Ministry of Railways
‘Gati Shakti Express’, India’s First New 3 AC Economy coach special Train to connect National Captial (Anand Vihar Terminal) with Patna Jn.
The train shall make 5 trips in both directions
29 OCT 2021 4:18PM by PIB Delhi
For the convenience of the rail passengers and to clear extra rush of passengers during ensuing festivals, Indian Railways is going to introduce a special train 01684/01683 Anand Vihar Terminal-Patna-Anand Vihar Terminal Gati Shakti Superfast Special train having composition of 20 new 3 AC Economy coaches.
Train No. 01684 Anand Vihar Terminal-Patna Jn. Gati Shakti Superfast Special train will depart from Anand Vihar Terminal at 11.10 p.m. on 29.10.2021, 31.10.2021, 02.11.2021, 05.11.2021 & 07.11.2021 to arrive at Patna Jn. at 03.45 p.m. the next day.
In the return direction, Train No. 01683 Patna Jn.- Anand Vihar Terminal Gati Shakti Superfast Special train will depart from Patna Jn. at 05.45 p.m. on 30.10.2021, 01.11.2021, 03.11.2021, 06.11.2021 & 08.11.2021 to arrive at Anand Vihar Terminal at 09.50 a.m. the next day.
The train will stop at Kanpur Central, Prayagraj Jn., Varanasi, Pt. Deen Dayal Upadhaya Jn. & Danapur stations enroute in both the directions.

ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର ପ୍ରଥମ ନୂତନ ୩ଏସି ଇକୋନମୀ କୋଚ ଥିବା ସ୍ପେଶାଲ ଟ୍ରେନ ‘ଗତିଶକ୍ତି ଏକ୍ସପ୍ରେସ’ ଦେଶର ରାଜଧାନୀ (ଆନନ୍ଦବିହାର ଟର୍ମିନାଲରୁ ପାଟନା ଜଂକ୍ସନ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଚାଲିବ)
ଟ୍ରେନ ଉଭୟ ଗନ୍ତବ୍ୟସ୍ଥଳକୁ ୫ଥର ଯିବାଆସିବା କରିବ
29 OCT 2021 4:18PM by PIB Bhubaneswar
ରେଳଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କର ସୁବିଧା ଲାଗି ଏବଂ ଆଗାମୀ ପର୍ବପର୍ବାଣୀ ସମୟରେ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କର ଭିଡକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ପାଇଁ, ଭାରତୀୟ ରେଳ ଏକ ବିଶେଷ ଟ୍ରେନ-୦୧୬୮୪/ ୦୧୬୮୩ ଆନନ୍ଦ ବିହାର ଟର୍ମିନାଲ-ପାଟନା-ଆନନ୍ଦବିହାର ଟର୍ମିନାଲ ଗତିଶକ୍ତି ସୁପରଫାଷ୍ଟ ସ୍ପେଶାଲ ଟ୍ରେନ ଆରମ୍ଭ କରିବାକୁ ଯାଉଛନ୍ତି । ଯେଉଁଥିରେ ୨୦ଟି ନୂଆ ୩ଏସି ଇକୋନମୀ କୋଚ ରହିବ ।
ଗାଡି ସଂଖ୍ୟା-୦୧୬୮୪ ଆନନ୍ଦବିହାର ଟର୍ମିନାଲ- ପାଟନା ଜନସନ୍‌-ଗତିଶକ୍ତି ସୁପରଫାଷ୍ଟ ସ୍ପେଶାଲ ଟ୍ରେନ ଆନନ୍ଦବିହାର ଟର୍ମିନାଲରୁ ରାତି ୧୧ଟା ୧୦ ସମୟରେ ବାହାରିବ ଏବଂ ପରଦିନ ପାଟନା ଜନ୍‌ସନ୍‌ଠାରେ ଅପରାହ୍ନ ୦୩. ୪୫ ସମୟରେ ପହଞ୍ଚିବ । ଏହି ଟ୍ରେନ ୨୯.୧୦.୨୦୨୧, ୩୧.୧୦.୨୦୨୧, ୦୨.୧୧.୨୦୨୧, ୦୫.୧୧.୨୦୨୧ ଏବଂ ୦୭.୧୧.୨୦୨୧କୁ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ଚାଲିବ ।
ଫେରିବା ସମୟରେ ଟ୍ରେନ ସଂଖ୍ୟା-୦୧୬୮୩ ପାଟନା ଜଂକ୍ସନ୍ -ଆନନ୍ଦବିହାର ଟର୍ମିନାଲ ଗତିଶକ୍ତି ସୁପରଫାଷ୍ଟ ବିଶେଷ ଟ୍ରେନ ପାଟନା ଜଂକ୍ସନରୁ ୩୦.୧୦.୨୦୨୧, ୦୧.୧୧.୨୦୨୧, ୦୩.୧୧.୨୦୨୧, ୦୬.୧୧.୨୦୨୧ ଏବଂ ୦୮.୧୧.୨୦୨୧ ଦିନ ସନ୍ଧ୍ୟା ୦୫.୪୫ ସମୟରେ ସେଠାରୁ ବାହାରିବ ଏବଂ ତା’ପରଦିନ ସକାଳ ୦୯.୫୦ ସମୟରେ ଆନନ୍ଦବିହାର ଟର୍ମିନାଲଠାରେ ପହଞ୍ଚିବ
ଟ୍ରେନ କାନପୁର-ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ, ପ୍ରୟାଗରାଜ ଜନ୍‌ସନ୍‌, ବାରଣାସୀ, ପଣ୍ଡିତ ଦିନଦୟାନଲ ଉପଧ୍ୟାୟ ଜଂକ୍ସନ୍ ଏବଂ ଦାନାପୁର ଷ୍ଟେସନ ହୋଇଯିବ ।