Ministry of Finance
Centre releases two installments of tax devolution to State Governments amounting to Rs. 95,082 crore as against normal monthly devolution of Rs. 47,541 crore
Rs. 95,082 crore of Tax devolution to strengthen fiscal space of States
23 NOV 2021 3:03PM by PIB Delhi
As promised by Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman after the virtual meeting with Chief Ministers, State Finance Ministers, and Lt. Governors of UTs to step up investment, infrastructure, and growth on 15th November 2021, the Government of India has released two installments of tax devolution to State Governments amounting to Rs. 95,082 Crores on 22nd November 2021, as against normal monthly devolution of Rs. 47,541 Crores.
State-wise breakup of amounts released given below in the table:
Sl. No.
State
Amount released
(In crore)
1
Andhra Pradesh
3847.96
2
Arunachal Pradesh
1670.58
3
Assam
2974.16
4
Bihar
9563.30
5
Chhattisgarh
3239.54
6
Goa
367.02
7
Gujarat
3306.94
8
Haryana
1039.24
9
Himachal Pradesh
789.16
10
Jharkhand
3144.34
11
Karnataka
3467.62
12
Kerala
1830.38
13
Madhya Pradesh
7463.92
14
Maharashtra
6006.30
15
Manipur
680.80
16
Meghalaya
729.28
17
Mizoram
475.42
18
Nagaland
541.02
19
Odisha
4305.32
20
Punjab
1718.16
21
Rajasthan
5729.64
22
Sikkim
368.94
23
Tamil Nadu
3878.38
24
Telangana
1998.62
25
Tripura
673.32
26
Uttar Pradesh
17056.66
27
Uttarakhand
1063.02
28
West Bengal
7152.96
TOTAL
95,082.00
State-wise distribution of Net Proceeds of Union Taxes and Duties for November 2021

শেল-থুম মন্ত্রালয়
নোর্মেল ওইনা থা খুদিংগী লুপা কোতি ৪৭,৫৪১ দিবোলুসন তৌরম্বদগী লুপা কোতি ৯৫,০৮২গী শেনফম য়ৌনা দিবোলুসন তৌনবা কেন্দ্রনা রাজ্য সরকারশিংদা তেক্স দিবোলুসনগী ইন্সতোলমেন্ত অনি রিলিজ তৌখ্রে
রাজ্যশিংগী ফিস্কেল স্পেস মপাঙ্গল লৈহন্নবা লুপা কোতি ৯৫,০৮২গী তেক্স দিবোলুসন তৌখ্রে
23 NOV 2021 3:03PM by PIB Imphal
২০২১গী নবেম্বর ১৫দা ইনবেস্তমেন্ত থাদবা হেনগৎনবা, ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা অমসুং গ্রোথ লৈহন্নবা য়ু.তি.শিংগী লেফতনেল গভর্নরশিং, রাজ্যগী ফাইনান্স মন্ত্রীশিং অমসুং মুখ্য মন্ত্রীশিংগা লোইননা ভর্চুএল মীফম পাংথোক্লবা মতুংদা ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেত এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রীমতি নির্মালা শিতারমননা ৱাশকখিবগী মতুং ইন্না, ভারত সরকারনা ২০২১গী নবেম্বর ২২দা নোর্মেল ওইনা থা খুদিংগী লুপা কোতি ৪৭,৫৪১ দিবোলুসন তৌরম্বদগী লুপা কোতি ৯৫,০৮২গী শেনফম য়ৌনা দিবোলুসন তৌনবা রাজ্য সরকারশিংদা তেক্স দিবোলুসনগী ইন্সতোলমেন্ত অনি রিলিজ তৌখ্রে৷
রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা থাদখিবা শেনফম মখাগী তেবল অসিদা পীরি:
সিরিএল নম্বর
রাজ্য
রিলিজ তৌখ্রবা শেনফম
(কোতিদা)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৩৮৪৭.৯৬
২
অরুনাচল প্রদেশ
১৬৭০.৫৮
৩
অসাম
২৯৭৪.১৬
৪
বিহার
৯৫৬৩.৩০
৫
ছত্তিশগর
৩২৩৯.৫৪
৬
গোৱা
৩৬৭.০২
৭
গুজরাত
৩৩০৬.৯৪
৮
হরিয়ানা
১০৩৯.২৪
৯
হিমাচল প্রদেশ
৭৮৯.১৬
১০
ঝর্খন্দ
৩১৪৪.৩৪
১১
কর্নাতকা
৩৪৬৭.৬২
১২
কেরলা
১৮৩০.৩৮
১৩
মধ্য প্রদেশ
৭৪৬৩.৯২
১৪
মহারাস্ত্র
৬০০৬.৩০
১৫
মনিপুর
৬৮০.৮০
১৬
মেঘালয়
৭২৯.২৮
১৭
মিজোরাম
৪৭৫.৪২
১৮
নাগালেন্দ
৫৪১.০২
১৯
ওরিশা
৪৩০৫.৩২
২০
পঞ্জাব
১৭১৮.১৬
২১
রাজস্থান
৫৭২৯.৬৪
২২
সিক্কিম
৩৬৮.৯৪
২৩
তামিল নাদু
৩৮৭৮.৩৮
২৪
তেলঙ্গনা
১৯৯৮.৬২
২৫
ত্রিপুরা
৬৭৩.৩২
২৬
উত্তর প্রদেশ
১৭০৫৬.৬৬
২৭
উত্তরখন্দ
১০৬৩.০২
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
৭১৫২.৯৬
অপুনবা
৯৫,০৮২.০০
নবেম্বর ২০২১গী ওইনা কেন্দ্রগী তেক্সেস অমসুং দ্যুতীসকী নেত প্রোসীদশিংগী রাজ্য-রাজ্যগী ওইনবা দিস্ত্রিব্যুসন