Prime Minister's Office
PM to visit UP and give a significant boost to Aatmanirbhar Bharat in defence sector at ‘Rashtra Raksha Samparpan Parv’ in Jhansi on 19th November
PM to formally hand over indigenously designed and developed Light Combat Helicopter, Drones and Advanced Electronic Warfare suite for naval ships to Armed Forces Service Chiefs
PM to lay foundation stone of Rs 400 cr project at Jhansi node of UP Defence Industrial Corridor to produce propulsion systems for Anti-Tank Guided Missiles
PM - a former NCC cadet - to be enrolled as the first member of NCC Alumni Association being launched
PM to dedicate to the nation facility to pay virtual tribute to martyrs at National War Memorial
17 NOV 2021 2:00PM by PIB Delhi
During his visit to Jhansi, Uttar Pradesh on 19th November 2021, at around 5:15 PM, Prime Minister Shri Narendra Modi will launch and dedicate to the nation multiple initiatives of the Defence sector at ‘Rashtra Raksha Samparpan Parv’, which is being held in Jhansi from 17-19 November as part of ‘Azadi Ka Amrit Mahaotsav’ celebrations.
To give a thrust to Aatmanirbhar Bharat in the defence sector, the Prime Minister will formally hand over indigenously designed and developed equipments to Armed forces Service Chiefs. These include handing over of Hindustan Aeronautics Limited (HAL) designed and developed Light Combat Helicopter (LCH) to Chief of the Air Staff; drones/UAVs designed and developed by Indian startups to Chief of the Army Staff; and DRDO designed and Bharat Electronics Limited (BEL) manufactured Advanced Electronic Warfare suite for naval ships to the Chief of Naval Staff. The LCH incorporates advanced technologies and stealth features for effective combat roles. The deployment of Indian UAVs by Indian Armed Forces is also a proof of the growing maturity of the Indian drone industry ecosystem. The Advanced EW suite will be used in different naval ships including destroyers, frigates etc.
Prime Minister will lay the foundation stone of the Rs 400 crore project at Jhansi node of UP Defence Industrial Corridor. The project is being executed by Bharat Dynamics Ltd for setting up a plant to produce propulsion systems for Anti-Tank Guided Missiles.
Prime Minister will launch the NCC Alumni Association with the objective to provide a formal platform to enable NCC Alumni to reconnect with NCC. The Association will further the aims of NCC and assist in nation-building. It will witness enrolling the Prime Minister, a former NCC cadet, as the first member of the Association.
Prime Minister will launch the National programme of Simulation Training for NCC cadets with the aim to scale up simulation training facilities for all the three wings of NCC. It includes setting up of Rifle Firing Simulators for the Army Wing of NCC, Microlight flying simulators for Air Wing and Rowing simulators for Naval wing.
Prime Minister will dedicate to the nation augmented reality powered electronic kiosks at the National War Memorial which will enable visitors to pay floral homage to martyrs through the simple click of the button.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না উত্তর প্রদেশতা চৎকনি অমসুং নবেম্বর ১৯দা ঝান্সীদা ‘রাস্ত্র রক্ষা সমর্পন পর্ব’দা ঙাকশেলগী লমদা আত্মনির্ভর ভারত্তা ইনোৎ হাপকনি
পি.এম.না লমদম অসিদা দিজাইন তৌজবা অমসুং শেমগৎচবা লাইৎ কোম্বেৎ হেলিকোপ্তর, দ্রোন অমসুং নেবেল শিপশিংগী খুমাং চাউশিল্লবা হেলিকোপ্তর ৱারফেয়র সুৎ নেবেল চীফশিংগীদমক আর্ম ফোর্সেস সর্বিসকী চীফশিংদা ফোর্মেল ওইনা শিন্নগনি
পি.এম.না এন্তি-তেঙ্ক গাইদেদ মিশাইলশিংগীদমক প্রোপলশন সিস্তেমশিং পুথোক্নবগীদমক্তা য়ু.পি. দিফেন্স ইন্দস্ত্রিএল কোর্রিদোরগী ঝান্সীগী শরুক্তা লুপা করোর ৪০০গী প্রোজেক্তকী উরেপ-উয়ুং তমগনি
অহানবা এন.সি.সি. এলুমনীগী মেম্বর ওইনা – হান্নগী এন.সি.সি. কেদেৎ অমা ওইনা পি.এম.বু মিং চন্দুনা এসোসিএসন অসি হৌদোক্কনি
পি.এম.না নেস্নেল ৱার মেমোরিএলদা অথৌবশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎনবগী খুদোংচাবা লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্লগনি
17 NOV 2021 2:00PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বর ১৯, ২০২১দা উত্তর প্রদেশতা ঝান্সীগী মহাক্কী খোংচৎ মনুংদা, নুমিদাং ৱাইরম চাউরাক্না পুং ৫:১৫ তাবা মতমদা, ‘রাস্ত্র রক্ষা সমর্পন পর্ব’দা ঙাকশেলগী লমগী ইনিসিএতিব কয়ামরুম হৌদোক্কনি অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি, মসি নবেম্বর ১৭তগী ১৯ ফাওবা ‘অজাদী কা অমৃত মহোৎসব’ থৌরমগী শরুক অমা ওইনা পাংথোক্লি।
ঙাকশেলগী লমদা আত্মনির্ভর ভারত্তা ইনোৎ পীনবগীদমক্তা, প্রধান মন্ত্রীনা ফোর্মেল ওইবা মওংদা লমদম অসিদা দিজাইন তৌজবা অমসুং পুথোকচবা খুৎশু-খুৎলাইশিং আর্ম ফোর্সেসকী সর্বিস চীফশিংদা শিন্নরগনি। মসিগী মনুংদা হিন্দুস্তান এরোনোতিক্স লিমিতেদ (ঐচ.এ.এল.)পু দিজাইন অমসুং দিবেলপ লাইৎ কোম্বেৎ হেলিকোপ্তর (এল.সি.ঐচ.)পু এয়র স্তাফকী চীফতা; আর্মী স্তাফকী চীফতা ভারতকী স্তার্তঅফশিংনা দিজাইন অমসুং পুথোকপা দ্রোন/য়ু.এ.ভি.শিং; অমসুং দি.আর.দি.ও.না দিজাইন তৌবা অমসুং ভারত ইলেক্ত্রোনিক্স লিমিতেদ (বি.ই.এল.)না নেবেলগী জহাজশিংগীদমক্তা শাবা খুমাং চাউশিল্লবা ইলেক্ত্রোনিক ৱেলফিয়র সুইৎ নেবেল স্তাফকী চীফতা খুৎশিন্নবা য়াওরি। এল.সি.ঐচ.তা মগুন লৈবা কোম্বেৎকী থৌদাংশিংগীদমক্তা খুমাং য়াওশিল্লবা তেক্নিকশিং অমসুং চেকশিল্লবা মগুনশিং য়াওরি। ভারতকী আর্ম ফোর্সেস্না পাংথোকপা ভারতকী য়ু.এ.ভি.শিংগী দিপ্লোইমেন্ত অসিসু ভারতকী দ্রোন ইন্দস্ত্রী ইকোসিস্তেমগী শাহৌরক্লিবা মপুং ফাবগী প্রমান্নি। খুমাং চাউশিল্লবা ই.দবল্যু. সুইৎ অসি তোঙান তোঙানবা নেবেলগী জহাজশিংদা শিজিন্নগনি, মসিদা দেস্ত্রোয়রশিং, ফ্রিগেৎশিং অসিনচিংবা য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.পি. দিফেন্স ইন্দস্ত্রিএল কোর্রিদোরগী ঝান্সীগী শরুক্তা লুপা করোর ৪০০গী প্রোজেক্তকী উরেপ-উয়ুং তমগনি। এন্তি-তেঙ্ক গাইদেদ মিশাইলশিংগীদমক্তা প্রোপলসন সিস্তেমশিং পুথোক্নবগীদমক্তা থৌরাং অমা শেমগৎনবা ভারত দাইনামিক্স লিমিতেদনা প্রোজেক্ত অসিবু থবক্তা ওন্থোক্লি।
এন.সি.সি.গী এলুমনীবু এন.সি.সি.গা অমুক হন্না শম্নবা ঙমহন্নবগীদমক ফোর্মেল প্লেৎফোর্ম অমা ফংহন্নবগী পান্দমদা প্রধান মন্ত্রী এন.সি.সি. এলুমনী এসোসিএসন হৌদোক্লগনি। এসোসিএসন অসিনা এন.সি.সি.গী পান্দম অদু মখা তানা পুখৎকনি অমসুং লৈবাক শেমগৎপদা মতেং পাংগনি। এসোসিএসন অসিদা প্রধান মন্ত্রীবু হান্নগী কেদেৎ অমা ওইনা এসোসিএসনগী অহানবা মেম্বর ওইনা মিং চনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা এন.সি.সি.গী ৱিং অহুমগীদমক্তা সিমুলেসন ত্রেনিংগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহন্নবগী পান্দমদা এন.সি.সি. কেদেৎশিংগীদমক্তা সিমুলেসন ত্রেনিং গী নেস্নেল প্রোগ্রাম হৌদোক্লগনি। মসিদা এন.সি.সি.গী আর্মী ৱিংগীদমক্তা রাইফল ফায়রিং সিমুলেতর লিংখৎপা, এয়র ৱিংগীদমক্তা মাইক্রোলাইৎ ফ্লাইং সিমুলেতর অমসুং নেবেল ৱিংগীদমক্তা রোইং সিমুলেতর য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা নেস্নেল ৱার মেমোরিএলদা ওগমেন্তেদ রিএলিতী পাৱর ইলেক্ত্রোনিক কিওস্ক লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি মসি কনাগুম্বনা বতন্দা ইচম চম্না ক্লিক তৌরগা অথৌবশিংদা ইকাইখুম্নবা উৎপা ঙমহনগনি।