Ministry of Health and Family Welfare
India achieves the major milestone of ‘one billion’ vaccinations
Recovery Rate currently at 98.15%; Highest since March 2020
18,454 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload stands at 1,78,831
Weekly Positivity Rate (1.34%) less than 3% for last 118 days
21 OCT 2021 11:44AM by PIB Delhi
In a historic achievement, the cumulative COVID-19 vaccine doses administered in the country has surpassed the 100-crore milestone. In a tweet, Prime Minister Shri Narendra Modi congratulated the countrymen and expressed gratitude to the country’s scientific community and health professionals for working towards achieving this stupendous feat.
The Union Health Minister Dr. Mansukh Mandaviya also congratulated the country on achieving this landmark.
The recovery of 17,561 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,34,95,808.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.15%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 116 consecutive days now.
18,454 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload remains below 2 lakh mark and is presently at 1,78,831. Active cases presently constitute 0.52% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
12,47,506 tests being conducted. India has so far conducted over 59.57 Cr (59,57,42,218) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.34% remains less than 3% for the last 118 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.48%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 52 days and below 5% for 135 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী ভেক্সিনেসন ‘বিল্লিয়ন অমা’গী মপুং ওইবা মাইলস্তোন য়ৌবা ঙমখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.১৫% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,৪৫৪ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১,৭৮,৮৩১দা লৈরি
হৌখিবা নুমিৎ ১১৮নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৩৪%) অসি ৩%দগী তাখি
21 OCT 2021 11:44AM by PIB Imphal
পুৱারী ওইরবা মায় পাকপা অমদা, লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন অসি দোজ কোতি ১০০গী মাইলস্তোন লানখ্রে। ত্বীত অমদা, প্রধামন্ত্রীনা ইরৈচাশিংদা হরাওবা ফোংদোকখ্রে অমসুং লৈবাক অসিগী সাইন্তিস্ত কাংবু অমসুং হকশেলগী থবক তৌরিবশিংবু মায় পাক্না থবকশিং অসি পাংথোকখিবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী দাঃ মনসুখ মন্দাবিয়ানসু লৈবাক অসিনা লেন্দমার্কসি য়ৌবা ফাওবা মায় পাকপা অসিগীদমক হরাওবা ফোংদোকখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৭,৫৬১ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৩৪,৯৫,৮০৮ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.১৫% দা লৈরি। নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১১৬নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,৪৫৪ রিপোর্ত তৌরকখি।
এক্তিব কেসলোদ লাখ ২গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক্কী ওইনা ১,৭৮,৮৩১ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৫২% ওইরি, হায়রিবা অসি ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১২,৪৭,৫০৬ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৯ (৫৯,৫৭,৪২,২১৮) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৩৪%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ১১৮ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৪৮%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৫২নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১৩৫নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি।