Ministry of Finance
Centre releases two installments of tax devolution to State Governments amounting to Rs. 95,082 crore as against normal monthly devolution of Rs. 47,541 crore
Rs. 95,082 crore of Tax devolution to strengthen fiscal space of States
23 NOV 2021 3:03PM by PIB Delhi
As promised by Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman after the virtual meeting with Chief Ministers, State Finance Ministers, and Lt. Governors of UTs to step up investment, infrastructure, and growth on 15th November 2021, the Government of India has released two installments of tax devolution to State Governments amounting to Rs. 95,082 Crores on 22nd November 2021, as against normal monthly devolution of Rs. 47,541 Crores.
State-wise breakup of amounts released given below in the table:
Sl. No.
State
Amount released
(In crore)
1
Andhra Pradesh
3847.96
2
Arunachal Pradesh
1670.58
3
Assam
2974.16
4
Bihar
9563.30
5
Chhattisgarh
3239.54
6
Goa
367.02
7
Gujarat
3306.94
8
Haryana
1039.24
9
Himachal Pradesh
789.16
10
Jharkhand
3144.34
11
Karnataka
3467.62
12
Kerala
1830.38
13
Madhya Pradesh
7463.92
14
Maharashtra
6006.30
15
Manipur
680.80
16
Meghalaya
729.28
17
Mizoram
475.42
18
Nagaland
541.02
19
Odisha
4305.32
20
Punjab
1718.16
21
Rajasthan
5729.64
22
Sikkim
368.94
23
Tamil Nadu
3878.38
24
Telangana
1998.62
25
Tripura
673.32
26
Uttar Pradesh
17056.66
27
Uttarakhand
1063.02
28
West Bengal
7152.96
TOTAL
95,082.00
State-wise distribution of Net Proceeds of Union Taxes and Duties for November 2021

ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସ୍ୱାଭାବିକ ମାସିକ ଦେୟ ୪୭,୫୪୧ କୋଟି ଟଙ୍କା ସ୍ଥାନରେ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଟିକସରୁ ରାଜ୍ୟ ଅଂଶ ବାବଦରେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ରାଜ୍ୟ ସମୂହଙ୍କୁ ଦୁଇ କିସ୍ତିରେ ପ୍ରଦାନ କଲେ ୯୫, ୦୮୨କୋଟି ଟଙ୍କା
୯୫,୦୫୨କୋଟି ଟଙ୍କାର ଏହି ଟିକସ ବାବଦ ଅଂଶ ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କର ଆର୍ଥିକ ସ୍ଥିତିକୁ ସୁଦୃଢ କରିବ
ଓଡିଶାକୁ ଏ ବାବଦରେ ମିଳିଲା ମୋଟ ୪୩୦୫.୩୨ କୋଟି ଟଙ୍କା
23 NOV 2021 3:03PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ରସରକାରଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ଦେଶର ୨୮ଟି ରାଜ୍ୟକୁ ଟିକସ ବାବଦ ଅଂଶ ଆକାରରେ ଦୁଇ କିସ୍ତିରେ ମୋଟ ୯୫୦୮୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି । ପ୍ରତି ମାସରେ ସ୍ୱାଭାବିକ ଆକାରରେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କୁ ଟିକସ ଅଂଶବାବଦରେ ୪୭, ୫୪୧ କୋଟି ଟଙ୍କା ଯୋଗାଇଥାନ୍ତି । ଚଳିତମାସ ୧୫ତାରିଖରେ କେନ୍ଦ୍ର ଅର୍ଥମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ନିର୍ମଳା ସୀତାରମଣ ସବୁ ରାଜ୍ୟର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ, ଅର୍ଥମନ୍ତ୍ରୀ ଓ ବିଭିନ୍ନ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ଉପରାଜ୍ୟପାଳମାନଙ୍କ ସହିତ ଆଭାସୀ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ସେମାନଙ୍କର ଆର୍ଥିକ ସ୍ଥିତି ଓ ହାଲଚାଲ ବିଷୟରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ । ଏହି ଆଲୋଚନା ସମୟରେ ରାଜ୍ୟସମୂହଙ୍କ ଆର୍ଥିକ ସ୍ଥିତିକୁ ସୁଦୃଢ କରିବା ଏବଂ ପୁଞ୍ଜିନିବେଶ, ଭିତ୍ତିଭୂମି ନିର୍ମାଣ ଓ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ପ୍ରକ୍ର୍ରିୟାକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବାକୁ ଅଧିକ ଅର୍ଥ ଯୋଗାଇ ଦେବାକୁ ଅର୍ଥମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ସୀତାରମଣ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଦେଇଥିଲେ । ସେହି ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ମୁତାବକ ଦୁଇ କିସ୍ତିରେ ଏହି ଟିକସ ଅଂଶ ବାବଦ ଅର୍ଥ ଏକକାଳୀନ ନଭେମ୍ବର ୨୨ତାରିଖରେ ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କୁ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି । ସୂଚନାଯୋଗ୍ୟ ଯେ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଟିକସ ଓ ଶୁଳ୍କକୁ ରାଜ୍ୟମାନେ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଅନୁପାତରେ ଭାଗ ପାଇଥାନ୍ତି ।
ଓଡିଶାକୁ ଏ ବାବଦରେ ମୋଟ ୪୩୦୫.୩୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ମିଳିଛି । କେଉଁ ରାଜ୍ୟକୁ କେତେ ଟଙ୍କା ଏ ବାବଦରେ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି ତାହା ନିମ୍ନରେ ପ୍ରଦତ୍ତ ତାଲିକାରେ ଦର୍ଶାଯାଇଛି ।
Sl. No.
State
Amount released
(In crore)
1
ଆନ୍ଦ୍ରପ୍ରଦେଶ
3847.96
2
ଅରୁଣାଚଳପ୍ରଦେଶ
1670.58
3
ଆସାମ
2974.16
4
ବିହାର
9563.30
5
ଛତିଶଗଡ
3239.54
6
ଗୋଆ
367.02
7
ଗୁଜରାତ
3306.94
8
ହରିୟାଣା
1039.24
9
ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
789.16
10
ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡ
3144.34
11
କର୍ଣ୍ଣାଟକ
3467.62
12
କେରଳ
1830.38
13
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ
7463.92
14
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର
6006.30
15
ମଣିପୁର
680.80
16
ମେଘାଳୟ
729.28
17
ମିଜୋରାମ
475.42
18
ନାଗାଲାଣ୍ଡ
541.02
19
ଓଡିଶା
4305.32
20
ପଞ୍ଜାବ
1718.16
21
ରାଜସ୍ଥାନ
5729.64
22
ସିକ୍କିମ
368.94
23
ତାମିଲନାଡୁ
3878.38
24
ତେଲଙ୍ଗାନା
1998.62
25
ତ୍ରିପୁରା
673.32
26
ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ
17056.66
27
ଉତ୍ତରଖଣ୍ଡ
1063.02
28
ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ
7152.96
କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଟିକସ ଓ ଶୁଳ୍କ ବାବଦ ଆୟରୁ ୨୦୨୧ ନଭେମ୍ବରରେ ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କୁ ଦିଆଯାଇଥିବା ଅଂଶର ହିସାବ।