Ministry of Civil Aviation
New milestone achieved in strengthening aerial connectivity with North East India
First direct flight operations flagged off on Imphal – Shillong route under UDAN
361 routes operationalized under UDAN till date
04 AUG 2021 10:21AM by PIB Delhi
The first direct flight operations between Imphal (Manipur) & Shillong (Meghalaya) was flagged off yesterday under the RCS-UDAN (Regional Connectivity Scheme — Ude Desh Ka Aam Nagrik) of the Government of India. The operationalization of this route fulfills the objectives of the Government of India to establish strong aerial connectivity in priority areas of NorthEast India. The officials of the Ministry of Civil Aviation (MoCA) and Airport Authority of India (AAI) were present during the launch of the flight operations.
The aerial connectivity between the capital cities of Manipur & Meghalaya has been a long-awaited demand of the people of the region. The beautiful city of Shillong is surrounded by hills from all sides. Famous for the presence of many well-reputed educational institutions, Shillong is the hub of education for the entire North-East India. Apart from being the beauty & education centre, Shillong also acts as the gateway to Meghalaya, the state famous for heavy rainfall, caves, tallest waterfalls, beautiful landscapes, and its rich heritage & culture. Shillong is famous for Elephant falls, Shillong Peak, Umiam lake, Sohpetbneng Peak, Don Bosco Museum, Laitlum Canyons. Moreover, Shillong is the only capital city in NorthEast India to produce two football clubs that participate in the I-League, namely, Royal Wahingdoh FC and Shillong Lajong FC. In addition to these, Shillong Golf Course is one of the oldest golf courses in the country.
Due to the non-availability of any direct mode of transportation, people were compelled to cover a long 12-hour journey by road to reach Shillong from Imphal or they had to take a flight to LokpriyaGopinathBordoloi International Airport, Guwahati, then bus service to reach Shillong. The completion of the entire journey took more than 1 day to reach Shillong from Imphal or vice-versa. Now, natives can easily fly between the two cities by opting for a flight of just 60 mins from Imphal to Shillong and 75 mins from Shillong to Imphal.
Shillong is the second city to be connected with Imphal under the UDAN scheme. The airline M/s Indigo was awarded the Imphal-Shillong route during the UDAN 4 bidding process. The airlines are being provided Viability Gap Funding (VGF) under the UDAN scheme to keep the fares affordable & accessible for the common people. The airline will be operating four flights in a week and will deploy its 78-seater ATR 72 aircraft. Currently, 66 UDAN routes are operational by M/S Indigo airlines.
Till date, 361 routes and 59 airports (including 5 heliports and 2 water aerodromes) have been operationalized under the UDAN scheme. The scheme is envisaged to establish strong aerial connectivity in all States and UTs of the country which hitherto were not connected, laying the foundation of a new regional segment in India’s aviation market.
The flight schedule is mentioned below:
Flight No.
Departure
Arrival
Departure Time
Arrival Time
7959
Imphal
Shillong
09:55
10:55
7961
Shillon
Imphal
11:15
12:30

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক ভারত্তা নোংথক্কী লম্বী মপাঙ্গল কনখৎহনবগী অনৌবা পন্দোল অমা ফংলে
উরানগী মখাদা ইম্ফাল – সিলোং লম্বীদা অহানবা দাইরেক্ত ফ্লাইত লমথাখ্রে
হৌজিক ফাওবদা উরানগী মখাদা লম্বী ৩৬১ মথৌ তৌবা হৌখ্রে
04 AUG 2021 10:21AM by PIB Imphal
ভারত লৈঙাক্কী আর.সি.এস.-উরান (রিজনেল কন্নেক্তিভিতী স্কিম – উরে দেস কা আম নাগরিক)গী মখাদা ঙরাং ইম্ফাল (মনিপুর) অমসুং সিলোং (মেঘালয়া)গী মরক্তা অহানবা দাইরেক্ত ফ্লাইত মথৌ তৌবা হৌখ্রে‍। লম্বী অসি মথৌ তৌবা হৌহনখিবা অসিনা অৱাং নোংপোক ভারত্তা নোংথক্কী লম্বী মপাঙ্গল কন্না থম্নবগী অখন্নবা মীৎয়েঙ চঙবগী ভারত লৈঙাক্কী পান্দমবু ফংহল্লি‍। সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয় (এম.ও.সি.এ.ও) অমসুং এয়রপোর্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়াগী (এ.এ.আই.) ওফিসিএলশিং ফ্লাইত ওপরেসন হৌদোকপগী থৌরমদুদা শরুক য়াখি‍।
মনিপুর অমসুং মেঘালয়াগী কোনুং ময়োল্লমশিংগী মরক্তা নোংথক্কী লম্বীনা শমজিন্নবা অসি মফম অসিগী মীয়াম্না কুইনা পাম্নদুনা লাক্লবা ৱাফম অমনি‍। ফজরবা সিলোং ময়োল্লম অসি মায়কৈ মরিমক্তা চীংনা কোয়শিল্লি‍। মমীং লৈরবা মহৈ তম্ফমশঙ কয়া লৈবগীদমক মমীং চৎলিবা সিলোং অসি অৱাং-নোংপোক ভারত পুম্বগী মহৈ মশিং তম্ফমগী মকোন অমনি‍। ফজবা অমদি মহৈ মশিংগী মফম ওইবদগী হেন্দোক্তুনা সিলোং অসি, নোং কন্না চুবাও লৈনুংহুৎ, খ্বাইদগী ৱাংবা ৱাতরফোল, ফজরবা মফমশিং, অমদি ইনাক খুল্লবা নাৎ অমসুং চৎনবগীদমক মমীং চৎলিবা মেঘালয়দাগী হোজঙ অমসুনি‍। সিলোং অসি ইলিফেন্ত ফোল্স, সিলোং চীংদোল, উমিয়ম পাৎ, সোহপেতনেং চীংদোল, দোম বোস্কো ম্যুজিয়ম, লেতলম কেনয়নগীদমক মমীং চৎলি‍। মসিদসু নত্তনা সিলোং অসি আই-লীগতা শরুক য়াবা ফুতবোল ক্লব অনি মমীং ওইনা রোয়েল ৱাহিংদোহ এফ.সি. অমসুং সিলোং লাজোং এফ..সি. পুথোক্লিবা অৱাং নোংপোক ভারতকী অমত্তা ঙায়রবা কোনুং ময়োল্লম্নি‍। মসিগী মথক্তা সিলোং গোল্ফ কোর্স অসি লৈবাকসিগী খ্বাইদগী লিরবা গোল্ফ কোর্সশিংগী মরক্তা অমনি‍।
হকথেংননা মফমদুদা য়ৌবা য়াবা চত্থোক চৎশিনগী পাম্বৈ লৈতবনা মরম ওইরগা ইম্ফালদগী সিলোং য়ৌনবগীদমক মীয়াম্না পুং ১২গী শাংলবা লম্বীগী খোঙচৎ অমা চৎপা তাই নৎত্রগা লোকপ্রিয় গোপিনাথ বোর্দোলোই ইন্তরনেসনেল এয়রপোর্ত, গুৱাহাতি ফাওবা ফ্লাইত তোংলগা মফমদুদগী সিলোং ফাওবা বসতা চৎপা তারম্মি‍। ইম্ফালদগী সিলোং ফাওবা নৎত্রগা সিলোংদগী ইম্ফাল ফাওবা খোঙচৎ অসি চৎপদা নোংমা হেন্না চঙলি‍। হৌজিক্তি লমদমসিগী মীয়াম্না ইম্ফালদগী সিলোং ফাওবগী মিনত ৬০ চঙবা অমদি সিলোংদগী ইম্ফাল ফাওবগী মিনত ৭৫ চঙবা ফ্লাইত অমা তোংলগা ময়োল্লম অনিসিদা লায়না পাইবা য়ারগনি‍।
সিংলোং অসি উরান স্কিমগী মখাদা ইম্ফালগা শমজিন্নবা অনিসুবা ময়োল্লম্নি‍। এয়রলাইন এম/এস ইন্দিগোদা উরান ৪ নিলাম লাউবদা ইম্ফাল-সিলোংগী লম্বীসি পীখিবনি‍। এয়রলাইন অসি উরান স্কিমগী মখাদা ভরা মমল হোঙহন্নবা অমদি মীচম মীয়ামদা লায়না চত্থোক চৎশিন ঙমহন্নবগীদমক ভাইএবিলিতী গেপ ফন্দিং (ভি.জি.এফ.) পীরি‍। এয়রলাইন অসিনা চয়োল অমদা ফ্লাইত মরি পাইগনি অমদি মখোয়গী ৭৮-সীতর এ.তি.আর. এয়রক্রাফ্ত শীজিন্নগনি‍। হৌজিক্কী ওইনা এম/এস ইন্দিগো এয়রলাইন্সগী উরান লম্বী ৬৬ মথৌ তৌরি‍।
ঙসি ফাওবদা উরান স্কিমগী মখাদা লম্বী ৩৬১ অমদি এয়রপোর্ত ৫৯ (হেলিপোর্ত ৫ অমসুং ঈশিংগী এরোদ্রোম ২ য়াওরগা) মথৌ তৌরি‍। স্কিম অসিনা লৈবাকসিগী হান্না শম্নরমদবা স্তেত অমসুং য়ু.তি. খুদিংমক্তা নোংথক্কী লম্বী মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা ভারতকী এভিএসন মার্কেত্তা অনৌবা রিজনেল সেগমেন্ত অমগী য়ুম্ফম থোল্লি‍।
ফ্লাইত সিদ্যুল মখাদা পীরি‍:
ফ্লাইত নম্বর
লমথাবা
লমথুংবা
লমথাবগী মতম
লমথুংবগী মতম
৭৯৫৯
ইম্ফাল
সিলোং
০৯:৫৫
১০:৫৫
৭৯৬১
সিলোং
ইম্ফাল
১১:১৫
১২:৩০