Ministry of Railways
Boost to Rail Electrification over High Density Network in North East Region
Railways complete electrification work of total 649 Route Kilometers from Katihar to Guwahati over Northeast Frontier Railway
Traction change at New Jalpaiguri, New Coochbehar to be done away with, enhancing mobility of the trains
11 OCT 2021 12:13PM by PIB Delhi
Indian Railways has embarked upon an ambition plan of electrification of its complete Broad Gauge network by 2023-24 which would not only result in a better fuel energy usage resulting in increased throughput, reduced fuel expenditure but also savings in precious foreign exchange.
In this series, Northeast Frontier Railway (NFR) has successfully completed the Electrification work of total 649 Route Kilometer (RKM)/ 1294 Tonne Kilometer (TKM) of High-Density Network (HDN) from Katihar to Guwahati. This great feat will now connect all major cities of the country with Guwahati on seamless Electric Traction. This is yet another effort by NFR for capital connectivity by Green Transportation.
The final leg of HDN on NF Railway of 107 RKM/273 TKM was successfully inspected by Commission of Railway Safety (CRS) NF circle from 7th Oct to 9th Oct 2021. In addition to this, passenger trains with higher speed & heavier goods trains can be run.
Apart from saving foreign exchange reserves spent on HSD Oil and providing greener transportation in north east, railway electrification up to Guwahati shall lead to likely saving of foreign exchange spent on HSD Oil of about Rs 300 Cr per annum. HSD Oil consumption will reduce by about 3400 KL per month. Due to seamless train operation, traction change at New Jalpaiguri, New Coochbehar will now be done away with, enhancing mobility of the trains. Running time between Guwahati to Katihar / Malda Town is likely to reduce by up to 2 hours as trains can now move at higher speed due to better acceleration/ deceleration. Line capacity enhancement of up to 10-15% shall lead to reducing level of saturation on many of the sections on the NF Railway allowing more coaching trains to run.
With Electrification heavier goods trains can be run at higher speed. NF Railway has difficult terrain with a large number of graded sections, curves, bridges. Electric traction shall eliminate need for multi diesel locos as higher HP electric engines can maintain higher speed in gradient section. Additional Rajdhani express trains can now be introduced for NE states like Manipur, Mizoram, Meghalaya, Nagaland and Sikkim.
Electrification of this section shall improve operational efficiency and shall lead to large saving on fuel for power cars (About Rs 10 Cr on the electrified route itself). 15 pairs of existing trains originating/terminating at KYQ/GHY can run with an additional passenger coach by eliminating one power car, thus improving passenger throughput. Electrification will lead to better maintenance as faster trains shall lead to more time for maintenance blocks.

রেলৱে মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক লমদমগী হায় দেন্সিতী নেতৱার্ক্তা রেলগী ইলেক্ত্রিফিকেসন ফগৎহল্লগনি
রেলৱেজনা নোর্থইস্ত ফ্রন্তিয়র রেলৱেদা কাতিহারদগীনা গুৱাহাতী ফাওবা অপুনবা কিলোমিতর ৬৪৯ শাংবা লম্বীগী ইলেক্ত্রিফিকেসনগী থবক লোইশিল্লে
ন্যু জলপাইগুরি, ন্যু কুচবেহারদা ত্রেনগী চেনবা হেনগৎহন্নবা ত্রেক্সন হোংদোকপা
11 OCT 2021 12:13PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা য়াম্না আসা চাউনা পান্দম থম্লিবা ২০২৩-২৪দা মপুংফানা পাক চাউবা গোজ নেতৱার্ক লোইশিন্নবা অসিগী ইলেক্ত্রিফিকেসন হৌখ্রে হায়রিবা অসিনা ফুইল ইনর্জী শিজিন্নবা হেন্না ফগৎহনবা, ফুইলদা চাদিং তৌবা হন্থহনবতা নত্তনা মসিগী মমল য়াম্লবা ফোরেন একচেঞ্জসু কনবা ঙম্লগনি।
মসিগী পরিংদা, নোর্থইস্ত ফ্রন্তিয়র রেলৱে (এন.এফ.আর.)না কাতিহারদগীনা গুৱাহাতি ফাওবদা তারিবা হায়-দেন্সিতী নেতৱার্ক (ঐচ.দি.এন.)গী অপুনবা রুত কিলোমিতর (আর.কে.এম.) ৬৪৯/ তোন কিলোমিতর (তি.কে.এম.) ১২৯৪গী ইলেক্ত্রিফিকেসনগী থবক মায় পাক্না লোইশিনখ্রে। মসিগী মায় পাকপা অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা মরুওইবা সহর খুদিংমক অয়েৎপা লৈতবা ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সন্দা গুৱাহাতিগা শম্নরগনি। হায়রিবা অসি গ্রীন ত্রান্সপোর্তেসন্না কোনুংশিং শম্ননবা এন.এফ.আর.না হোৎনরিবা অতোপ্পা অমনি।
আর.কে.এম. ১০৭/ তি.কে.এম. ২৭৩গী এন.এফ. রেলৱেদা ঐচ.দি.এন.গী অরোইবা লম্বী অসি ২০২১গী ওক্তোবর ৭তগী ৯ ফাওবা কমিসন ওফ রেলৱে সেফতী (সি.আর.এস.) এন.এফ. সর্কলনা মায় পাক্না য়েংশিনখ্রে। মসিগী মথক্তা, পেসেঞ্জর ত্রেন খোঙজেল য়াংখৎহনবা অমসুং হেন্না লুম্বা পোৎ পুবা ত্রেন চেনবা য়ারগনি।
ঐচ.এস.দি. ওইলদা ফোরেন একচেঞ্জ রিজার্বতা চাদিং তৌবা কনবা অমসুং অৱাং নোংপোক্তা গ্রীনর ত্রান্সপোর্তেসন পীবগী মথক্তা, গুৱাহাতি ফাওবা রেলৱে ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌবা অসিনা চহিদা ঐচ.এস.দি. ওইলদা ফোরেন একচেঞ্জ রিজার্বতা চাদিং তৌবা লুপা ৩০০লোম কনগনি। ঐচ.এস.দি. ওইল চাবা চাওরাক্না থাদা কিলোলিতর ৩৪০০ হন্থরগনি। অয়েৎপা লৈতনা ত্রেন চেলহনবা, ন্যু জলপাইগুরি, ন্যু কুচবেহারদা ত্রেক্সন হোংদোকপা অসিনা ত্রেনগী চেনবা হেনগৎহল্লি। গুৱাহাতিদগী কাতিহার/মাল্দাগী মনুংদা চেল্লিবা ত্রেনগী মতম অসি হেন্না য়াংনা চেনবা মরম্না পুং অনিগী মতম হন্থরি।
ইলেক্ত্রিফিকেসন অসিনা পোৎ লুম্না পুবা ত্রেন খোঙজেল য়াংনা চেনবা ঙম্লে। এন.এফ. রেলৱেজ অসি মশিং য়াম্লবা লম্বী লৈবা, অকোনবা অমসুং থোং কয়া অমা লৈরি। ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সন্না সেক্সন কয়াদা খোঙজেল য়াংনবা অৱাংবা ঐচ.পি. ইঞ্জিনগীদমক চংলম্বা অদু লৈররোই। এন.ই. রাজ্যশিং হায়বদি মনিপুর, মিজোরম, মেঘালয়, নগালেন্দ অমসুং সিক্কিমগুম্বা মফংদা অহেনবা রাজধানী এক্সপ্রেস ত্রেন হৌদোকপা য়ারে।
সেক্সন অসিদা ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌখিবা অসিনা থবক পাংথোকপগী মথৌ হেনগৎলগনি অমসুং কারশিং অসিগী ফুইল য়াম্না চাউনা কনবা ঙম্লগনি (ইলেক্ত্রিফাইত রুত অসিদা চাওরাক্না লুপা কোতি ১০মুক)। পাৱর কার অমা লৌথোক্লগা হান্না লৈরম্বা ত্রেন জুরা ১৫ কে.ৱাই.ক্যু./জি.ঐচ.ৱাই.দগী হৌদুনা অহেনবা পেসেঞ্জর কোচ হাপতুনা, পেসেঞ্জর হেন্না পুবা য়ারগনি। অয়াংবা ত্রেনশিংনা মেন্তেন্নেন্স ব্লোক্তা হেন্না মতম ফংদুনা ইলেক্ত্রিফিকেসন্না হেন্না ফবা মেন্তেন্নেন্স তৌবদা মতেং পাংলগনি।