Ministry of Science & Technology
Department of Biotechnology Mission COVID Suraksha Supported Biological E Limited Novel Covid-19 Vaccine candidate – CORBEVAX receives DCGI approval for Two Clinical Trials"
• Active controlled Phase III Clinical trial in Adult population
• Phase II/III Paediatric trial in Children and Adolescents (5yrs and above)
03 SEP 2021 1:25PM by PIB Delhi
The Department of Biotechnology (DBT), Ministry of Science & Technology, Government of India (GoI) has taken myriads of initiatives to increase investments in research & development (R&D) and manufacturing of COVID-19 Vaccines. Establishment of Mission COVID Suraksha Program is one such endeavour for COVID-19 vaccine development to reinforce and streamline available resources towards a warpath for accelerated vaccine development, leading to bring in a safe, efficacious, affordable and accessible COVID-19 Vaccine for the citizens at the earliest with a target of Atmanirbhar Bharat.
The Department of Biotechnology (DBT) and its PSU, Biotechnology Industry Research Assistance Council (BIRAC) have supported Biological E.’s COVID-19 Vaccine candidate from Preclinical Stage to Phase III clinical studies. In addition to receiving financial assistance under Mission COVID Suraksha, this vaccine candidate has also obtained a financial support under COVID-19 Research Consortia through National Biopharma Mission, BIRAC.
Biological E. has received Drugs Controller General of India (DCGI) approval for conducting Phase III Comparator Safety & Immunogenicity trial in adults after Subject Expert Committee’s (SEC) review of Phase I and II clinical trials data. Additionally, Biological E. also received approval on 01.09.2021 to initiate the Phase II/III Study to evaluate Safety, Reactogenicity, Tolerability and Immunogenicity of CORBEVAX™ vaccine in Children and Adolescents. The candidate is a RBD protein sub-unit vaccine.
Dr. Renu Swarup, Secretary, DBT and Chairperson, BIRAC speaking on the subject said that “ Department through Mission COVID Suraksha launched under Atma Nirbhar Bharat package 3.0 being implemented by BIRAC, is committed to development of safe and efficacious COVID-19 vaccines. We look forward to the clinical development of candidate CORBEVAX™ for paediatric and adults .”
``We are delighted to receive these significant approvals from the DCGI. These approvals encourage our organisation to move forward and successfully produce our COVID-19 vaccine to meet the vaccination needs,’’ said Ms. Mahima Datla, Managing Director, Biological E. Limited. ``We are grateful to BIRAC for their support and we are enthused that these approvals would help support our subsequent filings with WHO as well. We appreciate and acknowledge the contribution of all our collaborators for their continued support in this endeavour,’’ she further added.
About DBT
The Department of Biotechnology (DBT), under the Ministry of Science & Technology, promotes and accelerates the development of biotechnology in India, including growth and application of biotechnology in the areas of agriculture, healthcare, animal sciences, environment and industry.
About BIRAC:
Biotechnology Industry Research Assistance Council (BIRAC) is a not-for-profit Section 8, Schedule B, Public Sector Enterprise, set up by Department of Biotechnology (DBT), Government of India as an Interface Agency to strengthen and empower the emerging Biotech enterprise to undertake strategic research and innovation, addressing nationally relevant product development needs
ABOUT BIOLOGICAL E. LIMITED
Biological E. Limited (BE), a Hyderabad-based Pharmaceuticals & Biologics Company founded in 1953, is the first private sector biological products company in India and the first pharmaceutical company in Southern India. BE develops, manufactures and supplies vaccines and therapeutics. BE supplies its vaccines to over 100 countries and its therapeutic products are sold in India and the USA. BE currently has 8 WHO-prequalified vaccines in its portfolio.
In recent years, BE has embarked on new initiatives for organisational expansion such as developing generic injectable products for the regulated markets, exploring synthetic biology and metabolic engineering as a means to manufacture APIs sustainably and developing novel vaccines for the global market.
For Further Information: Contact Communication Cell of DBT/BIRAC
* @DBTIndia@BIRAC_2012
www.dbtindia.gov.in
www.birac.nic.in

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্তগী মিসন কোবিদ সুরক্সনা বাইওলোজিকেল ই লিমিতেদ নোবেল কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কেন্দিদেৎ সপোর্ত তৌখ্রে– কোর্বিভেক্সনা ক্লিনিকেল ত্রাইএল অনি চত্থনবগীদমক দি.সি.জি.আই. এপ্রুবেল ফংখ্রে"
• মপুং-মরৈ ফারবা মীওইশিংদা এক্তিব কন্ত্রোল ফেস III ক্লিনিকেল ত্রাইএল
• অঙাংশিং অমসুং মপুং-মরৈ ফারবা মীওইশিংদা(চহি ৫ অমসুং হেল্লবা) ফেস II/III পেদিয়েত্রিক ত্রাইএল
03 SEP 2021 1:25PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং পুথোকপদা অমসুং রিসর্স অমসুং দিবেলপমেন্ত(আর. অমসুং দি.)দা শেল থাদবগী চাং হেনগৎননবা ইনিসিয়েতিব কয়ামরোম ভারত সরকারগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্তনা(দি.বি.তি.) লৌখৎখ্রে৷ অত্মনির্ভর ভারতকী পান্দম অমদা অথুবা মতমদা প্রজা মীয়ামগীদমক সেফ ওইবা, ইফেকেসী ৱাংবা, এফোর্দেবল অমসুং এসেসিবল ওইবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন লাকহন্নবা এসিলিরেতেদ ভেক্সিন দিবেলপমেন্তগীদমক মিসন কোবিদ সুরক্সা প্রোগ্রাম শিল্লকপা অসি কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দিবেলপমেন্তগী ওইনদি পান্দম অমনি৷
বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্ত(দি.বি.তি.) অমসুং মহাক্কী পি.এস.য়ু., বাইওতেক্নোলোজী ইন্দস্ত্রী রিসর্স এসিস্তেন্স কাউন্সিল(বিরেক)না প্রিক্লিনিকেল স্তেজতগী ফেস III ক্লিনিকেল স্তদীশিং তৌরিবা বাইওলোজিকেল ই. কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কেন্দিদেৎ সপোর্ত তৌখ্রে৷ মিসন কোবিদ সুরক্সাগী মখাদা শেল-থুমগী মতেং ফংলিবা অসিগী মথক্তা, মসিগী ভেক্সিন কেন্দিদেৎ অসিনা বিরেক্কী নিস্নেল বাইওফার্ম মিসনগী খুৎথাংদা কোবিদ-১৯ রিসর্স কন্সোর্তিয়াগী মখাদা শেল-থুমগী ওইবা মতেং অমা ফংখ্রে৷
সবজেক্ত এক্সপর্ত কম্মিতীনা(এস.ই.সি.)না ফেস I অমসুং II ক্লিনিকেল ত্রাইএল দাতা অদু নিংথিনা য়েংশিনলবা মতুংদা মপুং-মরৈ ফারবা মীওইশিংদা ফেস III কম্পেরেতর সেফতী অমসুং ইম্ম্যুনোজেনিসিতী ত্রাইএল পাংথোক্ননবগীদমক বাইওলোজিকেল ই.না দ্রগস কন্ত্রোল্লর জেনেরেল ওফ ইন্দিয়াদগী (দি.সি.জি.আই.) এপ্রুবেল ফংখ্রে৷ মসিগীসু মথক্তা, অঙাংশিং অমসুং মপুং-মরৈ ফারবা মীওইশিংদা কোর্বিভেক্সতি.এম. ভেক্সিনগী সেফতী, রিএক্তোজেনিসিতী, তোলিরেবিলিতী অমসুং ইম্ম্যুনোজেনিসিতী অদু নৈননবা ফেস II/III স্তদী পাংথোক্নবা বাইওলোজিকেল ই.না ০১.০৯.২০২১দা এপ্রুবেল ফংখ্রে৷ কেন্দিদেৎ অসি আর.বি.দি. প্রুতিন সব-য়ুনিত ভেক্সিন অমনি৷
বিরেক্কী চিয়রপর্সন অমসুং দি.বি.তি.গী সেক্রেতরী, দা. রেনু স্বারুপনা হিরম অসিগী মতাংদা অসুম্না ফোংদোকখি মদুদি “ বিরেক্না চৎনহন্দুনা অত্ম নির্ভর ভারত পেকেজ ৩.০গী মখাদা লোঞ্চ তৌখিবা মিসন কোবিদ সুরক্সা অসি শিজিন্নদুনা দিপার্তমেন্ত অসিনা সেফ ওইবা অমসুং ইফিকেসী ৱাংবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং শেমগৎনবা হোৎনরি৷ পেদিয়েত্রিক অমসুং মপুং-মরৈ ফারবা মীওইশিংগীদমক কেন্দিদেৎ কোর্বিভেক্সতি.এম. ক্লিনিকেল দিবেলপমেন্ত তৌননবা ঐখোয়না হোৎনরি৷”
``দি.সি.জি.আই.দগী অসিগুম্বা এপ্রুবেলশিং ফংলকপা অসি ঐখোয়দা নুংঙাইবা ফাওই৷ হায়রিবা এপ্রুবেলশিং অসিনা ভেক্সিনেসনগী অৱাৎপা লৈরিবশিং অসি মেনখৎননবা ঐখোয়গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিন মাই পাক্না পুথোকপা ঙম্নবা ঐখোয়গী ওর্গনাইজেসন অসিগী পুক্নিং থৌগৎলি,’’ হায়না বাইওলোজিকেল ই. লিমিতেদকী মেনেজিং দাইরেক্তর শ্রীমতি মহিমা দাত্লানা ফোংদোকখি৷ ``বিরেক্না সপোর্ত পীবিরিবা অসিগীদমক ঐখোয়না নুংঙাইবা ফাওই অমসুং হায়রিবা এপ্রুবেলশিং অসিনা দবল্যু.ঐচ.ও.দা ঐখোয়গী সবসিক্বেন্ত ফাইলিংশিং সপোর্ত তৌরগনি হায়বা অসিদা ঐখোয়না অপেনবা ফাওই৷ হিরম অসিগী মতাংদা ঐখোয়গী কোলাবোরেতর পুম্নমক্না লেপ্পা-লৈতনা সপোর্ত তৌবিদুনা থৌদাং লৌবিরিবা অসিগীদমক ঐখোয়না অপেনবা ফাওই,’’ হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখি৷
দি.বি.তি.গী মরমদা
সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী মখাদা বাইওতেক্নোলোজী দিপারপ্তমেন্তনা(দি.বি.তি.) লৌউ-শিংউ, হেল্থকেয়র, এনিমেল সাইন্সেস, এনবাইরোনমেন্ত অমসুং ইন্দস্ত্রীগী এরিয়াশিং অসিদা বাইওতেক্নোলোজীগী এপ্লিকেসন অমসুং গ্রোথ লৈহনবা য়াওনা ভারত্তা বাইওতেক্নোলোজী দিবেলপমেন্ত য়োকখৎনবা অমসুং চাৎখৎহন্নবা হোৎনরি৷
বিরেক্কী মরমদা:
বাইওতেক্নোলোজী ইন্দস্ত্রী রিসর্স এসিস্তেন্স কাউন্সিল(বিরেক) অসি লৈবাক অসিগা মরী লৈনবা প্রদক্ত দিবেলপমেন্তগী ওইবা তঙাই ফদবশিং পীননবা স্ত্রাতিজিক রিসর্স অমসুং ইন্নোবেসন পাংথোক্নবা নৌনা থোক্লক্লিবা বাইওতেক ইন্তরপ্রাইস অসি য়োকখৎনবা অমসুং শক্তি পীনবা ইন্তরফেস এজেন্সী অমা ওইনা ভারত সরকারগী বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্ত(দি.বি.তি.)না শেমগৎখিবা শেন্দোংগীদমক নত্তবা সেক্সন ৮, স্কেদ্যুল বি, পব্লিক সেক্তর এন্তরপ্রাইস অমনি৷
বাইওলোজিকেল ই. লিমিতেদকী মরমদা
১৯৫৩দা শেমগৎখিবা হাইদ্রবাদ-বেজ ফার্মক্যুতিকেল্স অমসুং বাইওলোজিক কম্পেনী অমা ওইরিবা, বাইওলোজিকেল ই. লিমিতেদ অসি বারত্তা অহানবা প্রাইভেৎ সেক্তর বাইওলোজিকেল প্রদক্তস কম্পেনী অমনি অমসুং খা ভারত্তা অহানবা ফার্মক্যুকিতেল কম্পেনীনি৷ বি.ই.না ভেক্সিনশিং শেমগৎলি, পুথোক্লি অমসুং সপ্লাই তৌরি অমসুং থেরাপেতিক্স তৌরি৷ বি.ই.না মহাক্কী ভেক্সিনশিং অসি লৈবাক ১০০ হেনবদা সপ্লাই তৌরি অমসুং মহাক্কী থেরাপেতিক প্রদক্তশিং অসি ভারত্তা অমসুং য়ু.এস.এ.দা য়োল্লি৷ বি.ই.না হৌজিক হৌজিক মহাক্কী পোর্তফোলিওদা দবল্যু.ঐচ.ও. প্রিক্বালিফাইদ ভেক্সিন ৮ লৈরি৷
হৌখিবা চহিশিং অসিদা, গ্লোবেল মার্কেৎকীদমক নোবেল ভেক্সিনশিং শেমগৎনবা অমসুং এ.পি.আই.শিং চাং ৱাংনা পুথোক্নবগী মীন্স অমা ওইনা সিন্থেতিক বাইওলোজী অমসুং মেতাবোলিক ইঞ্জিনিয়রিং এক্সপ্লোর তৌদুনা রিগুলেতেদ মার্কেৎশিংগীদমক জেনেরিক ইঞ্জেক্তেবল প্রদক্তশিং শেমগৎপগুম্বা ওর্গনাইজেসন এক্সপান্সন তৌননবগীদমক বি.ই.না অনৌবা ইনিসিয়েতিবশিং পাইখৎপা হৌখ্রে৷
অহেনবা ই-পাউগীদমক: দি.বি.তি./বিরেক্কী কম্ম্যুনিকেসন সেল কন্তেক্ত তৌবিয়ু
Description: * @DBTIndia@BIRAC_2012
www.dbtindia.gov.in
www.birac.nic.in