Prime Minister's Office
PM chairs a comprehensive high level meeting to review the situation relating to Covid-19 & vaccination
PM briefed about the new Variant of Concern ‘Omicron’ along with its characteristics, impact in various countries & implications for India
Need to be proactive in light of the new variant: PM
Intensive containment and active surveillance should continue in clusters reporting higher cases: PM
People need to more cautious and take proper precautions like masking & social distancing: PM
PM asks officials to review plans for easing of international travel restrictions in light of the emerging new evidence
Need to increase the second dose coverage: PM
States should to be sensitised on the need to ensure that all those who have got the first dose are given the second dose timely: PM
27 NOV 2021 2:05PM by PIB Delhi
Today morning PM Narendra Modi chaired a comprehensive meeting which lasted for almost 2 hours to review the public health preparedness & vaccination related situation for Covid-19.
PM was briefed about the global trends on Covid-19 infections and cases. Officials highlighted that countries across the world have experienced multiple COVID-19 surges since the onset of the pandemic. PM also reviewed the national situation relating to Covid-19 cases and test positivity rates.
PM was apprised of the progress in vaccination and the efforts being made under the ‘Har Ghar Dastak’ campaign. PM directed that there is a need to increase the second dose coverage and that states need to be sensitised on the need to ensure that all those who have got the first dose are given the second dose timely. PM was also given details about the sero-positivity in the country from time to time and its implications in public health response.
Officials briefed PM about the new Variant of Concern ‘Omicron’ along with its characteristics and the impact seen in various countries. Its implications for India were also discussed. PM spoke about the need to be proactive in light of the new variant. PM said that in light of the new threat, people need to more cautious and the need to take proper precautions like masking & social distancing. PM highlighted the need for monitoring all international arrivals, their testing as per guidelines, with a specific focus on countries identified ‘at risk’. PM also asked officials to review plans for easing of international travel restrictions in light of the emerging new evidence.
PM was given an overview of the sequencing efforts in the country and the variants circulating in the country. PM directed that genome sequencing samples be collected from international travellers and community as per norms, tested through the network of labs already established under INSACOG and early warning signal identified for Covid-19 management. PM spoke about the need to increase the sequencing efforts and make it more broad-based.
He also directed officials to work closely with state governments to ensure that there is proper awareness at the state and district level. He directed that intensive containment and active surveillance should continue in clusters reporting higher cases and required technical support be provided to states which are reporting higher cases presently. PM also asked that awareness needs to be created about ventilation and air-borne behaviour of the virus.
Officials briefed PM that they are following a facilitative approach to newer pharmaceutical products. PM instructed officials to coordinate with states to ensure that there is adequate buffer stocks of various medicines. He asked officials to work with the states to review the functioning of medical infrastructure including pediatric facilities.
PM asked officials to co-ordinate with states to endure proper functioning of PSA oxygen plants & ventilators.
The meeting was attended by Shri. Rajiv Gauba, Cabinet Secretary, Dr. V.K.Paul, Member (Health), NITI Aayog, Shri. A.K.Bhalla, Home Secretary, Shri. Rajesh Bhushan, Secretary (MoHFW), Secretary (Pharmaceuticals); Dr. Rajesh Gokhale, Secretary (Biotechnology); Dr. Balram Bhargava, DG ICMR; Shri. Vaidya Rajesh Kotecha, Secretary (AYUSH); Shri Durga Shankar Mishra, Secretary (Urban Development); Sh. R.S. Sharma CEO NHA; Prof. K. Vijay Raghavan (Principal Scientific Advisor to Govt. of India) along with other senior officials.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কোবিদ-১৯ অমসুং ভেক্সিনেসনগী ফিভম য়েংশিন্নবা ফম্বা হেন্না অৱাংবা থাক্কী মীফমদা পি.এম.না ময়াই তাংবল লৌখ্রে
‘ওমিক্রোন’গী মরমদা অনৌবা ভেরিএন্ত লোয়ননা অসিগী মওং মতৌ, লৈবাক কয়া অমদা পীরিবা শাফু অমসুং ভারত্তা ওইরপা য়াবশিংগী মরমদা পাউদমখ্রে
অনৌবা ভেরিএন্তদা মাংজৌননা ফিভম লাকশিনবা মথৌ তাই: পি.এম.
কেস ৱাংনা রিপোর্ত তৌরিবা ক্লস্তরশিংদা ইন্তেন্সিব কন্তেনমেন্ত অমসুং এক্তিব সর্বিলেন্স মখা তানা চৎথগবনি: পি.এম.
মীয়াম্না মাস্ক উপ্পা অমসুং মীয়াম থাপ্না লৈনবনচিংবা অসিদা অহেন্না চেকশিন থৌরাং অমসুং মতিক চাবা থবকশিং লৌখৎপা মথৌ তাই: পি.এম.
পি.এম.না ওফিসিএলশিংদা অনৌবা খুদমশিং অসি য়েংদুনা ইন্তর্নেস্নেল ত্রাবেলশিংদা থম্লিবা অথিংবশিং কোমথোক্নবা থৌরাংশিং য়েংশিন্নবা হায়খ্রে
অনিশুবা দোজ কবরেজ হেনগৎহনবা তঙাইফদবা লৈরি: পি.এম.
অহানবা দোজ ফংখ্রবশিংদা অনিশুবা দোজ মতম চানা পীনবা তঙাইফগদবশিংগীদমক রাজ্যশিংদা সেন্সিতাইজ তৌগদবনি: পি.এম.
27 NOV 2021 2:05PM by PIB Imphal
পি.এম. নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অয়ুক চাওরাক্না পুং অনি চংনা কোবিদ-১৯গী মরী লৈনবা পব্লিক হেলথগী শেম শাবা অমসুং ভেক্সিনেসনগী ফিভম য়েংশিন্নবা ফম্বা হেন্না অৱাংবা থাক্কী মীফমদা তাংবল লৌখ্রে।
পি.এম.না কোবিদ-১৯ লায়না অমসুং কেসশিংদা ওইরিবা ত্রেনশিংগী মরমদা পাউদমখি। ওফিসিএলশিংনা উৎখি মদুদি মালেম অসিদা লৈবাক শিনবা থুংনা লায়চৎ অসি থোক্লকপগা কোবিদ-১৯ হেনগৎলকপা থেংনরি। পি.এম.না কোবিদ-১৯
কেসশিং অমসুং তেস্ত পোজিতিবিতী রেতকা মরী লৈনবা লৈবাক অসিগী ফিভমশিং য়েংশিনখি।
পি.এম.না ভেক্সিনেসনগী থবকশিং চংশিল্লিবা অমসুং ‘হর ঘর দস্তক’ কেম্পেনগী মখাদা হোৎনরিবশিং থাগৎপা ফোংদোকখি। পি.এম.না অনিশুবা দোজ কবরেজ হেনগৎপগী তঙাইফদবা লৈবা অমসুং মসিদা রাজ্যশিংদা অহানবা দোজ ফংখ্রবশিংনা অনিশুবা দোজ পীনবগী সেনিতাইজ তৌবা তঙাইফদবা লৈ হায়না পাউতাক পীখি। পি.এম.না মতম-মতমগী মতুং ইন্না লৈবাক অসিদা সেরো-পোজিতিবিতীগী মরমদা মরীক চুম্বসু পীখি।
ওফিসিএলশিংনা ‘ওমিক্রোন’গী মরমদা অনৌবা বেরিএন্ত লোয়ননা অসিগী মওং মতৌ, লৈবাক কয়া অমদা পীরিবা শাফু অমসুং ভারত্তা ওইরপা য়াবশিংগী মরমদা পাউদমখি। মসিনা ভারত্তা ওইরকপা য়াবগী মরমদসু খন্ন-নৈনখি। পি.এম.না অনৌবা ভেরিএন্ত অসিগী মরমদা ফিভম লাকশিন্নবগী মরুওইবসু পখি। পি.এম.না হায়খি মদুদি অনৌবা অকিবা অমা লাকপা অসিদা মীয়াম্না হেন্না চেকশিন্দুনা মাস্ক উপ্পা অমসুং থাপ্না লৈনবা অসি মথৌ তাই। পি.এম.না মশক খঙদোক্লবা “খুদোংথিনিঙাইদা লৈবা” লৈবাকশিংদা অখন্নবা মিৎয়েং চংদুনা মখোয়গী তেস্তিংগী লমজিং লমতাক্কী মখাদা, ইন্তর্নেস্নেলগী এরাইবেলশিং য়েংশিন্নবগী তঙাইফদবা লৈ হায়না উৎখি। পি.এম.না ওফিসিএলশিংদা অনৌবা খুদমশিং অসি য়েংদুনা ইন্তর্নেস্নেল ত্রাবেলশিংদা থম্লিবা অথিংবশিং কোমথোক্নবা থৌরাংশিং য়েংশিন্নবা হায়খ্রে।
পি.এম.না লৈবাক অসিদা সিক্বেন্সিংদা হোৎনরিবা অমসুং ভেরিএন্ত সর্কুলেৎ তৌরিবা অসিদা মিৎয়েং অমা পীখি। পি.এম.না নোর্মসকী মতুং ইন্না ইন্তর্নেস্নেল ত্রেবল্লর অমসুং কম্ম্যুনিতীশিং জিনোম সিক্বেন্সিং সেম্পলশিং খোমগৎনবা আই.এন.এস.এ.সি.ও.জি.গী মখাদা হান্ননা লিংখৎখ্রবা লেবকী নেতৱার্ক্তা তেস্ত তৌনবা খঙহল্লি।
মহাক্না রাজ্য অমসুং দিস্ত্রীক্তকী থাক্তা নিংথিনা খঙহন্নবা ওফিসিএলশিংদা রাজ্যশিংগী সরকারগা লোয়ননা থবক তৌমিন্নবা খঙহনখি। মহাক্না কেস ৱাংনা লৈবগী রিপোর্ত তৌরকপা ক্লস্তরশিংদা ইন্তেন্সিব কন্তেনমেন্ত অমসুং এক্তিব সর্বিলেন্স চৎথনবা অমসুং হৌজিক্কী ওইনা খ্বায়দগী ৱাংনা কেস লৈবগী রিপোর্ত তৌরকপা রাজ্যশিংদা তেক্নিকেলগী মতেং পীনবসু খঙহনখি। পি.এম.না ভাইরস অসিনা নুংশিৎতা শন্দোকপা ঙম্বা অমসুং ভেন্তিলেসনগী মতাংদা পাউজেল পীবগী তঙাইফদবা লৈবসু হায়খি।
ওফিসিএলশিংনা পি.এম.দা মখোয়না অনৌবা ফার্মাসিগী পোত্থোকশিংদা হেন্না লায়বা অমা পুথোক্নবা হোৎনরি হায়না পাউদমখি। পি.এম.না ওফিসিএলশিংদা রাজ্যশিংগা খুৎশম্নদুনা হিদাক লাংথক কয়াগী বফর-স্তোক মতিক চানা থম্নবসু হায়খি। পেদিয়াত্রিক খুদোংচাবা য়াওনা মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরগী থবকশিং য়েংশিন্নবা মহাক্না রাজ্যশিংগী ওফিসিএলশিংদা থবক তৌনবা হায়খি।
পি.এম.না ওফিসিএলশিংদা রাজ্যশিংগা লোয়না পি.এস.এ. ওক্সিজেন প্লান্ত অমসুং ভেন্তিলেতর নিংথিনা মথৌ তৌহন্নবা হায়রি।
মিতিং অসিনা কেবিনেৎ সেক্রেতরী শ্রী রজিব গৌবা, এন.আই.তি.আই.গী মেম্বর (হেলথ) দাঃ ভি.কে. পোল, হোম সেক্রেতরী এ.কে.ভালা, সেক্রেতরী (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.), সেক্রেতরী (ফার্মাসিয়ুতিকেল), শ্রী রাজেশ ভুশন; সেক্রেতরী (বাইওতেক্নোলোজী), দাঃ রাজেশ গোখলে; দি.জি. আই.সি.এম.আর. দাঃ বলরাম ভার্গবা; সেক্রেতরী (আয়ুশ) শ্রী বেদ্যা রাজেশ কোতেচা; সেক্রেতরী (আর্বান দিবলপমেন্ত) শ্রী দুর্গা শঙ্কর মিশ্রা; সি.ই.ও. এন.ঐচ.এ. শ্রী আর.এস. শর্ম্ম; (ভারত সরকারগী প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজর) প্রোফেসর কে. বিজয় রঘবনগা লোয়ননা মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা মীফম অসিদা শরুক য়াখি।