Ministry of Defence
DRDO successfully flight tests New Generation Agni P Ballistic Missile
28 JUN 2021 12:21PM by PIB Delhi
Defence Research and Development Organisation (DRDO) successfully flight tested a New Generation Nuclear Capable Ballistic Missile Agni P from Dr APJ Abdul Kalam island off the coast of Odisha, Balasore at 1055 hrs on June 28, 2021. Various telemetry and radar stations positioned along the eastern coast tracked and monitored the missile. The missile followed text book trajectory, meeting all mission objectives with high level of accuracy.
Agni P is a new generation advanced variant of Agni class of missiles. It is a canisterised missile with range capability between 1,000 and 2,000 kms.
WH0D.jpg)
XF75.jpg)

ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ନୂଆ ପିଢ଼ିର ଅଗ୍ନି ପି ବାଲିଷ୍ଟିକ୍ ମିସାଇଲର ସଫଳତାପୂର୍ବକ ପ୍ରକ୍ଷେପଣ ପରୀକ୍ଷା କଲା ଡିଆରଡିଓ
28 JUN 2021 12:21PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଗବେଷଣା ଓ ବିକାଶ ସଂଗଠନ (ଡିଆରଡିଓ) ୨୦୨୧ ଜୁନ୍ ୨୮ ପୂର୍ବାହ୍ନ ୧୦ଟା ୫୫ରେ ଓଡ଼ିଶାର ବାଲେଶ୍ୱର ତଟସ୍ଥିତ ଡ. ଏପିଜେ ଅବଦୁଲ କଲାମ ଦ୍ୱୀପରୁ ନୂଆ ପିଢ଼ିର ପରମାଣୁ କ୍ଷମତାଶୀଳ ବାଲିଷ୍ଟିକ୍ ମିସାଇଲ୍ ଅଗ୍ନି ପି’ର ସଫଳତାପୂର୍ବକ ପ୍ରକ୍ଷେପଣ ପରୀକ୍ଷଣ କରିଛି । ପୂର୍ବତଟରେ ମୁତୟନ ବିଭିନ୍ନ ଟେଲିମେଟ୍ରି ଓ ରାଡାର ଷ୍ଟେସନ ଗୁଡ଼ିକ ମିସାଇଲ୍ ଉପରେ ନଜର ରଖିବା ସହ ଏହାକୁ ତଦାରଖ କରିଥିଲେ । ମିସାଇଲଟି ଉଚ୍ଚ ସ୍ତରର ସଠିକତା ସହ ସମସ୍ତ ମିଶନ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟକୁ ପୂରଣ କରିଛି ।
ଅଗ୍ନି ପି ହେଉଛି ଅଗ୍ନି ଶ୍ରେଣୀ ମିସାଇଲ ଗୁଡ଼ିକର ଏକ ନୂଆ ପିଢ଼ିର ବିକଶିତ ଭାରିଆଣ୍ଟ । ଏହି କାନିଷ୍ଟରାଇଜ୍ଡ ମିସାଇଲର ରେଞ୍ଜ୍ କ୍ଷମତା ୧,୦୦୦ ଓ ୨,୦୦୦ କିଲୋମିଟର ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି ।
WH0D.jpg)
XF75.jpg)