Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update- Day 213
In a record-breaking progress, India administers 55 Cr COVID-19 Vaccine doses
Over 55 lakh Vaccine Doses administered today till 7 pm
More than 21.6Cr Vaccine doses administered in the age group 18-44, so far
16 AUG 2021 8:20PM by PIB Delhi
In a record-breaking progress, India administered 55 Crore (55,14,89,821) COVID-19 Vaccine doses, as per the 7 pm provisional report today. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June. Over55 lakh (55,85,834) Vaccine Doses have been administered today, as per the 7 pm provisional report.
31,44,650 vaccine doses were administered as first dose and 5,22,629 vaccine doses given as second dose in the age group 18-44 years today. Cumulatively, 20,00,68,334 persons in the age group 18-44 years across 37 States/UTs have received their first dose and total 1,59,35,853 have received their second dose since the start of Phase-3 of the vaccination drive. Five States namely Madhya Pradesh, Gujarat, Rajasthan, Maharashtra and Uttar Pradesh have administered more than 1 Crore Cumulative Doses of COVID-19 Vaccine in the age group 18-44 years. Also, Andhra Pradesh, Assam, Chhattisgarh, Delhi, Haryana, Jharkhand, Kerala, Telangana, Himachal Pradesh, Odisha, Punjab, Uttarakhand and West Bengal have vaccinated more than 10 lakh beneficiaries of the age group 18-44 years for the first dose of COVID vaccine.
The table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S.No.
State
1st Dose
2nd Dose
1
A & N Islands
117201
2502
2
Andhra Pradesh
4717451
360501
3
Arunachal Pradesh
389731
10523
4
Assam
6623012
390847
5
Bihar
13476301
837232
6
Chandigarh
402938
20516
7
Chhattisgarh
4266591
440936
8
Dadra & Nagar Haveli
272031
6320
9
Daman & Diu
180646
8761
10
Delhi
4427145
745702
11
Goa
564495
34366
12
Gujarat
15165853
1077905
13
Haryana
5550440
681728
14
Himachal Pradesh
2465986
33337
15
Jammu & Kashmir
2099858
93196
16
Jharkhand
4542795
368130
17
Karnataka
12526795
1058703
18
Kerala
5767904
454920
19
Ladakh
90993
1545
20
Lakshadweep
26177
474
21
Madhya Pradesh
18697541
1152677
22
Maharashtra
14457306
1194142
23
Manipur
600374
10818
24
Meghalaya
532516
13225
25
Mizoram
371650
8675
26
Nagaland
373552
8706
27
Odisha
6895523
642754
28
Puducherry
295730
6120
29
Punjab
3311904
275292
30
Rajasthan
13676341
1665033
31
Sikkim
312918
6129
32
Tamil Nadu
11138205
892446
33
Telangana
5904417
844874
34
Tripura
1208876
44113
35
Uttar Pradesh
25575023
1494430
36
Uttarakhand
2950682
196108
37
West Bengal
10091433
852167
Total
200068334
15935853
The cumulative vaccination coverage of 55,14,89,821vaccine doses is segregated based on population priority groups, as follows.
Cumulative Vaccine Dose Coverage
Healthcare workers
Frontline workers
People Aged 18-44 Years
People Aged ≥ 45 Years
People Aged ≥ 60 Years
Total
1st Dose
10351848
18283967
200068334
118223789
81498480
428426418
2nd Dose
8114959
12226514
15935853
46231673
40554404
123063403
As on Day-213 of the vaccination drive (16th August, 2021), total 55,85,834 vaccine doses were given. 43,18,152 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 12,67,682 beneficiaries received 2nd dose of vaccine as per the provisional report till 7 P.M. Final reports would be completed for the day by late tonight.
Date: 16th August, 2021 (213rd Day)
Healthcare workers
Frontline workers
People Aged 18-44 Years
People Aged ≥ 45 Years
People Aged ≥ 60 Years
Total
1st Dose
1315
5386
3144650
825815
340986
4318152
2nd Dose
13847
52555
522629
436003
242648
1267682
The vaccination exercise as a tool to protect the most vulnerable population groups in the country from COVID-19 continues to be regularly reviewed and monitored at the highest level.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অপদেত – ২১৩শুবা নুমিৎ
রেকোর্দ-থুগাইদুনা চংশিনবদা, ভারতনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দোজ কোতি ৫৫ কাপখ্রে
ঙসি নুমিদাংগী পুং ৭ ফাওবদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৫৫গী মথক্তা কাপখ্রে
হৌজিক ফাওবদা চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী কাংলুপ্তা ভেক্সিন দোজ কোতি ২১.৬কী মথক্তা কাপখ্রে
16 AUG 2021 8:20PM by PIB Imphal
ঙসি নুমিদাং পুং ৭কী প্রোবিজনেল ওইবা রিপোর্তকী মতুং ইন্না, রেকোর্দ-থুগাইবা মওংদা চংশিনদুনা, ভারতনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দোজ কোতি ৫৫ (৫৫,১৪,৮৯,৮২১) কাপখ্রে। কোবিদ-১৯গী য়ুনিভর্সলাইজেসনগী অনৌবা ফেজগী ভেক্সিনেসন জুনগী ২১দগী হৌখিবনি। নুমিদাং পুং ৭কী প্রোবিজনেল ওইবা রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি ভেক্সিন দোজ লাখ ৫৫ (৫৫,৮৫,৮৩৪) কাপখ্রে।
ঙসি চহি ১৮-৪৪গী কাংলুপ্তা অহানবা দোজ ওইনা ভেক্সিন দোজ ৩১,৪৪,৬৫০ কাপথোকখ্রে অমসুং অনিশুবা দোজ ওইনা ভেক্সিন দোজ ৫,২২,৬২৯ কাপথোকখ্রে। ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ফেজ-৩ হৌরকপদগী অপুনবা ওইনা, রাজ্য/য়ু.তি. ৩৭কী চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈবা মীওই ২০,০০,৬৮,৩৩৪না মখোয়গী অহানবা দোজ ফংখি অমসুং অপুনবা ১,৫৯,৩৫,৮৫৩না মখোয়গী অনিশুবা দোজ ফংখি। রাজ্য মঙা মিং ওইনা হায়রবদা মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, রাজস্থান, মহারাস্ত্র অমসুং উত্তর প্রদেশনা চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈবশিংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপুনবা ওইনা দোজ কোতি ১গী মথক্তা কাপথোকখি। অন্দ্র প্রদেশ, অসম, ছত্তিসগর, দিল্লী, হরিয়ানা, ঝরখন্দ, কেরলা, তেলঙ্গনা, হিমাচল প্রদেশ, ওরিশা, পঞ্জাব, উত্তরাখন্দ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলসু চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈবা বেনিফিসরী লাখ ১০গী মথক্তা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপথোকখ্রে।
মখাদা পীরিবা তেবল অসিদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈবা মীওইশিংদা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা ভেক্সিন দোজ কাপথোকখিবা উৎলি।
সে. নঃ
রাজ্য
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
১
আন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ
১১৭২০১
২৫০২
২
অন্দ্র প্রদেশ
৪৭১৭৪৫১
৩৬০৫০১
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৩৮৯৭৩১
১০৫২৩
৪
অসম
৬৬২৩০১২
৩৯০৮৪৭
৫
বিহার
১৩৪৭৬৩০১
৮৩৭২৩২
৬
চান্দিগর
৪০২৯৩৮
২০৫১৬
৭
ছত্তিসগর
৪২৬৬৫৯১
৪৪০৯৩৬
৮
দদ্রা অমসুং নাগর হাবেলি
২৭২০৩১
৬৩২০
৯
দামন অমসুং দিয়ু
১৮০৬৪৬
৮৭৬১
১০
দিল্লী
৪৪২৭১৪৫
৭৪৫৭০২
১১
গোৱা
৫৬৪৪৯৫
৩৪৩৬৬
১২
গুজরাত
১৫১৬৫৮৫৩
১০৭৭৯০৫
১৩
হারিয়ানা
৫৫৫০৪৪০
৬৮১৭২৮
১৪
হিমাচল প্রদেশ
২৪৬৫৯৮৬
৩৩৩৩৭
১৫
জম্মু অমসুং কশ্মীর
২০৯৯৮৫৮
৯৩১৯৬
১৬
ঝরখন্দ
৪৫৪২৭৯৫
৩৬৮১৩০
১৭
কর্নাতকা
১২৫২৬৭৯৫
১০৫৮৭০৩
১৮
কেরালা
৫৭৬৭৯০৪
৪৫৪৯২০
১৯
লাদাখ
৯০৯৯৩
১৫৪৫
২০
লক্ষদ্বীপ
২৬১৭৭
৪৭৪
২১
মধ্যা প্রদেশ
১৮৬৯৭৫৪১
১১৫২৬৭৭
২২
মহারাস্ত্র
১৪৪৫৭৩০৬
১১৯৪১৪২
২৩
মনিপুর
৬০০৩৭৪
১০৮১৮
২৪
মেঘালায়া
৫৩২৫১৬
১৩২২৫
২৫
মিজোরাম
৩৭১৬৫০
৮৬৭৫
২৬
নাগালেন্দ
৩৭৩৫৫২
৮৭০৬
২৭
ওরিশা
৬৮৯৫৫২৩
৬৪২৭৫৪
২৮
পুদুচেরী
২৯৫৭৩০
৬১২০
২৯
পঞ্জাব
৩৩১১৯০৪
২৭৫২৯২
৩০
রাজস্থান
১৩৬৭৬৩৪১
১৬৬৫০৩৩
৩১
সিক্কিম
৩১২৯১৮
৬১২৯
৩২
তামিল নাদু
১১১৩৮২০৫
৮৯২৪৪৬
৩৩
তেলঙ্গনা
৫৯০৪৪১৭
৮৪৪৮৭৪
৩৪
ত্রিপুরা
১২০৮৮৭৬
৪৪১১৩
৩৫
উত্তর প্রদেশ
২৫৫৭৫০২৩
১৪৯৪৪৩০
৩৬
উত্তরাখন্দ
২৯৫০৬৮২
১৯৬১০৮
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
১০০৯১৪৩৩
৮৫২১৬৭
অপুনবা মশীং
২০০০৬৮৩৩৪
১৫৯৩৫৮৫৩
পোপুলেসন প্রাইয়োরিতী গ্রুপশিংগী মতুং ইন্না কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজ ৫৫,১৪,৮৯,৮২১ অদু মখাদা তোখায়-তোখায়না লৈরে৷
কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজ
হেলকেয়র ৱার্করশিং
ফ্রন্তলাইন
ৱার্করশিং
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈবা মীওইশিং
চহি ≥ ৪৫ মীওইশিং
চহি ≥ ৬০ মীওইশিং
অপুনবা
অহানবা দোজ
১০৩৫১৮৪৮
১৮২৮৩৯৬৭
২০০০৬৮৩৩৪
১১৮২২৩৭৮৯
৮১৪৯৮৪৮০
৪২৮৪২৬৪১৮
অনিশুবা দোজ
৮১১৪৯৫৯
১২২২৬৫১৪
১৫৯৩৫৮৫৩
৪৬২৩১৬৭৩
৪০৫৫৪৪০৪
১২৩০৬৩৪০৩
ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ২১৩শুবা নুমিৎতা (২০২১গী ওগস্ত ১৬), ভেক্সিন দোজ পুন্না ৫৫,৮৫,৮৩৪ কাপখি৷ ঙসি নুমিদাং ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, বেনিফিসরী ৪৩,১৮,১৫২ না অহানবা দোজ কাপখি অমসুং বেনিফিসরী ১২,৬৭,৬৮২ না অনিশুবা দোজ কাপখি৷ ঙসি নুমিদাং অথেংবদা নুমিৎ অসিগী ফাইনেল ওইবা রিপোর্তশিং অদু লোইশিল্লগনি৷
তাং: ওগস্ত ১৬, ২০২১ (২১৩শুবা নুমিৎ)
হেলকেয়র ৱার্করশিং
ফ্রন্তলাইন
ৱার্করশিং
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈবা মীওইশিং
চহি ≥ ৪৫ মীওইশিং
চহি ≥ ৬০ মীওইশিং
অপুনবা
অহানবা দোজ
১৩১৫
৫৩৮৬
৩১৪৪৬৫০
৮২৫৮১৫
৩৪০৯৮৬
৪৩১৮১৫২
অনিশুবা দোজ
১৩৮৪৭
৫২৫৫৫
৫২২৬২৯
৪৩৬০০৩
২৪২৬৪৮
১২৬৭৬৮২
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী ফিভম শোকনিংঙাই ওইনা লৈরিবা মীওইশিংবু ঙাকথোক্নবগী খুৎলাই অমা ওইনা শিজিন্নরিবা ভেক্সিনেসন এক্সর্সাইস অসি অৱাংবা থাক্তা লেপ্পা লৈতনা পাংথোক্লগনি৷