Ministry of Science & Technology
DBT-BIRAC supported Nation’s first mRNA-based vaccine found to be safe gets a nod from the Drugs Controller General of India DCG(I) to move into Phase II/III trial
India’s First COVID-19, mRNA vaccine developed in partnership with DBT-BIRAC under Mission COVID Suraksha
24 AUG 2021 3:07PM by PIB Delhi
Gennova Biopharmaceuticals Ltd., the Pune-based biotechnology company, working on the nation's first mRNA-based COVID-19 vaccine, submitted the interim clinical data of the Phase I study to the Central Drugs Standard Control Organisation (CDSCO), the Government of India's National Regulatory Authority (NRA).
Vaccine Subject Expert Committee (SEC) reviewed the interim Phase I data and found that HGCO19 was safe, tolerable, and immunogenic in the participants of the study.
Gennova submitted the proposed Phase II and Phase III study entitled "A Prospective, Multicentre, Randomized, Active-controlled, Observer-blind, Phase II study seamlessly followed by a Phase III study to evaluate the Safety, Tolerability, and Immunogenicity of the candidate HGCO19 (COVID-19 vaccine) in healthy subjects" which was approved by the office of the DCG(I), CDSCO.
The study will be conducted in India at approximately 10-15 sites in Phase II and 22-27 sites in Phase III. Gennova plans to use the DBT-ICMR clinical trial network sites for this study.
Gennova's mRNA-based COVID-19 vaccine development program was partly funded by the Department of Biotechnology (DBT), Govt. of India under Ind CEPI, way back in Jun 2020. Later on, the DBT further supported the program under the Mission COVID Suraksha- The Indian COVID-19 Vaccine Development Mission, implemented by BIRAC.
Dr. Renu Swarup, Secretary, DBT and Chairperson, BIRAC said that “It is a matter of great pride that Nation’s first mRNA-based vaccine is found to be safe and the Drugs Controller General of India DCG(I) has approved Phase II/III trial. We are confident that this will be an important vaccine for both India and the world. This is an important milestone in our Indigenous Vaccine Development Mission and positions India on the Global Map for Novel Vaccine Development.”
Dr. Sanjay Singh, CEO of Gennova Biopharmaceuticals Ltd., said that “After establishing the safety of our mRNA-based COVID-19 vaccine candidate HGCO19 in Phase I clinical trial, Gennova’s focus is to start Phase II/III pivotal clinical trial. In parallel, Gennova is investing in scaling up its manufacturing capacity to cater to the nation's vaccine requirement.
Text Box: For Further Information: Contact Communication Cell of DBT/BIRAC @DBTIndia @BIRAC_2012 www.dbtindia.gov.in www.birac.nic.in
*********************
About DBT
The Department of Biotechnology (DBT), under the Ministry of Science and Technology, promotes and improves biotechnology development in India through its development and implementation in agriculture, healthcare, animal sciences, the environment, and industry.
About BIRAC
A non-for-profit Public Sector Enterprise, Biotechnology Industry Research Assistance Council (BIRAC), has been set up by the Department of Biotechnology (DBT), Government of India, which acts as an interface agency to enhance and encourage the evolving biotechnology industry to implement strategic research and development activities in regards to the product development needs of the Nation.
About Gennova
Gennova Biopharmaceuticals Ltd., an Emcure group of companies, is headquartered in Pune, India. Gennova is a biotechnology company dedicated to biotherapeutics' research, development, production, and commercialization to address life-threatening diseases across various indications. To find out more, visit https://gennova.bio

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
দি.বি.তি.-বি.আই.আর.এ.সি.না সপোর্ত তৌখিবা লৈবাক অসিগী অহানবা এম.আর.এন.এ.-বেজ ভেক্সিন অসি সেফ ওইখিবদগী মখাতাবা ফেস II/III ত্রাইএল চত্থনবগী নোদ অমা দ্রগস কন্ত্রোল্লর জেনেরেল ওফ ইন্দিয়া দি.সি.জি.(আই)দগী ফংখ্রে
মিসন কোবিদ সুরক্সাগী মখাদা দি.বি.তি.-বি.আই.আর.এ.সি.কা খুৎশম্নদুনা ভারতকী অহানবা কোবিদ-১৯, এম.আর.এন.এ. ভেক্সিন শেমখ্রে
24 AUG 2021 3:07PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিগী অহানবা এম.আর.এন.এ-বেজ কোবিদ-১৯ ভেক্সিন শারিবা পুনেদা বেজ তৌবা বাইওতেক্নোলোজী কম্পেনী অমা ওইরিবা জেন্নোৱা বাইওফার্মক্যুতিকেল্স লিমিতেদনা ফেস I স্তদী তৌবগী ইন্তরিম ক্লিনিকেল দাতা অদু ভারত সরকারগী নেস্নেল রিগুলেতরী ওথোরিতী(এন.আর.এ.)গী সেন্ত্রেল দ্রগস স্তেন্দর্দ কন্ত্রোল ওর্গনাইজেসন(সি.দি.এস.সি.ও.)দা পীশিল্লকখ্রে৷
ইন্তরিম ফেস I দাতা অদু ভেক্সিন সবজেক্ত এক্সপর্ত কম্মিতী(এস.ই.সি.)না য়েংশিনখি অমসুং ঐচ.জি.সি.ও.১৯ অসি স্তদী অদুগী পার্তিসিপেন্তশিংদা ইম্ম্যুনোজেনিক, সেফ অমসুং চৎনবা য়াবা মওংদা ফংখি৷
দি.সি.জি.(I), সি.দি.এস.সি.ও.না এপ্রুব তৌখিবা “এ প্রোস্পেক্তিব, মল্তিসেন্তর, রেন্দমাইজ, এক্তিব-কন্ত্রোল, ওবজর্বর-ব্লাইন্দ, ফেস II স্তদী সীমলেস্লী ফোলো বাই এ ফেস III স্তদী তু ইভালুয়েত দি সেফতী, তোলেরেবিলিতী, এন্দ ইম্ম্যুনোজেনেসিতী ওফ দি কেন্দিদেৎ ঐচ.জি.সি.ও.১৯(কোবিদ-১৯ ভেক্সিন) ইন হেল্দী সবজেক্স” হায়না মমিং থোন্দুনা পুথোরকখিবা ফেস II অমসুং ফেস III স্তদী অদু জেন্নোৱানা পিশিনখি৷
ফেস II স্তদী অসি চাওরাক্না মফম ১০-১৫দা ভারত্তা পাংথোক্লগনি অমসুং ফেস III স্তদী অসিনা মফম ২২-২৭তা পাংথোক্লগনি৷ স্তদী অসিগীদমক জেন্নোৱানা দি.বি.তি.-আই.সি.এম.আর. ক্লিনিকেল ত্রাইএল নেতৱার্ক সাইতশিং শিজিন্নবা প্লান তৌরি৷
জেন্নোৱাগী এম.আর.এন.এ.-বেজ কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রাম অসি ২০২০গী জুন থাদা ইন্দ সেপিগী মখাদা ভারত সরকারগী বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্ত(দি.বি.তি.)না ফন্দ শরুক খরা থাদখি৷ মতুং তারকপদা, দি.বি.তি.না মখাতানা বি.আই.আর.এ.সি.না চৎনরিবা মিসন কোবিদ সুরক্সা-ইন্দিয়ন কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দিবেলপমেন্ত মিসনগী মখাদা প্রগ্রাম অসি সপোর্ত তৌখ্রে৷
দি.বি.তি.গী সেক্রেতরী অমসুং বিরেক্কী চিয়রপর্সন দা. রেনু স্বারুপনা অসুম্না ফোংদোকখি, “লৈবাক অসিগী অহানবা এম.আর.এন.এ.-বেজ ভেক্সিন অসি সেফ ওইনা ফংখিবা অমসুং ফেস II/III ত্রাইএল চত্থনবা দ্রগস কন্ত্রোল্লর জেনেরেল ওফ ইন্দিয়া দি.সি.জি. (I)না অয়াবা পীরকখিবা অসি য়াম্না চাওথোকচনিংঙাই ওই৷ ভেক্সিন অসি ভারত অমসুং মালেম অনিমক্কী য়াম্না মরু ওইবা ভেক্সিন অমা ওইগনি হায়না ঐখোয়না চপ-চানা থাজৈ৷ মসি ঐখোয়গী ইন্দিজিনিয়র্স ভেক্সিন দিবেলপমেন্ত মিসনদা য়াম্না মরু ওইবা মাইলস্তোন অমা ওই অমসুং নোবেল ভেক্সিন দিবেলপমেন্তদা ভারতপু মালেমগী মেপতা থম্মী৷”
জেন্নোৱা বাইওফার্মক্যুতিকেল্স লিমিতেদকী সি.ই.ও. দা. সঞ্জে সিংহনা অসুম্না ফোংদোকখি, “ফেস I ক্লিনিকেল ত্রাইএলদা ঐখোয়গী এম.আর.এন.এ.-বেজ কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কেন্দিদেৎ ঐচ.জি.সি.ও.১৯গী সেফতী লৈহল্লবা মতুংদা, ফেস Phase II/III পাইবোতেল ক্লিনিকেল ত্রাইএল হৌননবা জেন্নোৱানা মীৎয়েং থম্লি৷ মসিনা লোইন-লোইননা, জেন্নোৱানা লৈবাক অসিদা ভেক্সিনগী অৱাৎপা লৈরিবা অসি পীবা ঙম্ননবা মহাক্কী মেনুফেকচরিং কেপাসিতী হেনগৎননবা শেল থাদরি৷
Text Box: For Further Information: Contact Communication Cell of DBT/BIRAC @DBTIndia @BIRAC_2012 www.dbtindia.gov.in www.birac.nic.in
*****
দি.বি.তি.গী মরমদা
সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈরিবা বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্তনা(দি.বি.তি.)না লৌউ-শিংউ, হেল্থকেয়র, এনিমেল সাইন্সেস, এনবাইরোনমেন্ত অমসুং ইন্দস্ত্রীদা মহাক্কী বাইওতেক্নোলোজী অসি শিজিন্নদুনা অমসুং দিবেলপ তৌদুনা ভারত্তা বাইওতেক্নোলোজী দিবেলপমেন্ত লাকহন্নবা অমসুং য়োকখৎনবা হোৎনরি৷
বিরেক্কী মরমদা
নন-ফোর-প্রোফেৎ পব্লিক সেক্তর এন্তরপ্রাইজ অমা ওইরিবা বাইওতেক্নোলোজী ইন্দস্ত্রী রিসর্স এসিস্তেন্স কাউন্সিল(বি.আই.আর.এ.সি.)অসি ভারত সরকারগী বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্ত(দি.বি.তি.)না শেমগৎখিবনি৷ লৈবাক অসিগী প্রদক্ত দিবেলপমেন্তক নীদশিং অসিগা মরী লৈননা স্ত্রাতিজিক রিসর্স অমসুং দিবেলপমেন্ত এক্তিবিতীশিং পাংথোক্ননবা নৌনা থোক্লক্লিবা বাইওতেক্নোলোজী ইন্দস্ত্রীগী ফিভম ফগৎনবা অমসুং পুক্নিং থৌগৎননবা মথৌ তৌরিবা ইন্তর্ফেস এজেন্সী অমনি৷
জেন্নোৱা মরমদা
কম্পেনীশিংগী এমক্যুর গ্রুপ অমা ওইরিবা জেন্নোৱা বাইওফার্মক্যুতিকেল্স লিমিতেদকী হেদক্বাকর অসি ভারতকী পুনেদা ওই৷ জেন্নোৱা অসি তোঙান তোঙানবা ইন্দিকেসনশিংদা পুন্সিবু মীশি-মীনা থোকহনবা য়ারিবা লাইনাশিং অসি থেংনবা ঙম্নবা বাইওথেরাপেতিক্সকী রিসর্স, দিবেলপমেন্ত, প্রদক্সন অমসুং কম্মর্সিয়েলাইজেসন তৌননবা লৈরিবা বাইওতেক্নোলোজী কম্পেনী অমনি৷ অহেনবা খঙননবগীদমক, লিঙ্ক অসিদা চংবিয়ু https://gennova.bio