Ministry of Power
Power Ministry advises Central Government offices to switch over to Prepaid Smart Meters on priority
Finance Ministry issues clarification; All Central Ministries and Departments can make advance payments for pre-paid metered electricity
Step to bring DISCOMs back on track of financial sustainability
State Departments can emulate similar mechanisms to promote pre-payment of electricity
12 AUG 2021 4:01PM by PIB Delhi
Ministry of Power has issued an advisory to all Central Ministries of the Government to direct organisations under their administrative control to ensure switch over to Prepaid Smart Meters on priority. As part of the same process, the ministries have also been asked to issue all enabling orders in this regard. This follows a clarification issued by the Ministry of Finance enabling all Central Ministries and Central Departments to make advance payments for pre-paid metered electricity without insisting on any Bank Guarantees, while at the same time ensuring proper accounting arrangements.
Prepaid Smart metering in all Government Departments would not only go a long way in ensuring the commitment of the Government in bringing DISCOMs back on the path of financial sustainability, promotion of energy efficiency but would also serve as a model for emulation by States for defining similar such mechanisms that support prepayment of the electricity dues by their own Departments.
Government of India is committed towards providing uninterrupted, reliable and quality power supply to all the consumers, for which an operationally efficient and financially sustainable power sector is a must. DISCOMs are often termed as the most important, but the weakest link in the power sector value chain, as their poor financial health at the bottom of the value chain has far reaching negative impacts upstream. Apart from the operational inefficiencies that cause financial losses, mounting electricity dues of the Government Departments, including the Central & State Governments; Urban & Rural Local bodies; and Government Boards and Corporations due to delayed and inadequate payments for electricity usage also causes cash flow distress in DISCOMs. The interest burden on the additional working capital availed by DISCOMs to tide over the shortfalls further creates an inflationary pressure on their costs, thereby placing further stress on their viability. Estimates obtained from the States suggest the outstanding Government department dues to be Rs 48,664 crore at the end of FY2020-21, a value that is a colossal ~9% of the annual power sector turnover.
To improve the operational efficiency and financial sustainability of the Distribution sector, Government of India has approved the Revamped Distribution Sector Scheme - A Reforms-Based and Results-Linked Scheme. The Scheme seeks to transform the existing DISCOMs into making them operationally efficient and financially sustainable. One of the path breaking interventions under the Scheme is the plan to install prepaid Smart meters to all electricity consumers except agricultural consumers in a phased manner for which almost half of the Scheme outlay has been committed. Priority has been accorded to the prepaid Smart meter installation in all the Government Departments including those of the Central & State Governments; Urban & Rural Local bodies; and Government Boards and Corporations with a view to ensure that the Government departments properly budget and pay for the electricity services as and when used.

পাৱর মন্ত্রালয়
পৱার মিনিস্ত্রীনা কেন্দ্র সরকারগী ওফিসশিংদা প্রিপেদ স্মার্ত মিতর হান্না পান্নবা পাউতাক পীখ্রে
ফাইনান্স মিনিস্ত্রীগী ইশুশিং শেংদোকপা; কেন্দ্রগী মিনিস্ত্রীশিং অমসুং দিপার্তমেন্তশিং পুম্বা প্রি-পেদ মিতর ইলেক্ত্রিসিতীগী পেমেন্ত হান্না পীথোকপা য়াই
শেল-থুমগী ওইবা ফিভম লেঙদনা লৈনবা দি.আই.এস.সি.ও.এম. হন্না পুরক্নবা খোঙথাং লৌখৎলগনি
প্রি-পেমেন্ত ইলেক্ত্রিসিতী লৈহন্নবা রাজ্যগী দিপার্তমেন্তশিংনা মান্নবা মেকানিজম তম্বা য়াই
12 AUG 2021 4:01PM by PIB Imphal
পৱার মিনিস্ত্রীনা সরকার অসিগী কেন্দ্রগী মিনিস্ত্রীশিংদা মখোয়গী এদমিনিস্ত্রেসন কন্ত্রোলগী মখাদা লৈরিবা ওর্গানাইজেসন পুম্বদা প্রিপেদ স্মার্ত মিতর হান্না পান্নবা এদভাইজরী অমা থোকখ্রে। থৌওং অসিগা মান্নবা শরুক অমা ওইনা, মিনিস্ত্রীশিংদা তৌবা য়াবা ওর্দরশিং ইশু তৌনবা হায়খ্রে। মসিনা মখা তানা হায়রি মদুদি কেন্দ্রগী মিনিস্ত্রীশিং অমসুং কেন্দ্রগী দিপার্তমেন্তশিং পুম্বা প্রি-পেদ মিতর ইলেক্ত্রিসিতীগী পেমেন্ত হান্না থিন্থবা তৌদনা বেঙ্ক গুরানতী অমদা শেংদোক্নবা ফাইনান্স মিনিস্ত্রীনা ইশু তৌখ্রে, মরক অসিদা চপ চাবা একাউন্তিং এরেঞ্জমেন্ত অমা শোইদনা পীনবা হায়রি।
প্রিপেদ স্মার্ত মিতরনা সরকারগী দিপার্তমেন্ত পুম্বদা শেল-থুমগী ফিভম লেঙদনা থম্নবগীদমক সরকারনা দি.আই.এস.সি.ও.এম. অমুক হন্না পুরকপা, ইনর্জী মফম চানা শিজিন্ননবা পুক্নিং থৌগৎপা অসিদা নত্তনা, রাজ্যশিংনা মখোয়গী দিপার্তমেন্তশিংদা লৈরিবা ইলেক্ত্রিসিতীগী দ্যুশিং অমুক হন্না পীথোকহন্নবা মান্নবা মেকানিজম অমগী মোদেল অমা ওইনা মথৌ তৌরগনি।
ভারত সরকারনা কঞ্জুমর পুম্বদা অয়েৎপা পীদবা, থাজবা য়াবা অমসুং মতিক চাবা পৱার সপ্লাই অমা পীনবা থাজবা পীখি, হায়রিবা অসিদা চপ চানা মৈ মাংহন্দনা শিজিন্নবা অমসুং শেল-থুমগী ওইবা লেঙদবা পৱার সেক্তর অমা লৈগদবনি হায়রি। দি.আই.এস.সি.ও.এম. অসি খ্বায়দগী মরুওইবা অমা ওইনা লৌরি, অদুবু ভেল্যু চেনগী মখাদা য়াম্না ওন্নবা মওংদা লাকপনা মখোয়গী শেল-থুমগী ফিভম ফৎতবা মরম্না পৱার সেক্তরগী ভেল্যু চেন্দা খ্বায়দগী শোনবা লিঙ্ক অমা ওইরি। মরম চাদনা মৈ শিজিন্নবগী মরম ওইদুনা শেল মাংলকপা, সরকারগী দিপারেতমেন্তশিংগী ইলেক্ত্রিসিতী দ্যুজ, কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকার য়াওনা; আর্বান অমসুং রুরেলগী লোকেল বোদীশিং; সরকারগী বোর্দশিং অমসুং কোওপরেসন দ্যু থেংথবা অমসুং ইলেক্ত্রিক শিজিন্নবগী পেমেন্ত মতিক চাদনা পীবা অসিনা দি.আই.এস.সি.ও.এম.দা কাস ফ্লোদা অকাইবা লাকই। দি.আই.এস.সি.ও.এম.না পুরিবা ৱার্কিং কেপিতেল অসিগী মথক্তা শেন্দোইগী পোৎলুম অসিনা মখোয়গী শেনফমদা শাফু অমা পীরি। রাজ্যশিংদগী ফংবা এস্তিমেৎকী মতুং ইন্না সরকারগী দিপার্তমেন্তশিংগী লৈরিবা অপুনবা পুত্থরিবা অসি এফ.ৱাই.২০২০-২১গী লোইরকপদা লুপা কোতি ৪৮,৬৬৪ হায়না পারি, হায়রিবা অসিনা চহিগী ওইনা পৱার সেক্তরদা তর্নওভর কোলোজেল ~৯% ওইরি।
দিস্ত্রীব্যুসন সেক্তরগী মৈ শিজিন্নবা অমসুং শেল থুমগী ফিভম ফগৎনবা, ভারত সরকারনা অনৌবা শেমদোক্লবা দিস্ত্রীব্যুসন সেক্তরগী অয়াবা পীরে -রিফোর্মদা য়ুম্ফম ওইবা অমসুং রিজল্ত-লিঙ্ক স্কীম অমা। স্কীম অসিনা হান্ননা লৈরিবা দি.আই.এস.সি.ও.এম. অসি মৈ শিজিন্নবা অমসুং শেল থুমগী ফিভম ফগৎনবা অমা পাম্লি। স্কীম অসিগী মখাদা মফম অমা শেমদোক্লিবা অসি ফেজ নাইনা পীবা এগ্রীকলচরগী কঞ্জুমর নত্তনা অতৈ ইলেক্ত্রিসিতী কঞ্জুমর পুম্বা প্রিপেদ স্মার্ত মিতর পানবা অসিনি। কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিং য়াওনা দিপার্তমেন্ত পুম্বা; আর্বান অমসুং রুরেল বোদীশিং; অমসুং সরকারগী বোর্দশিং অমসুং কোওপরেসন য়াওনা প্রিপেদ স্মার্ত মিতর হান্না পানবা, হায়রিবা অসিনা সরকারগী দিপার্তমেন্তশিংনা ইলেক্ত্রিসিতীগী থবকশিং অমসুং মখোয়না শিজিন্নবা মতমদা মরম চানা শেনবা পানবা অমসুং পেমেন্ত তৌনবগী পান্দমদনি।