Ministry of Home Affairs
Union Home Secretary reviewed steps taken by State Governments of Kerala and Maharashtra for checking the spread of COVID-19
26 AUG 2021 7:57PM by PIB Delhi
Union Home Secretary chaired a meeting here today through video conferencing to review the steps taken by the State Governments of Kerala and Maharashtra for checking the spread of COVID-19.
During the meeting, the overall management of COVID-19 situation in Kerala and Maharashtra was discussed. Union Home Secretary reviewedthe efforts being made by the state governments to contain the spread of infectionsand observed that more efforts would be required to arrest the increase in infections. This would require adequate intervention in geographical areas having higher infection, through measures such as contact tracing, vaccination drives and COVID appropriate behavior. He also suggested that the state governments should explore the possibility of placing night curfew in areas of high positivity.
The state governments were advised that they should continue with their vaccination programmes and incase they required more vaccines, the same would be provided to the extent possible. However, efforts must be made to consume the vaccine doses received. It was also emphasized that along with vaccination COVID appropriate behavior must also continue to be encouraged and events with potential of having mass gatherings during the coming festive season must be avoided. It was also advised that testing must be ramped up in areas in the two states where positivity rates are being found to be on the higher side. Focus should also be placed over the next few months to suppress the levels of transmission of the virus so that the chain of transmission can be controlled more effectively.
The meeting was attended by Dr. V.K. Paul, Member (Health), NITI Aayog; Secretary, Ministry of Health and Family Welfare, GoI; Director, National Centre for Communicable Disease (NCDC)and Chief Secretaries and Directors General of Police of Kerala and Maharashtra.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ শন্দোকপা য়েংশিন্ননবা কেরলা অমসুং মহারাস্ত্র রাজ্য সরকারশিংনা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং অদু কেন্দ্রগী গৃহ সেক্রেতরীনা য়েংশিনখ্রে
26 AUG 2021 7:57PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ শন্দোকপা য়েংশিন্ননবা কেরলা অমসুং মহারাস্ত্র রাজ্য সরকারশিংনা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং অদু য়েংশিন্ননবা ঙসি মফম অসিদা পাংথোকখিবা মীফম অমদা কেন্দ্রগী গৃহ সেক্রেতরীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা থৌবুরেল ওইনা শরুক য়াখি৷
মীফম অদুদা, কেরলা অমসুং মহারাস্ত্রদা ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ফিভম লান্থেংনরিবা অদুগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি৷ লাইচৎ অসি লাকশিনবা ঙম্ননবা রাজ্য সরকারশিংনা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং অদু কেন্দ্রগী গৃহ সেক্রেতরীনা য়েংশিনখি অমসুং লাইচৎ শন্দোক্লিবগী চাং হেনগৎলক্লিবা অসি লাকশিন্নবা হোৎনবদা ঐখোয়না হেন্না-হেন্না হোৎনবা দরকার ওই হায়না খনখি৷ লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা হোৎনবদা তোঙান তোঙানবা খোঙথাংশিং খুদম ওইনা হায়রবদা কন্ত্রেক ত্রেসিং, ভেক্সিনেসন দ্রাইব অমসুং কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র ইন্দুনা লাইচৎ শন্দোকপগী চাং কা হেন্না ৱাংলিবা মফমশিং মতিক চানা য়েংশিনবা দরকার ওই৷ পোজিতিব ওইবগী চাং ৱাংলিবা মফমশিংদা নুমিদাং কার্ফ্যু থম্বা য়াব্রা হায়বা অদুসু রাজ্য সরকারশিংনা খঙদোক্কদবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
রাজ্য সরকারশিংনা মখোয় মখোয়গী ভেক্সিনেসন প্রোগ্রামশিং অদু মখা চত্থগদবনি হায়না খঙহনখ্রে অমসুং করিগুম্বা মতমদা, মখোয়না অহেনবা ভেক্সিনশিং দরকার ওইরকপা মতমদা ভেক্সিনশিং অদু অঙম্বা থাক্তা ফংহল্লগনি৷ অদুমওইনমক, ফংলিবা ভেক্সিন দোজশিং অসি মাংহন্দনা শিজিন্ননবা হোৎনগদবনি৷ ভেক্সিনেসন তৌবগা লোইননা কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র ইনহন্নবা লেপ্পা লৈতনা পুক্নিং থৌগৎকদবনি অমসুং হরাউ কুহ্মৈগী মতমদা মী য়াম্না য়াম্না পুনবা য়াবা থৌরমশিং অসি পাংথোক্লোইদবনি৷ পোজিতিব ওইবগী চাং য়াম্না ৱাংনা লৈরিবা রাজ্য অনি অসিগী মফমশিংদা তেস্ত তৌবগী চাং শোইদনা হেনগৎকদবনি হায়না খঙহনখি৷ লাইচৎ শন্দোকপগী চেন অসি হেন্না ইফেক্তিব ওইনা কন্ত্রোল তৌবা ঙম্নবগীদমক ভাইরস শন্দোকপগী লেবেলশিং অদু নমথনবা লাক্কদৌরিবা থা খরা অসিদা হেন্না মীৎয়েং চংগদবনি৷
নিতি আয়োগকী মেম্বর(হেল্থ) দা. ভি.কে. পোল; হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী, জি.ও.এল.; নেস্নেল সেন্তর ফোর কম্ম্যুনিকেবল দিজিজ(এন.সি.দি.সি.)কী দাইরেক্তর অমসুং কেরলা অমসুং মহারাস্ত্রগী দাইরেক্তর জেনেরেল ওফ পুলিস অমসুং চীফ সেক্রেতরীশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি৷