Prime Minister's Office
PM addresses CoWin Global Conclave as India offers CoWIN platform as a digital public good to the world to combat COVID19
CoWin platform is being made open source, available to any and all countries: PM
With nearly 200 million users, the 'Aarogya Setu' app is a readily available package for developers: PM
No parallel to such a pandemic in hundred years and no nation, however powerful, can solve a challenge like this in isolation: PM
We have to work together and move ahead together: PM
India adopted a completely digital approach while planning its vaccination strategy: PM
Secure and trustworthy proof help people to establish when, where and by whom they have been vaccinated: PM
Digital approach also helps in tracking the usage of vaccination and minimizes the wastage: PM
Guided by the approach of 'One Earth, One Health', humanity will certainly overcome this pandemic: PM
05 JUL 2021 3:18PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today addressed the CoWin Global Conclave as India offered CoWIN platform as a digital public good to the world to combat COVID19.
The Prime Minister began with conveying his condolences for all the lives lost to the pandemic, in all the countries. The Prime Minister remarked that there is no parallel to such a pandemic in hundred years and no nation, however powerful, can solve a challenge like this in isolation. “The biggest lesson from the COVID-19 pandemic is that for humanity and the human cause, we have to work together and move ahead together. We have to learn from each other and guide each other about our best practices” said the Prime Minister.
Underlining India’s Commitment for sharing experiences, expertise and resources with the global community, the Prime Minister also expressed India’s eagerness to learn from global practices. Emphasizing the importance of technology in the fight against pandemic, Shri Modi said that software is one area in which there are no resource constraints. That's why India made its Covid tracking and tracing App open source as soon as it was technically feasible. He pointed out that with nearly 200 million users, the 'Aarogya Setu' app is a readily available package for developers. Having been used in India, the Prime Minister told the global audience, you can be sure that it has been tested in the real world for speed and scale.
The Prime Minister said that given the importance of vaccination, India decided to adopt
a completely digital approach while planning its vaccination strategy. This helps people in proving that they have been vaccinated, expediting the normalcy in the post pandemic globalized world. A safe, secure and trustworthy proof helps people to establish when, where and by whom they have been vaccinated. Digital approach also helps in tracking the usage of vaccination and minimizes the wastage.
In line with India’s philosophy of considering the whole world as one family, the Prime Minister said, Covid vaccination platform CoWin is being prepared to be made open source. Soon, it will be available to any and all countries.
Shri Modi stressed that today's Conclave is the first step to introduce this platform to the global audience. The Prime Minister informed that through CoWin, India has administered 350 million doses of Covid vaccines, including 9 million people in one day, few days ago. Furthermore, vaccinated people do not need to carry around fragile pieces of paper to prove anything. It is all available in digital format. The Prime Minister also highlighted the customizability to the software as per the local requirements of the interested countries. The Prime Minister concluded with the hope that guided by the approach of 'One Earth, One Health', humanity will certainly overcome this pandemic.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মালেম অসিদা কোবিদ ১৯ লান্থেংননবা দিজিতেল পব্লিক গুদ অমা ওইনা ভারতনা পীরিবা কোৱিন প্লেতফোর্ম অসিদা কোৱিন গ্লোবেল কনক্লেবতা ৱা ঙাংখ্রে
কোৱিন প্লেতফোর্ম অসি লৈবাক পুম্বা অমসুং মীওই পুম্নমক্তা ফংহনগনি
চাওরাক্না য়ুজর মিলিয়ন ২০০রোমগা লোয়ননা, ‘আরোগ্যা সেতু’ এপ অসি দেবলপ্লরদা হান্ননা পেকেজ ফংহল্লি: পি.এম.
অসিগুম্বা লায়চৎ অসি লৈবাক অমত্তদা চহি চাম্মা অসিগী মনুংদা লৈখিদ্রি, অদুম ওইনমক নাইতোম ওইবনা অসিগুম্বা অৱাবা অসি মায়োক্নবা ঙম্লি: পি.এম.
ঐখোয় পু্ন্না হোৎনমিন্নদুনা মাংজিল থানবা হোৎনমিন্নগদবনি: পি.এম.
ভারতনা ভেক্সিনেসন লালোংগী থৌরাং অসিদা মপুং ফানা দিজিতেল ওইনা চংশিল্লি: পি.এম.
ভেক্সিনেসন অসি কাপ্পদা করম্বা মতমদা, করম্বা মফমদা অমসুং কনানা হায়বা অসি শোইদবা অমসুং থাজবা পীবনা মীয়ামদা মতেং পাংলি: পি.এম.
দিজিতেল শিজিন্নবা অসিনা ভেক্সিনেসন শিজিন্নবগী ত্রেক্কিং তৌবা অমসুং মাংবা হন্থহনবদা মতেং পাংই: পি.এম.
‘ৱান আর্থ, ৱান হেলথ”,না লমজিংদুনা চংশিনবা অসিনা, মীওইবা খুনাইনা শোইদনা লায়চৎ অসিবু মুথৎপা ঙমগনি: পি.এম.
05 JUL 2021 3:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি কোবিদ ১৯ লান্থেংননবা দিজিতেল পব্লিক গুদ অমা ওইনা ভারতনা পীরিবা কোৱিন প্লেতফোর্ম অসিদা কোৱিন গ্লোবেল কনক্লেবতা ৱা ঙাংখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক পুম্নমক্তা লায়চৎ অসিনা মরম ওইদুনা মপুন্সি মাংখ্রবশিংগীদমক অৱাবা ফোংদোক্তুনা হৌদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অমত্তা চহি চাম্মা অসিদা লৈখিদ্রি অদুম ওইনমক শক্তি লৈবনা অসিগুম্বা অৱাবা অসি নাইতোম লৈদুনা মায়োক্নবা ঙম্বনি। “কোবিদ ১৯ লায়চৎ অসিনা মীওইবা খুনাইদা পীবা খ্বায়দগী চাওবা পারাদি, ঐখোয়না পুন্না হোৎনদুনা মাংজিল থানবা হোৎনগদবনি। ঐখোয়না অমনা অমদগী তম্নগদবনি অমসুং ঐখোয়গী খ্বায়দগী ফবা থবক পাংদোক্নবা অমগা অমগা লমজিংনবদবনি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
ভারতনা মখোয়না হায়খিবা ৱাফমশিং হায়বদি গ্লোবেল কম্যুনিতীদা পীগদৌরিবা এক্সপরিয়েন্স, এক্সপর্তাইজ অমসুং রিসোর্স অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি ভারতনা মালেমনা পাংথোকখিবা থবকশিংদগী তম্বগী অপাম্বা ফোংদোকখি। লায়চৎ অসি থেংনবদা তেক্নোলোজীগী মরুওইবা পীরদুনা, শ্রী মোদীনা হায় মদুদি সোফতৱেয়র অসি রিসোর্সকী অকক্নবা লৈতবা মফম অমনি। মরম অদুনা ভারতনা কোবিদ ত্রেকিং অমসুং ত্রেসিং এপ অসি তেক্নিকেল ওইনা হেক য়াবগা মীয়ামদা পীরি। চাওরাক্না য়ুজর মিলিয়ন ২০০রোমগা লোয়ননা, ‘আরোগ্যা সেতু’ এপ অসি দেবলপ্লরদা হান্ননা পেকেজ ফংহল্লি হায়না মহাক্না হায়খি। ভারতনা হান্নদগী শিজিন্নবা হৌখ্রবা অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা গ্লোবেল ওদিয়েন্সতা হায় মদুদি, অদোম্না স্পীদ অমসুং স্কেলগীদমক মালেম অসিদা তেস্ত তৌরে খঙগনি।
ভেক্সিনেসন অসিদা মরুওইবা পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি, ভারতনা ভেক্সিনেসন লালোংগী থৌরাং অসিদা মপুং ফানা দিজিতেল ওইনা চংশিল্লি। মসিনা মীয়মদা মখোয়বু ভেক্সিন কাপ্লে হায়বা থাজবা পীরি, হায়রিবা অসিনা লায়চৎ মতুংগী ওইবা মালেম অসিদা মহৌশাগী ফিভমদা হঞ্জিনহল্লি। ভেক্সিনেসন অসি কাপ্পদা করম্বা মতমদা, করম্বা মফমদা অমসুং কনানা হায়বা অসি শোইদবা অমসুং থাজবা পীবনা মীয়ামদা মতেং পাংলি। দিজিতেল শিজিন্নবা অসিনসু ভেক্সিনেসন শিজিন্নবগী ত্রেক্কিং তৌবা অমসুং মাংবা হন্থহনবদা মতেং পাংই।
মালেম অসি ইমুং অমত্তনি হায়বা ভারতকী ৱাখল্লোন অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি কোবিদ ভেক্সিনেসন প্লেতফোর্ম কোৱিন অসি মীয়ামদা ফংহন্নবা শেম-শারি। য়াম্ন থুনা মসি লৈবাক খুদিংদা ফংহনলগনি।
শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসিগী কনক্লেব অসি গ্লোবেল ওদিয়েন্সতা মসিগী প্লেতফোর্ম অসি হৌদোক্নবা অহানবা খোঙথাংনি। প্রধান মন্ত্রীনা খঙহনখি মদুদি কোৱিনগী খুত্থাংদা, নুমিৎ খরনিগী মমাংদা, নোংমদা মীওই মিলিয়ন ৯ য়াওনা ভারতনা মীওই মিলিয়ন ৩৫০ কোবিদ ভেক্সিন দোজ কাপখি। মখা তানা, ভেক্সিন কাপ্লবা মীওইশিংনা মসি উৎনবা চে মচেৎ পুদুনা চৎপগী মথৌ তাহন্দ্রি। প্রধান মন্ত্রীনা সোফতৱেয়র অসি লৈবাক অসিগী য়েংলগা তঙাইফদবশিং পীরি।‘ৱান আর্থ, ৱান হেলথ”,না লমজিংদুনা চংশিনবা অসিনা লায়চৎ অসিবু মায়থিবা পীবা ঙমগনি হায়বা আসা অমা থম্বগা লোয়ননা মহাক্কী ৱা ঙাংবা লোইশিনখি।