Ministry of Power
UNION MINISTER OF FINANCE & CORPORATE AFFAIRS INAUGURATES 132/33/11 Kv MOHANPUR SUB-STATION IN TRIPURA
30 AUG 2021 9:18AM by PIB Delhi
Union Minister of Finance and Corporate Affairs, Smt. Nirmala Sitharaman inaugurated the newly constructed 132/33/11 kV Mohanpur Sub-station in Tripura on 27th August, 2021, in presence of Chief Minister of Tripura, Mr. Biplab Kumar Deb, Dy. CM of Tripura, Mr. Jishnu Dev Varma and Minister of Education, Tripura, Mr. Ratan Lal Nath. This Sub-station has been constructed by Power Grid Corporation of India Limited (POWERGRID), a Maharatna CPSU under Ministry of Power, Government of India for Tripura under North Eastern Region Power System Improvement Project (NERPSIP).
NERPSIP is a Central sector plan scheme of the Ministry of Power, Government of India, envisioned to drive economic development of the North Eastern region of the country. The scheme is being implemented through POWERGRID, for six beneficiary North Eastern states namely, Assam, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, and Tripura. The main objective of the project is Government of India’s commitment for the total economic development of North Eastern Region and to strengthen the Intra-State Transmission & Distribution Infrastructure in the North East region. Implementation of this scheme, will create a reliable power grid and improve NER States' connectivity to the upcoming load centers, and thus extend the benefits of the grid connected power to all categories of consumers of beneficiaries in North Eastern region.
POWERGRID has presently 172,154 ckm of transmission lines, 262 Sub-stations and more than 446,940 MVA of transformation capacity. With the adoption of latest technological tools and techniques, enhanced use of automation and digital solutions, POWERGRID has been able to maintain average transmission system availability >99%.

পাৱর মন্ত্রালয়
শেল-থুম অমসুং কোর্পরেৎ এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ত্রিপুরাদা কে.ভি. ১৩২/৩/২২গী মোহনপুর সব-স্তেসন শঙ্গংখ্রে
30 AUG 2021 9:18AM by PIB Imphal
শেল-থুম অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারমন্না ওগস্ত ২৭, ২০২১দা ত্রিপুরাদা নৌনা শাবা কে.ভি. ১৩২/৩৩/১১গী মোহনপুর সব-স্তেসন অমা ত্রিপুরাগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী বিপ্লব কুমার দেব, উপ মুখ্য মন্ত্রী শ্রী জিশনু দেব ভর্মা অমসুং ত্রিপুরাগী এজুকেসন মন্ত্রী শ্রী রতন লাল নাথ য়াওরগা শঙ্গংখ্রে। সব-স্তেসন অসি নোর্থ ইস্তর্ন রিজন পাৱর সিস্তেম ইমপ্রুবমেন্ত প্রোজেক্ত (এন.ই.আর.পি.এস.আই.পি.)গী মখাদা ত্রিপুরাগীদমক্তা ভারত সরকারগী পাৱর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা মহারতনা সি.পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা পাৱর গ্রিদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (পাৱরগ্রিদ)না শাখিবনি।
এন.ই.আর.পি.এস.আই.পি. অসি লৈবাক অসিগী অৱাং-নোংপোক থংবা লমদমদা শেন্মীৎলোন ফগৎহন্নবা পান্দম থম্লিবা ভারত সরকারগী পাৱর মন্ত্রালয়গী সেন্ত্রেল সেক্তর প্লান স্কীম অমনি। স্কীম অসি পাৱরগ্রিদকী খুত্থাংদা বেনিফিসিয়রী ওইরিবা অৱাং-নোংপোক থংবা রাজ্য তরুক, অসাম, মনিপুর, মেঘালয়, মিজোরাম, নাগালেন্দ অমসুং ত্রিপুরাদা ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। প্রোজেক্ত অসিগী মপুং ওইবা পান্দমদি অৱাং নোংপোক থংবা লমদমদা চাওনা শেন্মীৎলোন চাওখৎহন্নবা ভারত সরকারগী খোঙথাং অসিনি অমসুং অৱাং-নোংপোক থংবা লমদমদা ইন্তর-স্তেৎ ত্রান্সমিসন অমসুং দিস্ত্রিব্যুসন ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহনবনি। স্কীম অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা রিলাইএবল পাৱর গ্রিদ অমা লৈহল্লগনি অমসুং অনৌবা লোদ সেন্তরশিংদা এন.ই.আর. রাজ্যশিংগী কনেক্তিবিতী ফগৎহল্লগনি অমসুং অৱাং-নোংপোক থংবা লমদমদা লৈরিবা বেনিফিসিয়রীশিংগী কঞ্জুমরশিংগী কেতগোরী পুম্নমক্তা গ্রিদনা কনেক্ত তৌবা পাৱরগী কান্নবশিং হেনগৎহল্লগনি।
পাৱরগ্রিদকী হৌজিক্কী ওইনা ত্রান্সমিসন লাইন ১৭২,১৫৪ লীরি, সব-স্তেসন ২৬২ অমসুং এম.ভি.এ. ৪৪৬,৯৪০ হেনবগী ত্রান্সফোর্মেসম কেপাসিতী লৈ। খ্বাইদগী অনৌবা তেক্নোলোজীগী ওইবা খুৎলাইশিং অমসুং পাম্বৈশিং শীজিন্নবা, ওতোমেসন অমসুং দিজিতেল সোল্যুসন শীজিন্নবগা লোইননা পাৱরগ্রিদমা এভরেজ ত্রান্সমিসন সিস্তেম এভাইলেবিলিতী >৯৯%দা থম্বা ঙম্লি।