Ministry of Home Affairs
Armed Conflicts In North East Region
30 NOV 2021 4:13PM by PIB Delhi
The year-wise number of insurgency related incidents occurred in North Eastern Region since 2014 onwards and current year up to 15.11.2021 are as follows:
Years
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021 (up to 15.11.2021)
incidents
824
574
484
308
252
223
163
187
The state-wise number of civilians, security force (SF) personnel and insurgents killed in insurgency related incidents in North Eastern States during last five years and current year up to 15.11.2021 are as follows:
Years
Persons
Killed
Arunachal Pradesh
Assam
Manipur
Meghalaya
Mizoram
Nagaland
Tripura
2016
Civilians
-
29
11
08
-
-
-
SFs
02
04
11
-
-
-
-
Insurgents
07
51
09
15
-
05
-
2017
Civilians
03
06
23
02
-
03
-
SFs
-
03
08
-
-
01
-
Insurgents
09
16
22
06
-
04
-
2018
Civilians
01
07
08
04
-
03
-
SFs
02
01
07
01
-
03
-
Insurgents
12
05
10
03
-
04
-
2019
Civilians
12
-
07
01
-
01
-
SFs
02
-
-
-
-
02
-
Insurgents
02
-
09
-
-
01
-
2020
Civilians
-
02
-
-
-
-
-
SFs
02
-
03
-
-
-
-
Insurgents
07
05
07
-
-
02
-
2021
(up to Nov. 15, 2021)
Civilians
-
11
09
-
-
-
-
SFs
01
-
05
-
-
-
02
Insurgents
07
13
18
-
-
-
01
No separate fund is allocated for military operations in North Eastern Region. However, Central Government is reimbursing the Security Related Expenditure (SRE) to the North Eastern States.
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai in a written reply to question in the Lok Sabha today.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
অৱাং-নোংপোক লমদমদা লৈরিবা আর্ম কনফ্লিক্স
30 NOV 2021 4:13PM by PIB Imphal
২০১৪দগী হৌরগা ১৫.১১.২০২১ ফাওবদা অৱাং-নোংপোক লমদমদা ইন্সর্জেন্সীগা মরী লৈনবা থৌদোকশিংগী চহি-চহিগী ওইনা মশিং অদু মখাদা লৈরে:
চহিশিং
২০১৪
২০১৫
২০১৬
২০১৭
২০১৮
২০১৯
২০২০
২০২১(১৫.১১.২০২১ ফাওবা)
থৌদোকশিং
৮২৪
৫৭৪
৪৮৪
৩০৮
২৫২
২২৩
১৬৩
১৮৭
হৌখিবা চহি মঙা অমদি হৌজিক লৈরিবা চহিগী ১৫.১১.২০২১ ফাওবদা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা ইন্সর্জেন্সীগা মরী লৈনবা থৌদোকশিংদা শিখিবা রাজ্য রাজ্যগী ওইবা সিবিলিয়ন, সেক্যুরিতী ফোর্স (এস.এফ.)পর্সোনেল অমসুং ইন্সরজেন্সীগী মশিং মদু মখাদা লৈরে:
চহিশিং
শিখিবা পর্সোনেলশিং
অরুনাচল প্রদেশ
অসাম
মনিপুর
মেঘালয়
মিজোরাম
নাগালেন্দ
ত্রিপুরা
২০১৬
সিবিলিয়নশিং
-
২৯
১১
০৮
-
-
-
এস.এফ.শিং
০২
০৪
১১
-
-
-
-
ইন্সর্জেন্তশিং
০৭
৫১
০৯
১৫
-
০৫
-
২০১৭
সিবিলিয়নশিং
০৩
০৬
২৩
০২
-
০৩
-
এস.এফ.শিং
-
০৩
০৮
-
-
০১
-
ইন্সর্জেন্তশিং
০৯
১৬
২২
০৬
-
০৪
-
২০১৮
সিবিলিয়নশিং
০১
০৭
০৮
০৪
-
০৩
-
এস.এফ.শিং
০২
০১
০৭
০১
-
০৩
-
ইন্সর্জেন্তশিং
১২
০৫
১০
০৩
-
০৪
-
২০১৯
সিবিলিয়নশিং
১২
-
০৭
০১
-
০১
-
এস.এফ.শিং
০২
-
-
-
-
০২
-
ইন্সর্জেন্তশিং
০২
-
০৯
-
-
০১
-
২০২০
সিবিলিয়নশিং
-
০২
-
-
-
-
-
এস.এফ.শিং
০২
-
০৩
-
-
-
-
ইন্সর্জেন্তশিং
০৭
০৫
০৭
-
-
০২
-
২০২১
(নবেম্বর, ১৫, ২০২১ ফাওবা)
সিবিলিয়নশিং
-
১১
০৯
-
-
-
-
এস.এফ.শিং
০১
-
০৫
-
-
-
০২
ইন্সর্জেন্তশিং
০৭
১৩
১৮
-
-
-
০১
অৱাং-নোংপোক লমদমদা মিলিতরী ওপরেসনগীদমক তোখায়বা ফন্দ এলোকেত তৌদে৷ অদুম ওইনমক, কেন্দ্র সরকারনা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা সেক্যুরিতী রিলেতেদ এক্সপেন্দিচর(এস.আর.ই.) পীবিরি৷
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা হোম এফিয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিত্যানন্দনা থমখিবনি৷