Prime Minister's Office
Yoga remains ray of hope in Covid-hit world, says PM Modi
Frontline Corona warriors made Yoga their shield: PM
21 JUN 2021 8:34AM by PIB Delhi
On the occasion of seventh International yoga day, The Prime Minister, Shri Narendra Modi talked of Yoga’s role during the pandemic. He said Yoga has proved a source strength and poise for people during this difficult time. He pointed out that it was easy for countries to forget Yoga Day during the pandemic as it is not intrinsic to their culture but, instead, enthusiasm for Yoga has increased globally.
One of key ingredient of yoga is fortitude in the face of adversity. When pandemic appeared, no one was ready from the point of view of capabilities, resources or mental toughness. Yoga helped people to muster confidence and strength to fight with the pandemic world over.
The Prime Minister recalled how frontline Corona warriors made Yoga their shield and made themselves strong through yoga and how people, doctors nurses took to Yoga to deal with the effects of the virus. Instances of yoga sessions conducted by doctors and nurses in the hospitals appeared everywhere. The Prime Minister noted experts are stressing the importance of breathing exercises like pranayama and anulom-vilom for strengthening our respiratory system.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. মোদীনা কোবিদনা শোকহল্লবা মালেমদা য়োগনা আশাগী মঙাল ওইখি হায়না ফোঙদোকখ্রে
ফ্রন্তলাইন কোরোনা ৱারিয়রশিংনা য়োগ অসি মখোয়গী ঙাকথোক্নবা চুঙ্গোই ওইহনখি: পি.এম.
21 JUN 2021 8:34AM by PIB Imphal
তরেৎশুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎকী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাইচৎ মনুংদা য়োগনা লৌরিবা থৌদাংগী মতাংদা ৱা ঙাংখ্রে। মহাক্না য়োগনা অৱানা তানফম অসিগী মনুংদা মীয়ামগী থৌনা হাপ্নবা অমসুং ৱাখল লৈতানা লৈনবগী হৌরকফম অমা ওইখি হায়না ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না লৈবাকশিংনা লাইচৎ মনুং অসিদা য়োগ নুমিৎ অসি মখোয়গী চৎনবীগী মরু ওইবা শরুক অমা নত্তবনা মসি লায়না কাওথোকপা য়াবনি অদুবু মালেম পুম্বদা য়োগগীদমক্তা থৱাই য়াওবা ওইনা হেনগৎলকখি।
অৱাবা মায়োক্নবা মতমদা থৌনা পীবা অসিনা য়োগগী মরু ওইবা মচাক অমা ওইরি। লাইচৎ শন্দোরকপা মতমদা, লৈবাক অমত্তা শেম শাবা, পাঙ্গল অমসুং ৱাখলগী ওইবা মওংদা থৌরাং তৌহৌবা নত্তে। য়োগনা মীয়ামদা থৌনা হাপ্পা অমসুং মালেম শিনবা থুংনা লাইচৎ অসি লান্থেংননবা পাঙ্গল হাপ্পদা মতেং ওইখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ফ্রন্তলাইন কোরোনা ৱারিয়রশিংনা য়োগবু করম্না মখোয়গী ঙাকথোক্নবা চুঙ্গোই ওইহনখিবা অমসুং মখোয় মশাবু য়োগগী খুত্থাংদা পাঙ্গল কনখৎহনখিবগে অমসুং মীয়াম্না, দোক্তরশিং-নর্সশিংনা য়োগ তৌদুনা করম্না ভাইরস অসিনা পীবা চৈথেংশিং অদু থেংনখিবগে হায়বা নৌহৌনা নীংশিংখ্রে। মফম খুদিংমক্তা হোস্পিতালশিংদা দোক্তরশিং অমসুং নর্সশিংনা য়োগ সেসনশিং পাঙথোকপগী খুদমশিং উবা ফংখি। প্রধান মন্ত্রীনা প্রানায়াম অমসুং অনুলোম-বিলোমগুম্বা ঐখোয়গী নুংশা-শ্বর হোনবগী থৌওং ফগৎহন্নবগী শ্বর হোনবগী শাজেলগী মরু ওইবা অদু এক্সপর্তশিংনা খঙহল্লি হায়না ফোঙদোকখ্রে।