Prime Minister's Office
Prime Minister's Virtual-Address at 6th Eastern Economic Forum 2021 in Vladivostok
03 SEP 2021 2:45PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi delivered a video-address during the plenary session of the 6th Eastern Economic Forum (EEF) held on 3 September 2021 in Vladivostok. It may be recalled that PM was the Chief Guest for the 5th EEF in 2019, the first by an Indian Prime Minister.
Applauding President Putin’s vision for the development of the Russian Far East, PM reiterated India’s commitment as part of its "Act East Policy’ of being a reliable partner of Russia in this regard. He underlined the natural complementarities of India and Russia in the development of Russian Far East.
PM stressed on the importance of greater economic and commercial engagement between the two sides in line with the ‘Special and Privileged Strategic Partnership’. He highlighted the importance of health and pharma sectors as important areas of cooperation that have emerged during the pandemic. He also referred to other potential areas of economic cooperation including diamond, coking coal, steel, timber etc.
Recalling the visit of Chief Ministers of Indian states to EEF-2019, PM extended an invitation to Governors of the 11 regions of Russian Far East to visit India.
Despite the challenges of Covid-19 pandemic, an Indian delegation led by Minister of Petroleum and Natural Gas Shri Hardeep Singh Puri comprising leading Indian oil and gas companies are attending the India-Russia Business dialogue within the framework of EEF. An online meeting between Chief Minister of Gujarat Shri Vijay Rupani and Governor of Sakha-Yakutia province of Russia was held on 2 September on the sidelines of EEF. Over 50 representatives from reputed Indian companies from various sectors will also be participating in online format.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভ্লাদিভোস্তোক্তা পাঙথোকপা ৬শুবা ইস্তর্ন ইকনমিক ফোরম ২০২১দা ভর্চুএল ওইনা পীখিবা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল
03 SEP 2021 2:45PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১গী সেপ্তেম্বর ৩দা ভ্লাদিভোস্তোক্তা পাংকথোকখিবা ৬শুবা ইস্তর্ন ইকোনোমিক ফোরম (ই.ই.এফ.)কী প্লেনরী সেসন্দা বিদিওগী ওইবা ৱা ঙাংখ্রে। নিংশিংবা য়াই ২০১৯দা পাংথোকখিবা ৫শুবা ই.ই.এফ.তা পি.এম.না ভারতকী অহানবা প্রধান মন্ত্রী ওইনা চীফ গেস ওইখিবনি।
রসিয়নগী নোংপোক থংবা তাম্না লৈবা মফমশিং চাউখৎ থৌরাংশিংদা প্রসিদেন্ত পুতিন্না থম্লিবা মিৎয়েং অসি থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা প্রধাম মন্ত্রীনা হন্না হায়খি মদুদি হিরম অসিদা রসিয়াগী মপাং অমা ওইনা “এক্ত ইস্ত পোলিসী”গী শরুক অমা ওইনা ভারতনা শোইদবা ৱাফম থম্লি। রসিয়নগী নোংপোক থংবা তাম্না লৈবা মফমশিংগী চাউখৎ থৌরাংশিংদা ভারত অমসুং রসিয়াগী মহৌশাগী ওইবা মরী লৈনৈ হায়না মহাক্না মরুওইবা পীখি।
পি.এম.না ‘স্পেসিএল এন্দ প্রিবিলেদজ স্ত্রাতেজিক পার্তনরশীপ’কা লোয়ননা নাকন অনিমক্তা হেন্না চাউবা ইকোনোমিক অমসুং ইনগেজমেন্তকী মরুওইবা লৈ হায়না ফোংদোকখি। মহাক্না হেলথ অমসুং ফার্মাগী সেক্তর অসি লায়চৎ অসিগী মনুংদা মরী থম্নবগী মরুওইবনি হায়না উৎখি। মহাক্না অতোপ্পা ইকোনোমীগী মরী দাইমন্দ, কোকিং কোইলা, স্তীল, অমসুং উজাওশিং ওইরকপা য়াবগী মরমদা হায়খি।
ই.ই.এফ.-২০১৯দা ভারতকী রাজ্যশিংগী মুখ্য মন্ত্রীশিং শরুক য়াখিবা নিংশিংদুনা পি.এম.না রসিয়নগী নোংপোক থংবা তাম্না লৈবা মফমশিংগী গবর্নর ১১দা বার্তোন তৌখি।
কোবিদ-১৯ লায়চৎকী থেংনরিবা অৱাবশিং অসিগী মথক্তা, পেত্রোলিয়ম মন্ত্রী অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী মন্ত্রী শ্রী হার্দীপ সিংহ পুরিনা লুচিংবা য়াম্না মাংজিল থারিবা ইন্দিয়ন ওইল অমসুং গ্যাস কম্পনী য়াওবা দেলিগেসন অমা ই.ই.এফ.কী ফ্রেমৱার্ক মনুং ভারত-রসিয়া ব্যুজিনেস দাইলোগতা শরুক য়ারগনি। ই.ই.এফ.কী নাকোইননা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী বিজয় রুপানী অমসুং রসিয়াগী সাখা-য়াকুতিয়া প্রোভিন্সকী গবর্নর অনিগী মরক্তা ওনলাইন মিতিং অমা সেপ্তেম্বর অন্দা পাংথোকখি। মমিং লৈরবা ভারতকী কম্পনীগী সেক্তর কয়াগী মীহুৎ ৫০রোম ওনলাইন ওইনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।