Ministry of Health and Family Welfare
One more lab approved for batch-testing and release of Covid-19 Vaccines
National Institute of Animal Biotechnology, Hyderabad can now conduct quality check and consequent lot release of Covid-19 vaccines
Move aims to strengthen Vaccine Supply-chain and boost Largest Vaccine Drive
16 AUG 2021 6:03PM by PIB Delhi
The Government of India under the leadership of Prime Minister Narendra Modi has been working continuously and tirelessly to improve the production, supply and administration of Covid-19 vaccines. In an important initiative to ramp up the speed of vaccination, the Union Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW), has approved one more lab for testing and lot release of Covid-19 vaccines.
The Ministry of Health and Family Welfare has authorised National Institute of Animal Biotechnology (NIAB) as Central Drug Laboratory (CDL) for testing and lot release of Covid-19 vaccines.
In order to discuss the various aspects of Covid-19 vaccination distribution in India, a meeting was organised under the chairmanship of Cabinet Secretary on November 11, 2020. In the meeting, the ministries and the departments like Department of Biotechnology (DBT), Department of Science and Technology (DST) and Council of Scientific & Industrial Research (CSIR) were asked to indicate to the Health Ministry if any of their labs can be converted for being used as CDL.
After due deliberations, DBT proposed two laboratories namely NIAB and National Centre for Cell Sciences (NCCS), Pune for this purpose. Funds from Prime Minister Cares Fund Trust (PM-CARES) were allotted for upgradation of these two laboratories.
Central Drugs Standard Control Organisation (CDSCO) had furnished a draft notification to the Union Health Ministry for notifying NIAB, Hyderabad as a CDL laboratory in response to which the Union Health Ministry has now notified NIAB, Hyderabad as a CDL laboratory.
It is pertinent to mention that NCCS, Pune has already been notified as a CDL laboratory on June 28, 2021 by MoHFW.
The notification of these two laboratories as CDL laboratories will improve vaccine production and will ultimately strengthen the vaccination campaign.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং বেতচ তেস্তিং অমসুং রিলিজ তৌনবগীদমক অহেনবা লেব অমা এপ্রুব তৌখি
হাইদ্রবাদকী নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ এনিমেল বাইওতেক্নোলোজীনা হৌজিক্তি কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিংগী ক্বালিতী চেক তৌবা অমসুং মসিগী মতুং ইন্না কা-হেন্না রিলিস তৌবা য়ারগনি
ভেক্সিন সপ্লাই চেন ফগৎনবা অমসুং খ্বাইদগী চাওবা ভেক্সিন দ্রাইব পাংথোক্নবা পান্দম থম্লিবা খোঙথাংনি
16 AUG 2021 6:03PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং হেন্না পুথোক্নবা, সপ্লাই তৌনবা অমসুং নিংথিনা শিজিন্ননবা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা শেম্লিবা ভারত সরকারনা লেপ্পা-লৈতনা অমসুং চোকথবা নাইদনা হোৎনদুনা লাক্লি৷ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল অসি হেনগৎনবগী য়াম্না মরু ওইবা ইনিসিয়েতিব অমদা, কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং কা-হেন্না পুথোক্নবা অমসুং হেন্না তেস্ত তৌননবগীদমক হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়না(এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.)না অহেনবা লেব অমা এপ্রুব তৌখ্রে৷
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং হেন্না পুথোক্নবা অমসুং তেস্ত তৌননবগীদমক নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ এনিমেল বাইওতেক্নোলোজীবু(এন.আই.এ.বি.) সেন্ত্রেল দ্রগ লেবোরেতরী(সি.দি.এল.) ওইনা মথৌ তৌননবা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না ওথোরাইস তৌখ্রে৷
ভারত্তা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন দিস্ত্রিব্যুসনগী তোঙান তোঙানবা এস্পেক্তশিং অদু খন্ন-নৈননবগীদমক, কেবিনেত সেক্রেতরীগী লুচিং মখাদা মীফম অমা ২০২০গী নবেম্বর ১১দা পাংথোকখি৷ মীফম অদুদা, বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্ত(দি.বি.তি.), সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী দিপার্তমেন্ত(দি.এস.তি.) অমসুং কাউন্সিল ওফ সাইন্তিফিক অমসুং ইন্দস্ত্রিয়েল রিসর্স(সি.এস.আই.আর.) অমসুং মন্ত্রালয়শিংনা করিগুম্বা মতমদা মখোয় মখোয়গী লৈরিবা লেবশিংগী মনুংদা অমা হেক্তা সি.দি.এল. ওইনা ওন্থোক্তুনা শিজিন্নবা য়ারগদি হকশেল মন্ত্রালয়দা তাকপিরক্নবা হায়জখি৷
নিংথিনা খন্ন-নৈনরবা মতুংদা, হিরম অসিগীদমক দি.বি.তি.না লেবোরেতরী অনি মমিং ওইনা হায়রবদা এন.আই.এ.বি. অমসুং নেস্নেল সেন্তর ফোর সেল সাইন্সেস(এন.সি.সি.এস.), পুনে পুথোকখি৷ লেবোরেতরী অনি অসি অপগ্রেদ তৌননবগীদমক প্রধান মন্ত্রী কেয়র্স ফন্দ ত্রস্ত(পি.এম.-কেয়র্স) ফন্দশিং কাইথখ্রে৷
· এন.আই.এ.বি., হাইদ্রবাদপু সি.দি.এল. লেবোরেতরী অমনি হায়না লাওথোক্নবা সেন্ত্রেল দ্রগস স্তেন্দর্দ কন্ত্রোল ওর্গনাইজেসন(সি.দি.এস.সি.ও.)না দ্রাফত নোতিফিকেসন অমা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়দা পীশিনখ্রে অমসুং মসিগী মতুং ইন্না কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না হৌজিক্তি এন.আই.এ.বি., হাইদ্রবাদপু সি.দি.এল. লেবোরেতরী অমা ওইরে হায়না লাওথোকখ্রে৷
পুনেগী এন.সি.সি.এস.পু সি.দি.এল. লেবোরেতরী অমনি হায়না হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না ২০২১গী জুন ২৮দা মাংজৌননা লাওথোকখিবা অদুসু মরু ওইনা পনবা য়াই৷
হায়রিবা লেবোরেতরী অনি অসি সি.দি.এল. লেবোরেতরীশিংনি হায়না লাওথোকখিবা অসিনা ভেক্সিন পুথোকপগী চাং হেনগৎহল্লগনি অমসুং ভেক্সিনেসন কেম্পেন্দ হেন্না মাই পাক্না পাংথোকবা য়াহল্লগনি৷