Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 60.25 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 4.20 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs with 1.51Crore doses in Pipeline
28 AUG 2021 10:31AM by PIB Delhi
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 28August 2021)
SUPPLIED
60,25,95,250
PIPELINE
1,51,58,650
BALANCE AVAILABLE
4,20,58,316
More than 60.25crore(60,25,95,250)vaccine doses have been provided to States/UTs so farthrough Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.Further,more than 1.51Crore doses (1,51,58,650) are in the pipeline.
More than 4.20Cr (4,20,58,316) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৬০.২৫ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা পাইপলাইনদা দোজ করোর ১.৫১ লৈবগা লোইননা বেলেন্স ওইনা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৩.৬২ হেন্না লৈরি
28 AUG 2021 10:31AM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা অমসুং স্কোপ চাউথোক্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সালাইজেসনগী অনৌবা ফেজ ২০২১গী জুনগী ২১দগী হৌখি। ভেক্সিনশিং হেন্না ফংহনবা, রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা নীংথিনা থৌরাং তৌবা ঙম্নবা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌবা ঙম্নবা ভেক্সিনশিং মাংজৌননা কয়াম লৈরি খঙহনদুনা ভেক্সিনেসনগী দ্রাইব অসি খুমাং চাউশিলহল্লি।
লৈবাক পুম্বদা চত্থরিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা মতেং পাংলি। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী য়ুনিভর্সালাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিগী ভেক্সিন মেন্যুফেকচর্রশিংনা শাজবা ভেক্সিনশিং অসি লৈশিনগনি অমসুং মসিগী ৭৫% রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা সপ্লাই (লেম্না) তৌগনি।
ভেক্সিন দোজশিং
(ওগস্ত ২৮, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
৬০,২৫,৯৫,২৫০
পাইপলাইন্দা লৈরিবা
১,৫১,৫৮,৬৫০
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
৪,২০,৫৮,৩১৬
ভারত সরকারগী (লেম্না) অমসুং রাজ্যশিংনা হকথেংননা লৈখিবগী কেতগোরীগী খুত্থাংদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৬০.২৫ (৬০,২৫,৯৫,২৫০) হেন্না পীথখ্রে। মখা তানা দোজ করোর ১.৫১ (১,৫১,৫৮,৬৫০) হেন্না পাইপলাইন্দা লৈরি।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা বেলেন্স ওইনা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৪.২০ (৪,২০,৫৮,৩১৬) হেন্না কাপতনা লৈরি।