Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding (MoU) between Indian Institute of Space science and Technology (IIST) and The Delft University of Technology (TU Delft), the Netherlands for research collaboration- reg
04 AUG 2021 3:58PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the Memorandum of Understanding (MoU) between Indian Institute of Space science and Technology (IIST) and The Delft University of Technology (TU Delft), for carrying out the Academic programmes and Research activities involving students and faculty members in each institution signed on April 09, 2021 and May 17, 2021 at respective institutes and exchanged by email.
Details of MoU:
1. Students exchange programme: The Parties may exchange students at undergraduate, postgraduate and doctoral level. The Parties will mutually discuss and decide the areas of studies and credits to be pursued under the scheme. Both parties agree the Practicum exchange programme for degree training should follow the educational system and regulations of the hosting partner.
2. Dual Degree/Double Degree programme: The Parties may develop specialized curriculum to be pursued by students for award of either undergraduate of postgraduate degree, which will be in addition to the initial degree to be awarded by the home Institute.
3. Internships and project work: The Parties may design and develop research of engineering project assignments which will be pursued by students during their stay both short term and long term, in the partner institute.
4. Faculty exchange: The Partiers may consider Faculty exchange programme during which their faculty member will offer courses in the partner institute, for which the course contents will be developed jointly.
5. Joint Research: The faculty members of both parties may identify the joint research programme in common areas of interest with defined duration.
Benefits:
Signing of this Agreement shall enable pursuing the following potential interest areas of cooperation such as, exchange of faculty members, students and researchers, scientific materials, publications and information. Joint research meeting, PhD program, Dual Degree/Double Degree programme.
Cooperation with the EWI, TU Delft, The Netherlands an oldest and largest Dutch public Technological University through this Agreement would lead to develop a joint activity in research in the area of Science and Technology. Thus, all sections and regions of the country will get benefited.
The signed Agreement will provide impetus to explore newer research activities and application possibilities in the field of Science and Technology.

মন্ত্রীমন্দল
রিসর্চ কোলাবোরেসন-রেগকীদমক নেদর্লেন্দসকী দি দেল্ফত য়ুনিভর্সিতী ওফ তেক্নোলোজী(তি.য়ু. দেল্ফত) অমসুং ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ স্পেস সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী(আই.আই.এস.তি.)গী মরক্তা থম্নখিবা য়ানা-ৱারোল(এম.ও.য়ু.) অদু কেবিনেতনা এপ্রুব তৌখ্রে
04 AUG 2021 3:58PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ স্পেস সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী(আই.আই.এস.তি.) অমসুং দেল্ফত য়ুনিভর্সিতী ওফ তেক্নোলোজী(তি.য়ু. দেল্ফত) অনিমক্তা লৈরিবা মহৈরোইশিং অমসুং ফেকল্তী মেম্বরশিং শরুক য়াদুনা একাদেমিক প্রোগ্রামশিং অমসুং রিসর্চ এক্তিবিতীশিং পাংথোক্ননবগীদমক মশা-মশাগী ইন্সতিত্যুতশিংদা ২০২১গী এপ্রীল ৯ অমসুং ২০২১গী মে ১৭তা শহি পীনখ্রবা অমসুং ইমেলদা একচেঞ্জ তৌনখ্রবা য়ানা-ৱারোল(এম.ও.য়ু.) অদু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌবুরেল ওইদুনা ফমখিবা য়ুনিয়ন কেবিনেতনা এপ্রুব তৌখ্রে৷
য়ানা-ৱারোলগী অকুপ্পা মরোলশিং:
1. মহৈরোইশিং একচেঞ্জ তৌনবগী প্রোগ্রাম: পার্তীশিং অসিনা অন্দরগ্রেজুয়েত, পোস্তগ্রেজুয়েত অমসুং দোক্তরগী লেবেলদা মহৈরোইশিং একচেঞ্জ তৌনরবা য়াই৷ পার্তীশিং অসিনা স্কিম অসিগী মখাদা ফংনবা তানগদৌরিবা ক্রেদিৎশিং অমসুং নৈননবগী এরিয়াশিং অদু পার্তী অনিমক্না খন্নরগনি অমসুং ৱারেপ্লগনি৷ দিগ্রী ত্রেনিং তৌননবা পার্তী অনিমক্না য়ানখ্রবা প্রেক্তিকম একচেঞ্জ প্রোগ্রাম অদুনা হোস্তিং তৌরিবা পার্তনর অদুগী এজুকেসন সিস্তেম অমসুং রিগুলেসনশিং অদু ঙাক্তুনা চৎকদবনি৷
2. দ্যুএল দিগ্রী/দবল দিগ্রী প্রোগ্রাম: হোম ইন্সতিত্যুত অদুনা পীগদৌরিবা ইনিসিয়েল দিগ্রী অদুগী মথক্তা অন্দরগ্রেজুয়েত অমসুং পোস্তগ্রেজুয়েত দিগ্রীদা এৱার্দ ফংননবগীদমক মহৈরোইশিংনা তান্নগদৌরিবা স্পেসিয়েলাইস কুরিকুলম অদু পার্তীশিং অসিনা শেমগৎলবা য়াই৷
3. ইন্তর্নশিপশিং অমসুং প্রোজেক্ত ৱার্ক: মহৈরোইশিংনা পার্তনর ইন্সতিত্যুত অদুদা শোর্ত তর্ম অমসুং লোঙ্গ তর্ম অনিমক্তা লৈরুবা মতমদা মহৈরোইশিংনা হোৎনগদৌরিবা ইঞ্জিনিয়রিং এসাইনমেন্ত প্রোজেক্তশিং অদু পার্তীশিং অসিনা দিজাইন তৌরবা য়াই অমসুং শেমগৎলবা য়াই৷
4. ফেকল্তী একচেঞ্জ: পার্তীশিং অসিনা ফেকল্তী একচেঞ্জ প্রোগ্রাম শিল্লবা য়াই অমসুং মসিগী মনুংদা মখোয়গী ফেকল্তী মেম্বর অদুনা পার্তনর ইন্সতিত্যুত অদুদা কোর্সশিং ওফর তৌরগনি অমসুং কোর্স কন্তেন্তশিং অদু খুৎশম্নদুনা শেমগৎলগনি৷
5. জোইন্ত রিসর্চ: পার্তী অনিমক্কী ফেকল্তী মেম্বরশিংনা অকক্নবা মতমগী মনুংদা কম্মন এরিয়া ওফ ইন্তরেস্তা জোইন্ত রিসর্চ প্রোগ্রাম খন্দোক্লবা য়াই৷
কান্নবশিং:
এগ্রীমেন্ত অসি শহি পীনবা অসিনা ফেকল্তী মেম্বরশিং, মহৈরোইশিং অমসুং রিসর্চরশিং, সাইন্তিফিক মেতরিএলশিং, পব্লিকেসনশিং অমসুং ই-পাউশিং একচেঞ্জ তৌনবগুম্বা মখাগী এরিয়াশিং অসিদা কোওপরেসন পীনবা য়ারগনি৷ জোইন্ত রিসর্চ মীতিং, পি.ঐচ.দি. প্রোগ্রাম, দ্যুএল দিগ্রী/দবল দিগ্রী প্রোগ্রাম৷
এগ্রীমেন্ত অসিগী মতেংদগী নেদর্লেন্দশিংগী খ্বাইদগী লিরবা অমসুং খ্বাইদগী চাওরবা দতচ পব্লিক তেক্নোলোজিকেল য়ুনিভর্সিতী অমা ওইরিবা তি.য়ু. দেল্ফত, ই,দবল্যু.আই.গা কোওপরেসন পীনবা অসিনা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী এরিয়াদা জোইন্ত এক্তিবিতী রিসর্চ অমা পাংথোকপা ঙম্লগনি৷ অসুম্না, লৈবাক অসিগী সেক্সনশিং অমসুং মফম পুম্নমক কান্নবা ফংলগনি৷
এগ্রীমেন্ত শহি পীনবা অসিনা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী ফিল্দদা এপ্রিকেসন পোজিবিলিতীশিং অমসুং অনৌবা রিসর্চ এক্তিবিতীশিং এক্সপ্লোর তৌবা ঙমহল্লগনি৷