Cabinet
Government approves continuation of Rebate of State and Central taxes and Levies (RoSCTL) on Export of Apparel/ Garments and Made-ups
RoSCTL extended till 31st March 2024 at existing rates
Ensures a stable and predictable policy regime
Fillip for exports of globally competitive Indian textiles
Promote exports by startups and entrepreneurs
Creation of lakhs of jobs and boost economic growth
14 JUL 2021 3:56PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi ji has given its approval for continuation of Rebate of State and Central taxes and Levies (RoSCTL) with the same rates as notified by Ministry of Textiles vide Notification dated 8th march 2019, on exports of Apparel/Garments (Chapters-61 & 62) and Made-ups (Chapter-63) in exclusion from Remission of Duties and Taxes on Exported Products (RoDTEP) scheme for these chapters. The scheme will continue till 31st March 2024.
The other Textiles products (excluding Chapters-61, 62 & 63) which are not covered under the RoSCTL shall be eligible to avail the benefits, under RoDTEP along with other products as finalised by Department of Commerce from the dates which shall be notified in this regard.
Continuation of RoSCTL for Apparel/Garments and Made-ups is expected to make these products globally competitive by rebating all embedded taxes/levies which are currently not being rebated under any other mechanism. It will ensure a stable and predictable policy regime and provide a level playing field to Indian textiles exporters. Further, it will promote startups and entrepreneurs to export and ensure creation of lakhs of jobs.
Tax Refund for Exported Products
It is a globally accepted principle that taxes and duties should not be exported, to enable a level playing field in the international market for the exporters. In addition, to import duties and GST which are generally refunded, there are various other taxes/duties that are levied by Central, State and Local Government which are not refunded to the exporters. These taxes and levies get embedded in the price of the ultimate product being exported. Such embedded taxes and levies increase the price of Indian Apparel and Made-ups and make it difficult for them to compete in the international market.
Some of the cess, duties for which taxes and levies are not refunded and are part of embedded taxes directly and indirectly, are as follows:-
1. Central & state taxes, duties & cesses on fuel used for transportation of goods, generation of power and for the farm sector.
2. Mandi Tax
3. Duty on electricity charges at all levels of the production chain
4. Stamp duty
5. GST paid on input such as pesticides, fertilizers, etc.
6. GST paid on purchases from unregistered dealers, etc.
7. Cess on coal or any other products
Realizing the importance of refund of embedded taxes, cesses and duties, the Ministry of Textiles first launched a scheme by the name of Rebate of State Levies (ROSL) in 2016. In this scheme the exporters of apparel, garment and made-ups were refunded embedded taxes and levies through the budget of the Ministry of Textiles. In 2019, the Ministry of Textiles notified a new scheme by the name Rebate of State and Central Taxes and Levies (RoSCTL). Under this scheme, the exporters are issued a Duty Credit Scrip for the value of embedded taxes and levies contained in the exported product. Exporters can use this scrip to pay basic Customs duty for the import of equipment, machinery or any other input.
Just one year after launch of RoSCTL the pandemic set in and it has been felt that there is a need to provide some stable policy regime for the exporters. In the textiles industry, buyer places long term orders and exporters have to chalk out their activities well in advance, it is important that the policy regime regarding export for these products should be stable. Keeping in view the same, the Ministry of Textiles has decided to continue the scheme of RoSCTLupto 31st March, 2024 independently as a separate scheme.
Continuation of RoSCTL scheme will help generate additional investment and give direct and indirect employment to lakhs especially women.

মন্ত্রীমন্দল
এপারেল/গার্মেন্তশিং অমসুং মেদ-অপশিং এক্সপোর্ত তৌবদা রিবেত ওফ স্তেত এন্দ সেন্ত্রেল তেক্সেস এন্দ লেবিস(আর.ও.এস.সি.তি.এল.) মখাতানা লৈহন্নবা সরকারনা অয়াবা পীখ্রে
হৌজিক লৈরিবা চাং অসিদা আর.ও.এস.সি.তি.এল. ২০২৪গী মার্চ ৩১ ফাওবা শাংদোক্লগনি
স্তেবল ওইবা অমসুং প্রেদিক্তেবল পোলিসী রিজিম অমা লৈহল্লগনি
গ্লোবেল্লী কম্পিতিতিব ইন্দিয়ন তেক্সতাইলশিং এক্সপোর্ত তৌবা হেনগৎহল্লগনি
স্তার্তঅপশিং অমসুং এন্তরপ্রিনরশিংনা এক্সপোর্ত তৌবা হেনগৎহল্লগনি
থবক লাখ কয়া ফংহল্লগনি অমসুং ইকোনোমিক গ্রোথ লৈহল্লগনি
14 JUL 2021 3:56PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী জিনা থৌবুরেল ওইদুনা ফমখিবা য়ুনিয়ন কেবিনেতনা এপারেল/গার্মেন্তশিং(চেপ্তর-৬১ অমসুং ৬২) অমসুং মেদ-অপশিং(চেপ্তর-৬৩) রিমিসন ওফ দ্যুতীস এন্দ তেক্সেস ওন এক্সপোর্তেদ প্রদক্স(আর.ও.দি.তি.ই.পি.) স্কিমগী মনুং চলহন্দনা এক্সপোর্ত তৌনবা তেক্সতাইল মন্ত্রালয়না ২০১৯গী মার্চ ৮দা থোকখিবা নোতিফিকেসন অদুগী মতুং ইন্না রিবেত ওফ স্তেত এন্দ সেন্ত্রেল তেক্সেস এন্দ লেবিস (আর.ও.এস.সি.তি.এল.) মমাংগী মতমদা লৈরম্লিবা রেত অদু থমদুনা মখা চত্থনবা অয়াবা পীখ্রে৷ স্কিম অসি ২০২৪গী মার্চ ৩১ ফাওবা শাংদোক্লগনি৷ হিরম অসিগী মতাংদা খঙহল্লকদৌরিবা নুমিৎ অদুদগী হৌদুনা কম্মর্স দিপার্তমেন্তনা ফাইনেলাইস তৌখ্রবা অতোপ্পা প্রদক্তশিং অদুগা লোইননা আর.ও.এস.সি.তি.এল.গী মনুং চন্দনা আর.ও.দি.তি.ই.পি.গী মখাদা লৈরিবা অতোপ্পা তেক্সতাইল প্রদক্তশিংনা (চেপ্তর-৬১, ৬২ অমসুং ৬৩ য়াওদনা) কান্নবা অসি লৌবা য়ারগনি৷
এপারেল/গার্মেন্তশিং অমসুং মেদ-অপশিংগীদমক আর.ও.এস.সি.তি.এল. মখা চত্থরকপা অসিনা মেকানিজম অমা হেক্তদা হৌজিক হৌজিক হন্দোক্তনা লৈরিবা এম্বেদেদ তেক্সশিং/লেবিস পুম্নমক হন্দোক্তুনা প্রদক্তশিং অসি গ্লোবেল্লী কম্পিতিতিব ওইহল্লগনি হায়না পানরি৷ মসিনা স্তেবল অমসুং প্রেদিক্তেবল পোলিসী রিজিম অমা ওইহল্লগনি অমসুং ইন্দিয়ন তেক্সতাইল এক্সপোর্তরশিংদা লেবেল প্লেইং ফিল্দ অমা ফংহল্লগনি৷ মখাতানা, মসিনা স্তার্তঅপশিং অমসুং এন্তরপ্রিনরশিংনা প্রদক্তশিং এক্সপোর্ত তৌবা হেনগৎহল্লগনি অমসুং থবক লাখ কয়া ফংহল্লগনি৷
এক্সপোর্তেদ প্রদক্তশিং তেক্স রিফন্দ তৌবা
এক্সপোর্তরশিংগী মালেমগী মার্কেৎতা লেবেল প্লেইং ফিল্দ অমা লৈহন্নবা তেক্সশিং অমসুং দ্যুতীশিং এক্সপোর্ত তৌরোইদবনি হায়বসি মালেম অসিনা য়ানরবা ৱাফম্নি৷ অসিগীসু মথক্তা, হান্না রিফন্দ তৌখ্রবা দ্যুতীশিং অমসুং জি.এস.তি. ইম্পোর্ত তৌননবা, এক্সপোর্তরশিংদা রিফন্দ তৌদ্রিবা কেন্দ্র, রাজ্য অমসুং লোকেল গভর্মেন্তনা লৌবা অতোপ্পা তোঙান তোঙানবা তেক্সশিং/দ্যুতীশিং লৈ৷ হায়রিবা তেক্সশিং অমসুং লেবিসশিং অসি এক্সপোর্ত তৌগদৌরিবা প্রদক্ত অদুগী মমলদা হাপচিল্লি৷ অসিগুম্বা তেক্সশিং অমসুং লেবিসশিং হাপচিল্লকপা অসিনা ইন্দিয়ন এপারেল অমসুং মেদ-অপশিংগী মমল ৱাংখৎহল্লে অমসুং পোত্থোকশিং অসি মালেমগী মার্কেৎতা কম্পিত তৌবা মতমদা অরুবা ফিভম অমদা লৈহল্লে৷
তেক্সশিং অমসুং লেবিসশিং রিফন্দ তৌদ্রিবা অমসুং দাইরেক্লী অমসুং ইন্দাইরেক্লী তেক্সকী মনুং চল্লিবা দ্যুতীশিং, সেসশিং অদুদি মখাদা পীরি:-
১. পোৎ-চৈশিং পুথোক-পুশিন তৌবদা, পৱার পুথোকপদা অমসুং ফার্ম সেক্তরদা শিজিন্নরিবা ফ্যুলদা লৌরিবা সেন্ত্রেল অমসুং স্তেত তেক্সেস, দ্যুতীশিং অমসুং সেসশিং৷
২. মন্দি তেক্স
৩. প্রদক্সন চেনগী লেবেল পুম্নমক্কী ইলেক্ত্রিসিতী চার্জতা দ্যুতী লৌবা
৪. স্তাম্প দ্যুতী
৫. ইম্প্যুত খুদম ওইনা তিল হিদাকশিং, হারনচিংবদা থিরিবা জি.এস.তি.৷
৬. অনরেজিস্তর দিলরনচিংবদগী পোৎ-চৈ লৈবদা থিরিবা জি.এস.তি.৷
৭. কোইলাদা নত্রগা অতোপ্পা প্রদক্তশিংদা লৌরিবা সেস
লৌরিবা তেক্সশিং, সেসশিং অমসুং দ্যুতীশিং অসি রিফন্দ তৌবগী তঙাই ফদবা অদু খঙলদুনা, তেক্সতাইল মন্ত্রালয়না ২০১৬তা রিবেত ওফ স্তেত লেবিস(আর.ও.এস.এল.) হায়না মমিং লৌবা স্কিম অমা লোঞ্চ তৌখি৷ স্কিম অসিদা, তেক্সতাইল মন্ত্রালয়গী বদজেৎ অদু শিজিন্নদুনা এপারেল, গার্মেন্ত অমসুং মেদ-অপশিংগী এক্সপোর্তরশিংদা লৈরিবা তেক্সশিং অমসুং লেবিসশিং অদু রিফন্দ তৌখ্রে৷ ২০১৯দা, তেক্সতাইল মন্ত্রালয়না রিবেত ওফ স্তেত এন্দ সেন্ত্রেল তেক্সেস এন্দ লেবিস(আর.ও.এস.সি.তি.এল.) হায়না মমিং থোনবা অনৌবা স্কিম অমা ফোংখি৷ মসিগী স্কিম অসিগী মখাদা, এক্সপোর্তেদ প্রদক্তা য়াওরিবা তেক্সশিং অমসুং লেবিসশিংগী ভেল্যুগীদমক এক্সপোর্তরশিংদা দ্যুতী ক্রেদিৎ স্ক্রিপ অমা ইসু তৌখি৷ এক্সপোর্তরশিংনা ইক্ব্যুইপমেন্ত, মেছিনরী নত্রগা অতোপ্পা ইম্প্যুত ইম্পোর্ত তৌনবগী বেসিক কস্তম্স দ্যুতী থিবা মতমদা মসিগী স্ক্রিপ অসি শিজিন্নবা য়াগনি৷
আর.ও.এস.সি.তি.এল. লোঞ্চ তৌরবা চহি অমগী হেক মতুংদা, লাইনা-লাইচৎ লাকখ্রে অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা এক্সপোর্তরশিংগীদমক স্তেবল পোলিসী রিজিম খরা ফংহনবগী তঙাই ফদবা লৈখ্রে৷ তেক্সতাইল ইন্দস্ত্রীদা, বাইয়রশিংনা লোঙ্গ তর্ম ওর্দরশিং তৌই অমসুং এক্সপোর্তরশিংনা মখোয় মখোয়গী থবক থৌরমশিং অদু মাংজৌননা প্লান তৌগদবনি, প্রদক্তশিং এক্সপোর্ত তৌনবগী লৈরিবা পোলিসী অসি স্তেবল ওইগদবনি৷ ৱাখল্লোন অসি থমদুনা, তেক্সতাইল মন্ত্রালয়না আর.ও.এস.সি.তি.এল. স্কিম অসি মখাতানা ২০২৪গী মার্চ ৩১ ফাওবা তোখায়না ইন্দিপেন্দেন্ত ওইবা স্কিম অমা ওইনা শাংদোক্নবা ৱারেপখি৷
আর.ও.এস.সি.তি.এল. স্কিম মখা চত্থরকপা অসিনা অহেনবা ইনবেস্তমেন্তশিং লাকহনবদা মতেং পাংলগনি অমসুং মীওই কয়া অমদা মরু ওইনা নুপীশিংদা থবক লাখ কয়া দাইরেক্লী অমসুং ইন্দাইরেক্লী ফংহল্লগনি৷