Prime Minister's Office
PM to dedicate to the nation the redeveloped Rani Kamalapati Railway Station in Bhopal
PM to flag off two new MEMU trains between Ujjain and Indore
PM to also launch multiple initiatives of the Railways in Madhya Pradesh
14 NOV 2021 4:07PM by PIB Delhi
During his visit to Madhya Pradesh on 15th November, Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the redeveloped Rani Kamalapati Railway Station, 2021 at around 3 PM.
The redeveloped Rani Kamalapati Railway station, named after brave and fearless Queen Kamalapati of the Gond kingdom, is the first world class railway station in Madhya Pradesh. Redeveloped in Public Private Partnership (PPP) mode, the station has been designed as a green building with modern world class amenities that also takes into account ease of mobility for divyangjans. The station is also developed as a hub for integrated multi-modal transport.
During the event, Prime Minister will also dedicate to the nation multiple initiatives of the Railways in Madhya Pradesh including Gauge Converted and Electrified Ujjain-Fatehabad Chandrawatiganj Broad Gauge section, Third line in Bhopal-Barkhera section, Gauge Converted and Electrified Mathela-Nimar Kheri Broad Gauge section and Electrified Guna-Gwalior section. Prime Minister will also flag off two new MEMU trains between Ujjain-Indore and Indore-Ujjain.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭୋପାଳରେ ପୁନଃ ବିକଶିତ ରାଣୀ କମଳାପତି ରେଳ ଷ୍ଟେସନକୁ ଦେଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଜ୍ଜୟନୀ ଏବଂ ଇନ୍ଦୋର ମଧ୍ୟରେ ଦୁଇଟି ନୂତନ ମେମୁ ଟ୍ରେନ୍ ଚଳାଚଳକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶରେ ରେଳବାଇର ଏକାଧିକ ପଦକ୍ଷେପର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ
14 NOV 2021 4:07PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନଭେମ୍ବର ୧୫ତାରିଖରେ ତାଙ୍କର ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ଗସ୍ତ ସମୟରେ ପୁନଃ ବିକଶିତ ରାଣୀ କମଳାପତି ରେଳ ଷ୍ଟେସନର ଉଦଘାଟନ କରିବେ ।
ପୁନଃ ବିକଶିତ ରାଣୀ କମଳାପତି ରେଳ ଷ୍ଟେସନ ଯାହାକି ଗୋଣ୍ଡ ରାଜ୍ୟର ସାହସୀ ତଥା ର୍ନିଭୀକ ରାଣୀ କମଳାପତିଙ୍କ ନାମରେ ନାମିତ, ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶରେ ତାହା ପ୍ରଥମ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ରେଳ ଷ୍ଟେସନ ଅଟେ । ସରକାରୀ ଘରୋଇ ସହଭାଗିତା (ପିପିପି) ମୋଡ୍ରେ ପୁନଃ ବିକଶିତ ଏହି ଷ୍ଟେସନକୁ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରୀୟ ସୁବିଧା ସହିତ ପରିବେଶ ଅନୁକୂଳ କୋଠା ଭାବରେ ଡିଜାଇନ୍ କରାଯାଇଛି ଯାହା ଭିନ୍ନକ୍ଷମମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଯାତାୟତର ସହଜତାକୁ ମଧ୍ୟ ବିଚାରକୁ ନେଇଛି । ଏହି ଷ୍ଟେସନ୍ ମଧ୍ୟ ସମନ୍ୱିତ ବହୁମୁଖୀ ପରିବହନ ପାଇଁ ଏକ ହବ୍ ଭାବରେ ବିକଶିତ ହୋଇଛି ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶରେ ରେଳବାଇର ଏକାଧିକ ପଦକ୍ଷେପକୁ ଦେଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ । ସେଥି ମଧ୍ୟରେ ଉଜ୍ଜୟନୀ-ଫତେହାବାଦ ଚନ୍ଦ୍ରମୋତିଗଞ୍ଜ ବ୍ରଡ ଗଜ ସେକ୍ସନରେ ରେଳ ଗଜ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଓ ବିଦ୍ୟୁତୀକରଣ, ଭୋପାଳ-ବରଖେରା ସେକ୍ସନର ତୃତୀୟ ଲାଇନ୍‍, ମାଥେଲା-ନିମାର ଖେରୀ ବ୍ରଡ ଗଜ ସେକ୍ସନର ଗଜ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଏବଂ ବିଦ୍ୟୁତୀକରଣ ଏବଂ ଗୁନା-ଗ୍ୱାଲିଅର ସେକ୍ସନର ବିଦ୍ୟୁତୀକରଣ ଆଦି ରହିଛି । ପ୍ରଧାମନ୍ତ୍ରୀ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ଉଜ୍ଜୟନୀ-ଇନ୍ଦୋର ଏବଂ ଇନ୍ଦୋର-ଉଜ୍ଜୟନୀ ମଧ୍ୟରେ ଦୁଇଟି ନୂଆ ମେମୋ ଟ୍ରେନର ଚଳାଚଳକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ ।