Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 59.86 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 4.05 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs with 17.64 Lakh doses in Pipeline
27 AUG 2021 2:26PM by PIB Delhi
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 27 August 2021)
SUPPLIED
59,86,36,380
PIPELINE
17,64,000
BALANCE AVAILABLE
4,05,05,746
More than 59.86 crore (59,86,36,380) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category. Further, more than 17.64 Lakh doses (17,64,000) are in the pipeline.
More than 4.05 Cr (4,05,05,746) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৫৯.৮৬ হেন্না পীথখ্রে
পাইপলাইন্দা দোজ কোতি ১৭.৬৪ লোয়ননা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা বেলেন্স ওইনা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৪.০৫ হেন্না লৈরি
27 AUG 2021 2:26PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা অমসুং স্কোপ চাউথোক্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সালাইজেসনগী অনৌবা ফেজ ২০২১গী জুনগী ২১দগী হৌখি। ভেক্সিনশিং হেন্না ফংহনবা, রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা নীংথিনা থৌরাং তৌবা ঙম্নবা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌবা ঙম্নবা ভেক্সিনশিং মাংজৌননা কয়াম লৈরি খঙহনদুনা ভেক্সিনেসনগী দ্রাইব অসি খুমাং চাউশিলহল্লি।
লৈবাক পুম্বদা চত্থরিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা মতেং পাংলি। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী য়ুনিভর্সালাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিগী ভেক্সিন মেন্যুফেকচর্রশিংনা শাজবা ভেক্সিনশিং অসি লৈশিনগনি অমসুং মসিগী ৭৫% রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা সপ্লাই (লেম্না) তৌগনি।
ভেক্সিন দোজশিং
(ওগস্ত ২৭, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
৫৯,৮৬,৩৬,৩৮০
পাইপলাইন্দা লৈরিবা
১৭,৬৪,০০০
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
৪,০৫,০৫,৭৪৬
ভারত সরকারগী (লেম্না) অমসুং রাজ্যশিংনা হকথেংননা লৈখিবগী কেতগরীগী খুত্থাংদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৫৯.৮৬ (৫৮,৮৬,৩৬,৩৮০) হেন্না পীখ্রে। মখা তানা দোজ ১৭.৬৪ (১৭,৬৪,০০০) পাইপলাইন্দা লৈরি।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা বেলেন্স ওইনা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৪.০৫ (৪,০৫,০৫,৭৪৬) হেন্না কাপতনা লৈরি।