Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approvesFDI proposal of M/s Anchorage Infrastructure Investment Holding Ltd, proposing an investment of Rs.15000 crore in India
The investment will be a major boost to the infrastructure and construction sector and also to the Airport sector
A significant boost to the recently announced National Monetisation Pipeline (NMP), as it will help fund leasing out of state-owned infrastructure assets which involves handling assets
25 AUG 2021 2:07PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee of Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the FDI proposal for an investment of upto ₹15,000 crore in M/s Anchorage Infrastructure Investment Holding Ltd, an India investment holding incorporated specifically for the purpose of investment in infrastructure and the construction-development sectors which may include transport and logistics etc. along with downstream investment in the airport sector and aviation related businesses and services. The investment also includes transfer of share of Bangalore International airport Limited to Anchorage, and investment of Rs. 950 crorein M/s Anchorage Infrastructure Investment Holding Ltd by 2726247 Ontariao Inc., a wholly-owned subsidiary of OAC which is the administrator of OMERS', one of Canada's largest defined benefit pension plans.
The investment will be a major boost to the infrastructure and construction sector and also to the Airport sector. The investment will considerably substantiate government of India's plan to develop world class Airport and transport related infrastructure though private partnership. The investment will also be a significant boost to the recently announced National Monetisation Pipeline (NMP), as it will help fund leasing out of state-owned infrastructure assets which involves handling assets like roads, railways, airports, sports stadiums, power transmission lines and gas pipelines to private operators. M/s Anchorage Infrastructure Investment Holding Ltd. is proposing to make downstream investment in some of the sector covered under the NMP.
The investment will also lead to direct employment generation as the sector in which M/s Anchorage Infrastructure Investment Holding Ltd. is proposing to make downstream investments are capital and employment intensive sector. The investment will also generate indirect employment during construction and ancillary activities.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
এফ.দি.আই.না এম/এস অঙ্কোরেজ ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনভেস্তমেন্ত হোল্দিং লিমিতেদকী প্রপোজেল তৌদুনা ভারত্তা লুপা করোর ১৫০০০গী ইনেস্তমেন্ত অমা তৌনবা প্রপোজ তৌরিবা অদু মন্ত্রী-মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
ইনভেস্তমেন্ত অসিনা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং কনস্ত্রক্সন সেক্তর অমসুং এয়রপোর্ত সেক্তরদসু চাউনা মপাঙ্গল হাপ্লগনি
মসিনা এসেৎশিং হেন্দলিং তৌবা য়াওনা রাজ্যনা মপু ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর এসেৎশিং লীজ তৌবগী ফন্দ লাকহনবদা মতেং পাংগদবনা হন্দক্তা লাউথোকখিবা নেস্নেল মোনিতাইজেসন পাইপলাইন (এন.এম.পি.)দা শীংথানীংঙাই ওইনা মপাঙ্গল হাপ্লগনি
25 AUG 2021 2:07PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেবিনেৎ কম্মিতী ওফ ইকনোমিক এফিয়র্সনা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ত্রান্সপোর্ত অমসুং লোজিস্তিক্স অসিনচিংবা য়াওরিবা কনস্ত্রক্সন-দিবেলপমেন্ত সেক্তরশিংদা ইনভেস্তমেন্ত তৌনবা লোইননা এয়রপোর্ত সেক্তর অমসুং এভিএসনগা মরী লৈনবা বিজিনেসশিং অমসুং সর্ভিসশিংদা দাউনস্ত্রীম ইনভেস্তমেন্ত তৌনবা অখন্নবা হীরম অসিগীদমক ইনকোর্পরেত তৌখিবা ভারতকী ইনভেস্তমেন্ত হোল্দিং অমা ওইরিবা এম/এস অঙ্কোরেজ ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনভেস্তমেন্ত হোল্দিং লিমিতেদতা লুপা করোর ১৫,০০০ ফাওবা ইনভেস্তমেন্ত তৌনবগী এফ.দি.আই.গী প্রপোজেল অদু অয়াবা পীখ্রে। ইনভেস্তমেন্ত অসিদা বেঙ্গলোর ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত লিমিতেদকী শিয়র অঙ্কোরেজতা ত্রান্সফর রৌআ অমসুং কেনাদাগী খ্বাইদগী অচীবা দিফাইন্দ বেনিফিৎ পেন্সন প্লানশিংগী মনুংদা অমা ওইরিবা ও.এম.ই.আর.এস.কী এদমিনিস্ত্রেতর ওইরিবা ও.এ.সি.না মপুং ওইনা মপুং ওইবা সবসিদিএরী অমা ওইরিবা ২৭২৬২৪৭ ওন্তারিয়োনা এম/এস অঙ্কোরেজ ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনভেস্তমেন্ত হোল্দিং লিমিতেদতা লুপা করোর ৯৫০ ইনভেস্তমেন্ত তৌবসু য়াওরি।
ইনভেস্তমেন্ত অসিনা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং কনস্ত্রক্সন সেক্তর অমসুং এয়রপোর্ত সেক্তরদা চাউনা মপাঙ্গল হাপ্লগনি। ইনভেস্তমেন্ত অসিনা ভারত সরকারনা প্রাইবেৎ পার্তনরশিপকী খুত্থাংদা মালেমগী থাক্কী এয়রপোর্ত অমসুং ত্রান্সপোর্তকা মরী লৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা পাইখৎলিবা থৌরাং অসিদা চাউনা খুমাং চাউশিনহল্লগনি। ইনভেস্তমেন্ত অসিনা হন্দক্তা লাউথোকখিবা নেস্নেল মোনিতাইজেসন পাইপলাই (এন.এম.পি.)দা চাউনা মপাঙ্গল হাপ্লগনি মরমদি মসিনা প্রাইবেৎ ওপরেতরশিংদা লম্বী-থোং, রেলৱেজ, এয়রপোর্তশিং, স্পোর্তস স্তেদিয়মশিং, পাৱর ত্রান্সমিসন লাইনশিং অমসুং গ্যাস পাইপলাইনশিং অসিগুম্বা এসেৎশিং শিন্নথোকপা য়াওনা রাজ্যনা মপু ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর এসেৎশিংগী লীজ তৌবগী ফন্দ লাকহনবদা মতেং ওইরগনি। এম/এস অঙ্কোরেজ ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনভেস্তমেন্ত হোল্দিং লিমিতেদনা এন.এম.পি.গী মখাদা কোনশিল্লিবা সেক্তর খরদা দাউনস্ত্রীম ইনভেস্তমেন্ত তৌনবা প্রপোজ তৌরি।
ইনভেস্তমেন্ত অসিনা হকথেংননা থবক পীরগনি মরমদি এম/এস অঙ্কোরেজ ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনভেস্তমেন্ত হোল্দিং লিমিতেদনা দাউনস্ত্রীম ইনভেস্তমেন্তশিং তৌনবা প্রপোজ তৌরিবা সেক্তর অসি কেপিতেল অমসুং ইমপ্লোইমেন্ত ইন্তেন্সিব সেক্তর ওইরি। ইনভেস্তমেন্ত অসিনা কনস্ত্রক্সন অমসুং এন্সিলরীগী থবক-থৌরমশিং চত্থরিঙৈ মনুংদা নাকোইননা থবকসু পীরগনি।