Prime Minister's Office
PM interacts with CEOs and Experts of Global Oil and Gas Sector
Our goal is to make India Aatmanirbhar in the oil & gas sector: PM
PM invites CEOs to partner with India in exploration and development of the oil & gas sector in India
Industry leaders praise steps taken by the government towards improving energy access, energy affordability and energy security
20 OCT 2021 9:14PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with the CEOs and Experts of the global oil and gas sector earlier today, via video conferencing.
Prime Minister discussed in detail the reforms undertaken in the oil and gas sector in the last seven years, including the ones in exploration and licensing policy, gas marketing, policies on coal bed methane, coal gasification, and the recent reform in Indian Gas Exchange, adding that such reforms will continue with the goal to make India ‘Aatmanirbhar in the oil & gas sector’.
Talking about the oil sector, he said that the focus has shifted from ‘revenue’ to ‘production’ maximization. He also spoke about the need to enhance storage facilities for crude oil. He further talked about the rapidly growing natural gas demand in the country. He talked about the current and potential gas infrastructure development including pipelines, city gas distribution and LNG regasification terminals.
Prime Minister recounted that since 2016, the suggestions provided in these meetings have been immensely useful in understanding the challenges faced by the oil and gas sector. He said that India is a land of openness, optimism and opportunities and is brimming with new ideas, perspectives and innovation. He invited the CEOs and experts to partner with India in exploration and development of the oil and gas sector in India.
The interaction was attended by industry leaders from across the world, including Dr. Igor Sechin, Chairman & CEO, Rosneft; Mr. Amin Nasser, President & CEO, Saudi Aramco; Mr. Bernard Looney, CEO, British Petroleum; Dr. Daniel Yergin, Vice Chairman, IHS Markit; Mr. Olivier Le Peuch, CEO, Schlumberger Limited; Mr. Mukesh Ambani, Chairman & Managing Director, Reliance Industries Limited; Mr Anil Agarwal, Chairman, Vedanta Limited, among others.
They praised several recent achievements of the government towards improving energy access, energy affordability and energy security. They appreciated the leadership of the Prime Minister towards the transition to cleaner energy in India, through visionary and ambitious goals. They said that India is adapting fast to newer forms of clean energy technology, and can play a significant role in shaping global energy supply chains. They talked about ensuring sustainable and equitable energy transition, and also gave their inputs and suggestions about further promotion of clean growth and sustainability.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মালেমগী ওইল অমসুং গ্যাস সেক্তরগী সি.ই.ও. অমসুং এক্সপর্তশিংগা উনখ্রে
ঐখোয়গী পাম্দম অসি ওইল অমসুং গ্যাস সেক্তরদা ভারতপু আত্মানির্ভর ওইহনবনি: পি.এম.
পি.এম.না সি.ই.ও.শিংবু ভারত্তা ওইল অমসুং গ্যাস সেক্তরদা থিজিনবা অমসুং চাউখৎনবা ভারতকা খুৎশম্নদুনা চৎনবা কৌখ্রে
ইনর্জী পীবা, ইনর্জী লায়না ফংহনবা অমসুং ইনর্জী সেক্যুরিতী ফগৎহননবগী মাইকৈদা সরকারনা লৌরিবা খোঙথাংশিং অসিদা ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিংনা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
20 OCT 2021 9:14PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি মালেমগী ওইল অমসুং গ্যাস সেক্তরগী সি.ই.ও. অমসুং এক্সপর্তশিংগা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা উনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সপ্লোরেসন অমসুং লাইসেন্সিং পোলিসী, গ্যাস মার্কেতিং, কোইলা বেদ মিথেন্দা লৈরিবা পোলিসীশিং, কোইল গ্যাসিফিকেসন, অমসুং হন্দক্তা ইন্দিয়ন গ্যাস একচেঞ্জদা শেমদোকখিবা, মখা তানা অসিগুম্বা রিফোর্ম অসিনা ভারতপু ওইল অমসুং গ্যাস সেক্তরদা আত্মানির্ভর ওইনগনি হায়বা য়াওনা ওইল অমসুং গ্যাস সেক্তরদা লৌখৎলিবা রিফোর্মশিংগী মতাংদা য়াম্না মরীক চুম্না খন্নখ্রে।
ওইল সেক্তরগী মরমদা ৱা ঙাংলদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি মিয়েং থম্লিবা অসি ‘রেভিন্যু’ দগী ‘প্রদক্সন’ য়াম্না হেনগৎহনবা অসিদা হোংদোকপা অসিনি। মহাক্না শুংদোক্ত্রিবা থাওগী থমফম হেনগৎহন্নবগী তঙাইফদবগী মতাংদা ৱা ঙাংখি। মহাক্না মখা তানা লৈবাক অসিদা নেচুরেল গ্যাসকী দিমান্দ হেনগৎলক্লিবগী মতাংদসু হায়খি। মহাক্না পাইলাইনশিং, সিতী গ্যাস দিস্ত্রিব্যুসন অমসুং এল.এন.জি. রিগ্যাসিফিকেসনগী মফম য়াওনা হৌজিক ওইরিবা অমসুং ওইরকপা য়াবা গ্যাস ইনফ্রাস্ত্রকচরকী চাউখৎ থৌরাংগী মতাংদা ৱা ঙাংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না পনখি মদুদি ২০১৬দগী, মীফম অসিদা পীরকখিবা অনিং অপাম্বশিংনা ওইল অমসুং গ্যাস সেক্তরদা থেংনরিবা অৱা অনাশিং থেংনবদা য়াম্না কান্নবা পীরি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারত অসি ফোংবা, অফবতা উবা অমসুং খুদোংচাবগী লমনি অমসুং অনৌবা ৱাল্লোন, মিৎয়েং অমসুং অনৌবা পুথোকপনা থল্লি। মহাক্না ভারত্তা ওইল অমসুং গ্যাস সেক্তরদা থিজিনবা অমসুং চাউখৎনবা ভারতকা খুৎশম্নদুনা চৎনবা সি.ই.ও. অমসুং এক্সপর্তশিংবু বার্তোন তৌরি।
উনবা অসিদা মালেম শিনবা থুংবগী লুচিংবশিংনা শরুক য়াখি, মসিদা রোজনেফকী চেয়রমেন অমসুং সি.ই.ও. দাঃ আইগোর সেচিন; সৌদি অরাম্কোগী, প্রসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও. মিস্তির আমিন নাসর; ব্রিতিশ পেত্রোলিয়মগী সি.ই.ও. মিস্তর বরনার্দ লুনী; আই.ঐচ.এস. মার্কিতকী ভাইস চেয়রমেন দাঃ দানিএল য়র্গীন; স্কুব্লগর লিমিতেৎকী সি.ই.ও. মিস্তর ওলিবর লি পিয়ুশ; রিলাইয়েন্স ইন্দস্ত্রী লিমিতেদকী চেয়রমেন অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর, মিস্তর মুকেশ অম্বানী: বেদান্তা লিমিতেদকী চেয়রমেন মিস্তর অনিল অগর্ৱালনা শরুক য়াখি।
মখোয়না হন্দক্তা সরকারনা পায়খৎপা ইনর্জী পীবা, ইনর্জী লায়না ফংহনবা অমসুং ইনর্জী সেক্যুরিতী ফগৎহননবগী মাইকৈদা মায় পাক্না লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। মখোয়না প্রধান মন্ত্রীবু মিৎয়েং শানবা অমসুং আসা চাউনা পান্দম থমদুনা ভারতপু হেন্না ফবা ইনর্জী ফংনবা হোৎরিবা লুচিংবা অসিবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মখোয়না হায়খি মদুদি ভারতনা অনানবা ইনর্জী তেক্নোলোজীগী য়াম্না থুনা অমসুং অনৌবা মওং অমা শেমগৎলি অমসুং মালেমগী ওইবা ইনর্জী সপ্লাই চেন্দা মশক থোক্না থৌদাং অমা লৌবা ঙম্লি।