Prime Minister's Office
PM greets all those passionate about lion conservation on World Lion Day
10 AUG 2021 10:55AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has greeted all those passionate about lion conservation on World Lion Day.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"The lion is majestic and courageous. India is proud to be home to the Asiatic Lion. On World Lion Day, I convey my greetings to all those passionate about lion conservation. It would make you happy that the last few years have seen a steady increase in India’s lion population.
When I was serving as Gujarat CM, I had the opportunity to work towards ensuring safe and secure habitats for the Gir Lions. A number of initiatives were taken which involved local communities and global best practices to ensure habitats are safe and tourism also gets a boost."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ৱর্ল্দ লায়ন দেনা লাকপদা নোংশা য়োকখৎনবা হোৎনরিবা মীওই পুম্নমক্তা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
10 AUG 2021 10:55AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৱর্ল্দ লায়ন দেনা লাকপদা নোংশা য়োকখৎনবা হোৎনরিবা মীওই পুম্নমক্তা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে।
ত্বিত মথং-মথং তৌরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
"নোংশা অসি চীং লেম্মি অমসুং মথৌনা লৈ। ভারত্তা এসিএতিক লায়নগী লৈফম ওইবা অসিদা চাউথোকচবা পোকই। ৱর্ল্দ লায়ন দে নুমিৎ অসিদা ঐহাক্না নোংশা য়োকখৎপা পাম্লিবা মীওই পুম্নমক্তা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। হৌখিবা চহি খরা অসিদা ভারত্তা লৈরিবা নোংশাগী মশিং অসি লেপ্তা লৈতনা হেনগৎলকপা উবা ফংবদা অদোম্না নুংঙাইবা পোক্লমগনি।
ঐহাক্না গুজরাতকী সি.এম. ওইনা থৌ পুবা মতমদা, ঐহাক্না গির লিয়নশিংগীদমক্তা শাফবা অমসুং সেক্যুর ওইবা লৈফম শিন্নবা থবক পাইখৎপগী খুদোংচাবা ফংজখি। লৈফমশিং অদু শাফবা অমা ওইহন্নবা অমসুং তুরিজমসু থৌগৎনবা মফম অদুগী মীয়ামশিং য়াওশিন্দুনা অমসুং মালেমগী খ্বাইদগী অফবা পাম্বৈশিং পাইখৎতুনা থৌরাং কয়া অমা লৌখৎখি।"