Ministry of Science & Technology
National Institute of Animal Biotechnology, Hyderabad notified as Central Drugs Laboratory for testing and batch release of vaccines
Department of Biotechnology, Ministry of S&T, is committed to Scaling up the Vaccine Development and Manufacturing Ecosystem
21 AUG 2021 1:51PM by PIB Delhi
In public interest it is necessary to establish more facilities to regulate the testing of COVID-19 vaccines for quick release of vaccine batches for prevention and treatment of COVID-19 infection. Considering this requirement, the Government of India has identified two Autonomous Institutes of the Department of Biotechnology (DBT), viz., National Institute of Animal Biotechnology (NIAB), Hyderabad and National Centre for Cell Science (NCCS), Pune, for upgradation as Central Drug Laboratories (CDLs). The funding support for the same was provided under the PM-CARES funds.
The Department of Biotechnology, Ministry of Science and Technology, Government of India, continues its support to scale up the vaccine development and manufacturing ecosystem. The setting up of facilities for vaccine testing at NCCS, Pune and NIAB, Hyderabad, is a step in this direction.
Photographs of the facility at NIAB, Hyderabad
With support from PM CARES funds, the laboratory of the National Institute of animal Biotechnology (NIAB), has been upgraded as Central Drugs Laboratory (CDL) for COVID-19 vaccine testing facility at Hyderabad. The facility at NIAB, Hyderabad, has now been notified as Central Drugs Laboratory for testing and lot release of COVID-19 vaccines vide. Gazette notification issued by Ministry of Health & Family Welfare on 17th August, 2021. The facility at NCCS, Pune has already been notified as CDL on 28th June 2021.
The two facilities are expected to test approx. 60 batches of vaccines per month. Considering that the facilities are located in proximity to the vaccine manufacturing hubs of the nation, logistics for vaccine manufacturing and supply are expected to be eased up. The generous support through PM-CARES Funds and the relentless efforts of the two institutes have enabled the rapid up-gradation and setting up of the state-of-the-art, modern GLP Compliant vaccine testing facilities and contribute to the national requirement. This would further strengthen the vaccine supply chain and boost the massive vaccination drive in India.

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ এনিমেল বাইওতেক্নোলোজী, হায়দরাবাদ অসি ভেক্সিনশিং তেস্ত তৌনবা অমসুং বেচ রিলিজ তৌনবগী সেন্ত্রেল দ্রগস লেবোরেতোরী ওইনা নোতিফাইদ তৌখ্রে
এস এন্দ তি মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ বাইওতেক্নোলোজীনা ভেক্সিন দিবেলপমেন্ত অমসুং মেন্যুফেকচরিং ইকোসিস্তেম চাউথোকহন্নবা হোৎনখ্রে
21 AUG 2021 1:51PM by PIB Imphal
মীয়ামগী য়েংলগা কোবিদ-১৯ লাইনা ঙাকথোক্নবা অমসুং লায়েংনবগীদমক ভেক্সিন বেচশিং থুনা রিলিজ তৌবা য়ান্নবগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং তেস্ত তৌবা অসি রিগ্যুলেৎ তৌনবা অহেনবা ফেসিলিতীশিং লিংখৎপা মথৌ তাই। মথৌ তাবা অসি য়েংলগা, ভারত সরকারনা দিপার্তমেন্ত ওফ বাইওতেক্নোলোজী (দি.বি.তি.)গী ওতোনোমস ইন্সতিত্যুত অনি মদুদি নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ এনিমেল বাইওতেক্নোলোজী (এন.আই.এ.বি.), হায়দরাবাদ অমসুং নেস্নেল সেন্তর ফোর সেল সাইন্স (এন.সি.সি.এস.), পুনে অসি সেন্ত্রেল দ্রগ লেবোরেতোরীশিং (সি.দি.এল.শিং) ওইনা অপগ্রেদেসন তৌনবা মশক খঙদোকখ্রে। হায়রিবা অসিগী শেন্থংগী তেংবাং অসি পি.এম.-কিয়র্স ফন্দশিংগী মখাদা পীথখি।
ভারত সরকারগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ বাইওতেক্নোলোজীনা ভেক্সিন দিবেলপমেন্ত অমসুং মেন্যুফেকচরিংগী ইকোসিস্তেম অসি ফগৎহন্নবা মখোয়গী তেংবাং মখা তানা পীরি। এন.সি.সি.এস., পুনে অমসুং এন.আই.এ.বি., হায়দরাবাদতা ভেক্সিন তেস্তিংগী ফেসিলিতীশিং শেমগৎপা অসি মাইকৈ অসিদা থাংজিনবা খোঙথাং অমনি।
এন.আই.এ.বি., হায়দরাবাদতা লৈবা ফেসিলিতীগী ফোতোগ্রাফশিং
পি.এম. কিয়র্স ফন্দশিংগী তেংবাংগা লোইননা নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ এনিমেল বাইওতেক্নোলোজী (এন.আই.এ.বি.)গী লেবোরেতোরী অসি হায়দরাবাদকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিন তেস্তিং ফেসিলিতী ওইনবগী সেন্ত্রেল দ্রগস লেবোরেতোরী (সি.দি.এল.) ওইনা অপগ্রেদ তৌখ্রে। এন.আই.এ.বি. হায়দরাবাদকী ফেসিলিতী অসি হৌজিক তেস্তিংগী অমসুং কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিংগী ভাইদ রিলিজ তীনবা সেন্ত্রেল দ্রগস লেবোরেতোরী ওইনা নোতিফাইদ তৌখ্রে। ওগস্ত ১৭, ২০২১দা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না গেজেত নোতিফিকেসন থোকখি। এন.সি.সি.এস., পুনেদা লৈবা ফেসিলিতী অসি জুন ২১, ২০২১দা সি.দি.এল. ওইনা হান্ননা মশক খঙদোকখ্রে।
ফেসিলিতী অনি অসিনা থা অমদা চাউরাক্না ভেক্সিন বেচ ৬০রোম তেস্ত তৌবা ঙম্লবা য়াই। ফেসিলিতীশিং অসি ভেক্সিন মেন্যুফেকচর তৌরিবা লৈবাক অসিগী হবশিংগা নক্ননা লৈবনা ভেক্সিন মেন্যুফেকচরিং অমসুং সপ্লাইগী লোজিস্তিক্স অসি হন্থহল্লবা য়াই। পি.এম.-কিয়র্স ফন্দশিংগী খুত্থাংদা চাউনা তেংবাং পীবা অমসুং ইন্সতিত্যুত অনিনা লেপ্তনা হোৎনরিবশিং অসিনা অপ-গ্রেদেসন অসি খোঙজেল য়াংশিনহনবা অমসুং স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত, মোদর্ন জি.এল.পি. কম্প্লাএন্ত ভেক্সিন তেস্তিং ফেসিলীশিং লিংখৎপা অমসুং লৈবাক অসিগী মথৌ তাবা থুংহনবদা শরুক তম্বা ঙমখি। মসিনা মখা তানা ভেক্সিন সপ্লাই চেন মপাঙ্গল কনখৎহনবদা অমসুং ভারত্তা চত্থরিবা অচৌবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব হেনগৎহনবা ঙম্লগনি।