Prime Minister's Office
PM addresses World Youth Skill Day Programme
Skill development of the new generation is a national need and is the foundation of Aatmnirbhar Bharat: PM
Celebration of skills is part of our culture: PM
Calls for due regard for skilled workers in society.
More than 1.25 crore youth have been trained under ‘Pradhanmantri Kaushal Vikas Yojna’: PM
India providing smart and skilled man-power solutions to the world should be at the core of our strategy of skilling our youth: PM
India’s skilled workforce helped in an effective battle against the pandemic: PM
Mission of skilling, re-skilling and up-skilling the youth should go on relentlessly: PM
Skill India Mission is fulfilling visionary dream of Dr Babasaheb Ambedkar by skilling weaker sections: PM
15 JUL 2021 10:55AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that skill development of the new generation is a national need and is the foundation of Aatmnirbhar Bharat as this generation will take our republic from 75 years to 100 years. He called for giving momentum to Skill India Mission by capitalizing on the gains of last 6 years. The Prime Minister was speaking on the occasion of the World Youth Skill Day.
The Prime Minister underlined the importance of skills in the Indian culture and stressed the link between the importance given to skill development and ‘up-skilling’ and progress of the society. Shri Modi dwelled on the traditions of celebrating skills like Vijayadashmi, Akshya Tritiya and Vishvakarma Pujan where skills and the vocational implements are worshipped. Citing these traditions, the Prime Minister called for due regard for skilled professions like carpenters, potters, metal workers, sanitation workers, horticulture workers and weavers. The Prime Minister noted that due to long periods of slavery, importance of skills in our social and education system got diluted.
The Prime Minister pointed out that while education tells us what to do, skill guides us in the actual operational implementation and this has been the guiding principle of Skill India Mission. He expressed happiness that more than 1.25 crore young persons have been trained under ‘Pradhanmantri Kaushal Vikas Yojna’
APIJ.jpg)
Stressing the need of skills in everyday life, the Prime Minister said that learning should not stop with earning. Only a skilled person will grow in today’s world. This is applicable to both people and countries. He said that India providing smart and skilled man-power solutions to the world should be at the core of our strategy of skilling our youth. He appreciated the step of global skill gap mapping and exhorted the stakeholders to continuously Skill, Re-skill and up-skill. This needs to be expedited as there is going to be a huge demand for re-skilling due to fast changing technology. The Prime Minister also recalled how our skilled workforce helped us in fighting an effective battle against the pandemic.
The Prime Minister referred to the vision of Babasaheb Ambedkar who placed great emphasis on skilling the weaker section. Shri Modi said that the nation is fulfilling this visionary dream of Babasaheb through Skill India Mission. For example, programs like 'Going Online As Leaders' -GOAL are helping tribal population with areas like art and culture, handicraft, textiles and digital literacy among tribal areas leading to entrepreneurship development among the tribal population. Similarly, Van Dhan Yojna is effectively connecting the tribal society with new opportunities. “In the coming days, we need to make such campaigns more widespread and make ourselves and the country Aatmnirbhar through skilling”, concluded the Prime Minister.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ৱর্ল্দ য়ুথ স্কিল দে থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংখ্রে
অনৌবা জেনেরেসনগী স্কিল শেমগৎপা অসি লৈবাক্কী তঙাই ফদবা অমনি অমসুং অত্মনির্ভর ভারতকী ফাউন্দেসন ওই: পি.এম.
স্কিলশিং সেলেব্রেত তৌবা অসি ঐখোয়গী কল্চরগী শরুক্নি: পি.এম.
সমাজ অসিদা স্কিল ৱার্করশিং ইকাই খুম্ননবা হায়খ্রে৷
‘প্রধান মন্ত্রী কৌশাল বিকাস য়োজনা’গী মখাদা নহা কোতি ১.২৫ হেন্না ত্রেন তৌখ্রে: পি.এম.
মালেম অসিদা ভারতনা স্মার্ত অমসুং স্কিল মেন-পৱার সোলুসনশিং পীবা অসিনা ঐখোয়গী নহাশিং স্কিল হৈহন্নবা লৈরিবা ঐখোয়গী স্ত্রাতিজীগী খ্বাইদগী মরু ওইবা ওইগদবনি: পি.এম.
ভারতকী স্কিল ৱার্কফোর্সনা লাইনা-লাইচৎ অসি মাই পাক্না থেংনবদা মতেং পাংখি: পি.এম.
নহাশিং স্কিলিং, রি-স্কিলিং অমসুং অপ-স্কিলিং তৌবগী মিসন অএসি লেপ্পা লৈতনা চত্থগদবনি: পি.এম.
স্কিল ইন্দিয়া মিসননা অশোনবা সেক্সনশিং স্কিল হৈহন্দুনা দা. বাবাসাহেব অম্বেদকরগী মংলান অদু মংফাওনহল্লি: পি.এম.
15 JUL 2021 10:55AM by PIB Imphal
অনৌবা জেনেরেসনগী স্কিল শেমগৎপা অসি লৈবাক্কী তঙাই ফদবা অমনি অমসুং মসিগী জেনেরেসন অসিনা লৈবাক অসিনা মনিং-মখা তম্লিবা অসি চহি ৭৫দগী চহি ১০০ ফাওবা পুরক্কদৌরিবনা মরম ওইদুনা অত্মনির্ভর ভারতকী ফাউন্দেসন ওই হায়না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফোংদোকখ্রে৷ হৌখিবা চহি ৬ অসিদা ফংখিবা কান্নবশিং অদু শিজিন্নদুনা স্কিল ইন্দিয়ন মিসনদা মীৎয়েং চংনবা মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ প্রধান মন্ত্রীনা ৱর্লদ য়ুথ স্কিল দেগী থৌরমদা ৱা ঙাংখিরম্মী৷
नई पीढ़ी के युवाओं का स्किल डवलपमेंट, एक राष्ट्रीय जरूरत है, आत्मनिर्भर भारत का बहुत बड़ा आधार है।
बीते 6 वर्षों में जो आधार बना, जो नए संस्थान बने, उसकी पूरी ताकत जोड़कर हमें नए सिरे से स्किल इंडिया मिशन को गति देनी है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) July 15, 2021
ইন্দিয়ন কল্চরদা স্কিলগী তঙাই ফদবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা পনখ্রে অমসুং স্কিল দিবলপমেন্ত অমসুং ‘অপ-স্কিলিং’দা পীরিবা ইম্পোর্তেন্স অদুগী মরক্তা লৈরিবা লিঙ্ক অমসুং সমাজ অসিগী চাওখৎলকপগী মতাংদা ফোংদোকখ্রে৷ স্কিলশিং অমসুং বোকেস্নেল ইমপ্লিমেন্তশিং ইকাই খুম্নদুনা স্কিল সেলেব্রেত তৌরিবা চৎনবিশিং খুদম ওইনা বিজয়াদাশমি, অকশ্য ত্রিতিয়া অমসুং বিশবকর্ম পুজনদা শ্রী মোদীনা ঙাংখ্রে৷ ত্রেদিসনশিং অসি পল্লদুনা, স্কিল প্রোফেস্নেলশিং খুদম ওইনা উ-শুবা মী, চফু শাবা, য়োৎ শুবা, সেনিতেসন ৱার্করশিং, হোর্তিকল্চর ৱার্করশিং অমসুং ফি শাবীশিং ইকাই খুম্ননবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ মতম কুইনা মীনাইগী পুন্সিদা লৈরুবনা ঐখোয়গী সমাজ অমসুং এজুকেসন সিস্তেমদা স্কিলগী তঙাই ফদবা অদু কা-হেন্না খঙনখিদে৷
हम विजयदशमी को शस्त्र पूजन करते हैं।
अक्षय तृतीया को किसान फसल की, कृषि यंत्रो की पूजा करते हैं।
भगवान विश्वकर्मा की पूजा तो हमारे देश में हर स्किल, हर शिल्प से जुड़े लोगों के लिए बहुत बड़ा पर्व रहा है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) July 15, 2021
মহৈ তম্বনা করি তৌগদগে হায়বদু খঙহল্লি, স্কিল হৈবনা তশেং-তশেংবা থবক পাংথোকপদা ঐখোয়বু লমজিংলি অমসুং মসিনা স্কিল ইন্দিয়া মিসনগী গাইদিং প্রিন্সিপল অদু ওইখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পনখ্রে৷ ‘প্রধান মন্ত্রী কৌশাল বিকাস য়োজনা’গী মখাদা নহা কোতি ১.২৫ হেন্না ত্রেন তৌখিবা অসিদা মহাক নুংঙাইবা ফোংদোকখি৷
APIJ.jpg)
পুন্সি মরেল অসিদা স্কিল হৈবগী তঙাই ফদবা অদু পল্লদুনা, শেল তান্না তান্না মহৈ তম্বা অসি লেপলোইদবনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ স্কিল হৈরবা মীওই খক্তনা ঙসিগী মালেম অসিদা চাওখৎপা ঙমগনি৷ হায়রিবা অসি মীয়াম অমসুং লৈবাক পুম্নমক্তা এপ্লিকেবল ওই৷ মালেম অসিদা ভারতনা স্মার্ত অমসুং স্কিল মেন-পৱার সোলুসনশিং পীবা অসিনা ঐখোয়গী নহাশিং স্কিল হৈহন্নবা লৈরিবা ঐখোয়গী স্ত্রাতিজীগী খ্বাইদগী মরু ওইবা ওইগদবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ গ্লোবেল স্কিল গেপ মেপ্পিংগী খোঙথাং অদু মহাক্না য়াই অমসুং স্তেকহোল্দরশিংনা লেপ্পা লৈতনা স্কিল, রি-স্কিল অমসুং অপ-স্কিল তৌনবা পুংক্নিং থৌগৎখ্রে৷ তেক্নোলোজী য়াম্না থুনা হোংলকপনা মরম ওইদুনা রি-স্কিলিংগীদমক চাওনা দিমান্দ লাক্কদৌরিবনা মসি থিন্থনা লৈরুবগে কান্নবা লৈতে৷ ঐখোয়গী স্কিল ৱার্কফোর্সনা মতৌ করম্না লাইনা-লাইচৎ অসি মাই পাক্না থেংনবদা মতেং পাংখিবগে হায়বদু প্রধান মন্ত্রীনসু পনখ্রে৷
दुनिया के लिए एक Smart और Skilled Man-power Solutions भारत दे सके, ये हमारे नौजवानों की Skilling Strategy के मूल में होना चाहिए।
इसको देखते हुए ग्लोबल स्किल गैप की मैपिंग जो की जा रही है,
वो प्रशंसनीय कदम है: PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) July 15, 2021
অশোনবা সেক্সন স্কিল হৈহন্নবা য়াম্না কন্না হোৎনখিবা বাবাসাহেব অম্বেদকরগী ৱাখল্লোন অদু প্রধান মন্ত্রীনা পনখ্রে৷ লৈবাক অসিনা স্কিল ইন্দিয়া মিসন পাংথোক্তুনা বাবাসাহেবগী মংলান অসি মংফাওনহল্লি হায়না শ্রী মোদীনা ফোংদোকখ্রে৷ খুদম ওইনা, ‘গোইং ওনলাইন এস লিদর্স’-জি.ও.এ.এল.গুম্বা প্রোগ্রামশিংনা ত্রাইবেল মীয়ামশিংদা আর্ত অমসুং কল্চর, হেন্দিক্রাফত, তেক্সতাইলশিং অমসুং দিজিতেল লিতরেসীগী এরিয়াশিংদা মতেং পাংদুনা ত্রাইবেল পোপুলেসনদা এন্তরপ্রিনর্শিপ দিবলপমেন্ত লাকহল্লি৷ অসিগুম্নাস বন ধন য়োজনানা ত্রাইবেল সোসাইতীদা অনৌবা খুদোংচাবশিং ফংহল্লি৷ “লাক্কদৌরিবা নুমিৎশিং অসিদা, ঐখোয়না অসিগুম্বা কেম্পেন্দশিং অসি হেন্না পাক-শন্না শন্দোকপা দরকার ওই অমসুং স্কিল হৈহন্দুনা ঐখোয় ইশামক অমসুং লৈবাক অসি অত্মনির্ভর ফংহনবা দরকার ওই”,হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷