Prime Minister's Office
PM releases 9th installment of PM-KISAN
More than Rs. 19,500 crores transferred directly into the accounts of more than 9.75 crores beneficiary farmer families
Our agriculture and our farmers have a big role in determining the condition of India in 2047, when the country completes 100 years of independence: PM
Biggest ever purchase from farmers at MSP, Rs 1,70,000 crore have reached directly into the accounts of rice farmers and about Rs. 85,000 crore to wheat farmers: PM
Thanks the farmers for hearing his request and increasing production of pulses in the last 6 years
With National Edible Oil Mission-Oil Palm i.e. NMEO-OP country has taken a pledge for self-reliance in edible oil, more than Rs 11,000 crore will be invested in the cooking oil ecosystem: PM
For the first time, India has reached among the top-10 countries of the world in terms of agricultural exports: PM
Small farmers are now being given utmost priority in the agricultural policies of the country:PM
09 AUG 2021 2:27PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi released the next installment of financial benefit under Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) today through video conference. The Prime Minister also interacted with farmer beneficiaries during the event. This enabled the transfer of an amount of more than Rs. 19,500 crores to more than 9.75 crores beneficiary farmer families. It was the 9th installment of the financial benefit under Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN).
Addressing the gathering, the Prime Minister talked of the sowing season and expressed the hope that the amount received today will help the farmers. He also mentioned that the scheme of Kisan Infrastructure Fund with 1 lakh crore rupees corpus also completes one year today. The Prime Minister touched upon initiatives like Mission Honey-Bee and making saffron from Jammu & Kashmir in the NAFED shops. Honey mission has led to 700 crore export of honey resulting in extra income for farmers.
Referring to the upcoming 75th Independence day, he said that apart from being an occasion for pride it is also an opportunity for new resolutions. We have to take this opportunity to decide where we want to see India in the coming 25 years, he said. The Prime Minister remarked that our agriculture and our farmers have a big role in determining the condition of India in 2047, when the country completes 100 years of independence. It is time to give direction to India's agriculture to face new challenges and take advantage of new opportunities. He called for changes in the Indian agriculture according to the demands of changing times. He lauded the farmers for record production during the pandemic and outlined the government’s measures to reduce the hardships of farmers during the difficult period. The Government ensured uninterrupted supply of seeds, fertilizers and access to markets. Urea was available throughout and when prices of DAP increased manifold in the international market, the government immediately arranged 12000 crore rupees for that so that the load is not felt by the farmers.
The Prime Minister said the government has made the biggest ever purchase from farmers at MSP, be it Kharif or Rabi season. With this, about Rs 1,70,000 crore have reached directly into the accounts of rice farmers and about Rs. 85,000 crore have gone directly into the account of wheat farmers.
The Prime Minister reminded that he urged the farmers to increase the production of pulses, when there was a shortage of pulses in the country, a few years ago. He said that as a result, there has been an increase of almost 50 percent in the production of pulses in the country in the last 6 years.
The Prime Minister highlighted National Edible Oil Mission-Oil Palm i.e. NMEO-OP as a pledge for achieving self-reliance in edible oil. Today, when the country is remembering the Quit India Movement, on this historic day, this resolve fills us with new energy, he said. He said that through the National Edible Oil Mission-Oil Palm mission, more than Rs 11,000 crore will be invested in the cooking oil ecosystem. Government will ensure that farmers get all the facilities, from quality seeds to technology. The Prime Minister pointed out that today, for the first time, India has reached among the top-10 countries of the world in terms of agricultural exports. The country has set new records of agricultural exports during the Corona period. Today, when India is becoming recognized as a big agricultural exporting country, it is not right to stay dependent on imports for our needs of edible oil.
The Prime Minister remarked that the small farmers are now being given utmost priority in the agricultural policies of the country. With this spirit, in the last few years, serious efforts were being made to provide convenience and security to these small farmers. Under PM Kisan Samman Nidhi, Rs 1 lakh 60 crore has been given to farmers so far. Out which Rs 1 lakh crore were transferred to small farmers during the pandemic period. More than 2 crore Kisan Credit Cards were issued during Corona persion, most of them to small farmers. Such farmers will be benefitted by the agriculture infrastructure and connectivity infrastructure that is coming up in the country. Initiatives like Food Parks, Kisan Rails and Infrastructure Fund will help small farmers. In the year gone by, more than 6 thousand projects have been approved under the Infrastructure Fund. These steps increase the small farmer’s access to market and his bargaining power through FPOs, said the Prime Minister.
i

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না পি.এম.-কিসানগী ৯শুবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোকখ্রে
লৌমীগী ইমুং-মনুংগী বেনিফিসিয়রী করোর ৯.৭৫ হেনবগী একাউন্তশিংদা হকথেংননা লুপা করোর ১৯,৫০০ হেন্না ত্রান্সফর তৌখ্রে
লৈবাক অসিনা নীংখা তমখিবা চহি ১০০ মপুং ফারকপা মতমদা, ২০৪৭দা ভারতকী ফীভম করম তৌগদগে লেপ্পদা ঐখোয়গী লৌউ-শিংউ, ঐখোয়গী লৌমীশিংগী অচৌবা থৌদাং অমা লৈ: পি.এম.
এম.এস.পি.দা লৌমীশিংদগী খ্বাইদগী য়াম্না লৈদুনা, ফৌ থারিবশিংগী একাউন্তশিংদা লুপা করোর ১,৭০,০০০ অমসুং গেহু থারিবশিংগী একাউন্তশিংদা লুপা করোর ৮৫,০০০ হকথেংননা য়ৌহনখ্রে: পি.এম.
মহাক্কী অপাম্বা তাবীখিবা অমসুং হৌখিবা চহি ৫০ অসিদা হৱাইশিং পুথোকপা হেনগৎহনবগীদমক্তা লৌমীশিংবু থাগৎখ্রে
অচাথাওদা আত্মনির্ভর ওইনবা নেস্নেল ইদিবল ওইল মিসন –ওইল পাম হায়বদি এন.এম.ই.ও.-ও.পি.গী মতেংগা লোইননা অচাথাওগা মরী লৈনবা ইকোসিস্তেমদা লুপা করোর লিশিং ১১ হেন্না থাদরগনি: পি.এম.
অহানবা ওইনা ভারতনা লৌউ-শিংউগী ওইবা এক্সপোর্ত তৌবদা মালেমগী তোপ-১০দা লৈরিবা লৈবাকশিংগী মনুংদা চনবা ঙমখি: পি.এম.
লৈবাক অসিগী লৌউ-শিংউগী ওইবা পোলিসীশিংদা হৌজিক অপীকপা লৌমীশিংদা মরু ওইবা মীৎয়েং চংলি: পি.এম.
09 AUG 2021 2:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি (পি.এম.-কিসান)গী মখাদা শেলগী তেংবাংগী মথংগী ইন্সতোলমেন্ত থাদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা লৌমী বেনিফিসিয়রীশিংগসু ৱারী শাখ্রে। মসিনা বেনিফিসিয়রী ওইরিবা লৌমীগী ইমুং-মনুং করোর ৯.৭৫ হেনবদা লুপা করোর ১৯,৫০০ হেন্নবা শেনফম অমা ত্রান্সফর তৌবা ঙমহনখ্রে। মসি প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি (পি.এম.-কিসান)গী মখাদা শেলগী তেংবাং পীখিবগী ৯শুবা ইন্সতোলমেন্তনি।
মীতিন অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা লৌ-উ পন্থাগী মরমদা ৱারী শাখি অমসুং মহাক্না ঙসি ফংলিবা শেনফম অসিনা লৌমীশিংদা মতেং ওইরগনি হায়না ফোঙদোকখ্রে। ঙসি অসি লুপা করোর লাখ ১গী কোর্পসকী কিসান ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দ অসিসু চহি অমা মপুং ফারক্লে হায়না পনখি। প্রধান মন্ত্রীনা মিসন হনী-বী অমসুং এন.এ.এফ.ই.দি. দুকানশিংদা জম্মু কশ্মিরদগী সেফ্রোন শেম্বা অসিগুম্বা থৌরাংশিং অসি পনখি। হনী-মিসন্না লুপা করোর লিশিং ৭০০ এক্সপোর্ত তৌবা ঙমহনখি মসিনা লৌমীশিংদা অহেনবা শেন্থোক ফংহল্লি।
লাক্কদৌরিবা ৭৫শুবা নীংখা তমখিবগী নুমিৎ অসি পল্লদুনা মহাক্না হায় মরু ওইবা থৌরম অসি ঐখোয়গী চাউথোকচনীংঙাই ওইবা ৱাফম অমা ওইবতা নত্তনা মসি অনৌবা ফিরেপশিং, অনৌবা পান্দমশিংগী ওইনসু খুদোংচাবা অমা ওইরি। থৌরম অসিদা ঐখোয়না ভারতপু তুংদা লাক্কদৌরিবা চহি ২৫ অসিদা কদায়দা উবা পাম্বগে হায়বগী ৱারেপ লৌবা তাই, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিনা নীংখা তমখিবা চহি ১০০ মপুং ফারকপা মতমদা, ২০৪৭দা ভারতকী ফীভম করম তৌগদগে লেপ্পদা ঐখোয়গী লৌউ-শিংউ, ঐখোয়গী লৌমীশিংনা অচৌবা থৌদাং অমা য়াগনি হায়না ফোঙদোকখ্রে। মসি অনৌবা শীংনবশিং মায়োক্নবা ঙম্বা অমসুং অনৌবা খুদোংচাবশিংগী কান্নবা লৌবা ঙমগদবা ভারতকী লৌউ-শিংউবু অনৌবা মাইকৈদা পুনবগী তানফমনি। মহাক্না মতমগী মতুং ইন্না লাকপা অহোংবশিংগী মতুং ইন্না ভারতকী লৌউ-শিংউদসু অহোংবশিং পুরক্নবা মহাক্না হায়খ্রে। মহাক্না লৌমীশিংনা লাইচৎ মনুংদা রেকোর্দ ওইনা পুথোকখিবগীদমক থাগৎখ্রে অমসুং সরকারনা অৱাবা মতম অসিগী মনুংদা লৌমীশিংগী অৱাবা হন্থহন্নবা লৌখৎখিবা থৌরাংশিংগী মতাংদসু পনখ্রে। সরকারনা মরুশিং, হারশিংগী সপ্লাই তৌবা অমসুং মার্কেৎ এক্সেস তৌবদা অপনবা থোক্তনবা হোৎনখি। য়ুরিয়া মতম চুপ্পদা ফংহনখি অমসুং সি.এ.পি.গী মমল অসি মালেমগী কৈথেলদা শরুক কয়া হেনগৎখিবা মতমদা সরকারনা খুদক্তা লুপা করোর ১২০০০ শিল-লাংদুনা লৌমীশিংদা অৱাবা অসি থেংনহনখিদে।
প্রধান মন্ত্রী হায় সরকারনা খরীফ নত্ত্রগা রবী সীজন ওইরবসু লৌমীশিংদগী এম.এস.পি.দা হৌজিক ফাওবগী ওইনা খ্বাইদগী য়াম্না লৈখি। মসিগা লোইননা ফৌ থাবা লৌমীশিংগী একাউন্তদা চাউরাক্না লুপা করোর ১,৭০,০০০ অমসুং গেহু থারিবা লৌমীশিংগী একাউন্তদা চাউরাক্না লুপা করোর ৮৫,০০০ হকথেংননা য়ৌহনখি।
চহি খরগী মমাংদা লৈবাক অসিদা হৱাইশিংগী চাউনা অৱাৎপা লৈখি, মদুদা মহাক্না লৈবাক অসিগী লৌমীশিংদা হৱাইশিং পুথোকপা হেনগৎনবা হায়খিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা পনখি। মসিগী মহৈ ওইনা হৌখিবা চহি ৬ অসিদা লৈবাক অসিগী হৱাই পুথোকপগী চাং চাদা ৫০রোম হেনগৎখি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
নেস্নেল ইদিবল ওইল মিসন-ওইল পাল্ম হায়বদি এন.এম.ই.ও-ও.পি. অসি অচাথাওদা মীপান তাংদনবা ৱাশক অমনি হায়না প্রধান মন্ত্রী ফোঙদোকখ্রে। ঙসি লৈবাক অসিনা ভারত থাদোকউ আন্দোলনবু নীংশিংলিবা মতম অসিদা, পুৱারী ওইরবা নুমিৎ অসিদা লৌখিবা ৱারেপ অসিনা ঐখোয়বু থৌনা হাপ্লি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। মহাক্না হায় নেস্নেল ইদিবল ওইল মিসন-ওইল পাল্ম মিসনগী মখাদা অচাথাওগা মরী লৈনবা ইকোসিস্তেম লুপা করোর ১১,০০০ হেন্না ইনবেস্ত তৌরগনি। সরকারা লৌমীশিংদা অফবা মরুশিংদগী হৌরগা তেক্নোলোজী ফাওবগী খুদোংচাবা খুদিংমক ফংহন্নবা হোৎনগনি। প্রধান মন্ত্রী হায় ঙসি ভারতনা অহানবা ওইনা লৌউ-শিংউগী ওইবা এক্সপোর্ত তৌবদা মালেমগী তোপ-১০গী মনুংদা চনবা ঙমখি। কোরোনাগী মতমগী মনুংদা লৈবাক অসিনা লৌউ-শিংউগী ওইবা এক্সপোর্ত্তা অনৌবা রেকোর্দ থম্বা ঙমখি। ঙসি ভারত অসি লৌউ-শিংউগী ওইনা এক্সপোর্ত তৌরিবা অচৌবা লৈবাক অমা ওইনা শক খঙলবা মতম অসিদা ঐখোয়না ঐখোয়গী অচাথাওগীদমক মীপাল তাংবা হায়বা অসি চুমদে: পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা হায় লৈবাক অসিগী লৌউ শিংউগী পোলিসীশিংদা অপীকপা লৌমীশিংদা মরুওইবা মীৎয়েৎ চংলি। ৱাখল্লোন অসিগী লোইননা মমাংগী চহিদা অপীকপা লৌমীশিংদা কান্নবা অমসুং ঙাকশেল পীনবা অচৌবা থৌরাং অমা পাইখৎখি। পি.এম. কিসান সম্মান নিধিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা লৌমীশিংদা লুপা করোর লাখ ১গা লিশিং ৬০ পীথখ্রে। মসিগী মনুংদা লুপা করোর লাখ অমদি লাইচৎ অসিগী মনুংদা অপীকপা লৌমীশিংদা ত্রান্সফর তৌখি। কোরোনাগী মতমদা কিসান ক্রেদিৎ কার্দ করোর ২ হেন্না ইসু তৌখি অদুগা মসিগী মনুংদা অয়াম্বনা অপীকপা লৌমীশিংদনি। হায়রিবা লৌমীশিং অসিনা লৈবাক অসিদা পাইখৎলিবা লৌউ-শিংউগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং লম্বী থোংগী ইনফ্রাস্ত্রকচরনা কান্নবা ফংহল্লগনি। ফুদ পার্কশিং, কিসান রেলশিং অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দগুম্বা খোংথাংশিংনা অপীকপা লৌমীশিংদা কান্নবা পীরগনি। হৌখিবা চহিশিংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দগী মখাদা প্রোজেক্ত লিশিং ৬ হেন্না অয়াবা পীখ্রে। মসিগী থৌরাংশিং অসিনা অপীকপা লৌমীশিংনা কৈথেলদা য়ৌবা অমসুং এফ.পি.ও.শিংগী খুত্থাংদা মখোয়গী মমল ঙাংনবা য়াবগী শক্তি অদু ফংহল্লে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে।