
69,67,822
FLWs
1st Dose
1,67,57,575
2nd Dose
88,52,564
Age Group 18-44 years
1st Dose
4,12,71,166
2nd Dose
7,69,575
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
7,57,08,102
2nd Dose
1,19,77,000
Over 60 years
1st Dose
6,25,81,044
2nd Dose
1,99,12,668
Total
25,48,49,301

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারততা অনৌবা কেস লাখ ৭০,৪২১ লাকখি; নুমিৎ ৭৪নিগী মতুংদা মসিনা খ্বাইদগী নেম্বনি
নুমিৎ ৬৬নিগী মতুংদা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ লাখ ১০গী মখাদা তারকখ্রে
নোংমদা লাকপা অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী মশিংনা হেনখিবা থা অমা হেল্লে
রিকোভরী রেত ৯৫.৪৩%দা হেনগৎখ্রে
নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৪.৭২% ওইখ্রে, পোজিতিব ওইবগী চাং ১০%গী মখাদা লৈখিবা চয়োল ৩ শুরে
14 JUN 2021 2:09PM by PIB Imphal
ভারততা নোংমদা লাকপা অনৌবা কোবিদ কেস লেপ্পা লৈতনা হন্থরক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারততা অনৌবা কেস ৭০,৪২১ লাকখ্রে৷ হৌজিক্তি লৈবাক অসিদা নোংমদা অনৌবা কেস লাখ ১গী মখাদা লাকখিবা নুমিৎ ৭নি শুরে৷ মসিগী ফিভম অসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না হোৎনবগী মহৈনি৷
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ লেপ্পা-লৈতনা তারক্লি৷ লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ ঙসি ৯,৭৩,১৫৮ ওইখ্রে৷ কেসলোদ লাখ ১০গী মখাদা লৈহনখিবা নুমিৎ ৬৬নি শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেস ৫৩,০০১ হন্থরকখি অমসুং হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ৩.৩০% খক্তনি৷
কোবিদ লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই কয়া অমা লেপ্পা-লৈতনা ফরকপনা, ভারততা নোংমদা লাক্লিবা অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ফরক্লিবা মশিংনা হেনখিবা নুমিৎ ৩২নি শুরে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই ১,১৯,৫০১ নাবা ফখি৷
নোংমদা লাক্লিবা অনৌবা কেসশিং অসিগা য়েংনবা মতমদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই ৫০,০০০ রোম (৪৯,০৮০) নাবা ফখ্রে৷
লাইনা-লাইচৎ অসি হেক শন্দোরকপা মতমদগী হৌদুনা হৌজিক ফাওবদা মীওই ২,৮১,৬২,৯৪৭ লাইচৎ অসিদগী নাবা ফখ্রে অমসুং হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১,১৯,৫০১ লাইচৎ অসিদগী নাবা ফখ্রে৷ মসিনা লৈবাক অসিগী রিকোভরী রেত অসি ৯৫.৪৩% ওইহন্দুনা লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং কা-হেন্না হেনগৎলক্তুনা, হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা তেস্ত পুন্না ১৪,৯২,১৫২ তৌখ্রে৷ হৌজিক ফাওবদা ভারততা তেস্ত পুন্না কোতি ৩৮ রোম(৩৭,৯৬,২৪,৬২৬) হেন্না তৌখ্রে৷
নাকল অমদা লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং অসি হেনগৎলকখিবা অসিদা মরী লৈননা চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাংসু লেপ্পা-লৈতনা হন্থরকখ্রে৷ চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি হৌজিক হৌজিক ৪.৫৪% ওই অদুগা নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি ঙসি ৪.৭২% ওইখ্রে৷ হৌজিক হৌজিক ১০%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ২১নি শুরে৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না সেসন ৩৫,৩২,৩৭৫দা ভেক্সিন দোজ পুন্না ২৫,৪৮,৪৯,৩০১ কাপখ্রে৷
মসিগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০০,৫১,৭৮৫
অনিশুবা দোজ
৬৯,৬৭,৮২২
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৬৭,৫৭,৫৭৫
অনিশুবা দোজ
৮৮,৫২,৫৬৪
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৪,১২,৭১,১৬৬
অনিশুবা দোজ
৭,৬৯,৫৭৫
চহি কাংলুপ ৪৫দগী ৬০ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৭,৫৭,০৮,১০২
অনিশুবা দোজ
১,১৯,৭৭,০০০
চহি ৬০ হেল্লবশিং
অহানবা দোজ
৬,২৫,৮১,০৪৪
অনিশুবা দোজ
১,৯৯,১২,৬৬৮
অপুনবা
২৫,৪৮,৪৯,৩০১