Ministry of Defence
Successful Flight Test of Vertical Launch Short Range Surface to Air Missile
07 DEC 2021 6:16PM by PIB Delhi
Vertical Launch Short Range Surface to Air Missile was successfully flight tested today by Defence Research & Development Organisation (DRDO) from Integrated Test Range, Chandipur, off the coast of Odisha. The launch was conducted from a vertical launcher against an electronic target at a very low altitude. The flight path of the vehicle along with health parameters were monitored using a number of tracking instruments deployed by ITR, Chandipur. All sub-systems performed as per expectation.
Today’s launch of the system was conducted to validate integrated operation of all weapon system components including the vertical launcher unit with controller, canisterised flight vehicle, weapon control system etc. required for future launches of the missile from Indian Naval Ships. The test launch was monitored by senior officials from DRDO & Indian Navy. The first trial was conducted on 22 February 2021 and this is confirmatory trial to prove the consistent performance of the configuration and integrated operation.
Raksha Mantri, Shri Rajnath Singh has congratulated DRDO, Indian Navy and industry for the successful flight test and stated that this system will further enhance defence capability of Indian Naval Ships against aerial threats.
Secretary Department of Defence Research & Development & Chairman DRDO, Dr G Satheesh Reddy has complemented the teams involved in the successful flight test and said that this has paved the way for integration of weapon system onboard Indian Naval Ships.
KULA.jpg)

ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭୂପୃଷ୍ଠରୁ ଆକାଶ ମାର୍ଗକୁ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଭେଦ କରୁଥିବା ସ୍ବଳ୍ପ ଦୂରତ୍ୱ ବିଶିଷ୍ଟ କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ରର ସଫଳ ପରୀକ୍ଷଣ
07 DEC 2021 6:16PM by PIB Bhubaneswar
ଆଜି ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଗବେଷଣା ଓ ବିକାଶ ସଙ୍ଗଠନ (ଡିଆରଡିଓ) ଦ୍ବାରା ଓଡ଼ିଶା ଉପକୂଳରେ ଥିବା ଇଣ୍ଟିଗ୍ରେଟେଡ୍‌ ଟେଷ୍ଟ ରେଞ୍ଜ, ଚାନ୍ଦିପୁର ଠାରେ ଭର୍ଟିକାଲ୍ ଲଞ୍ଚରୁ ସ୍ବଳ୍ପ ଦୂରତାରେ ଭୂପୃଷ୍ଠରୁ ଆକାଶ ମାର୍ଗକୁ ଲକ୍ଷ୍ୟଭେଦ କରୁଥିବା କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ରର ସଫଳତାପୂର୍ବକ ପରୀକ୍ଷଣ କରାଯାଇଛି। ଏହି ଉତ୍‌କ୍ଷେପଣ କୁ ଏକ ଇଲେକଟ୍ରୋନିକ୍ ଟାର୍ଗେଟ ବିପକ୍ଷରେ କମ୍ ଉଚ୍ଚତାରେ ଏକ ଭର୍ଟିକାଲ ଲଞ୍ଚରରୁ କରାଯାଇଛି। ହେଲ୍‌ଥ ପାରାମିଟର ସହିତ ଭେଇକିଲର ଫ୍ଲାଇଟ ମାର୍ଗକୁ ଆଇଟିଆର, ଚାନ୍ଦିପୁର ଠାରେ ନିୟୋଜିତ ଅନେକ ଗୁଡ଼ିଏ ଟ୍ରାକିଂ ସିଷ୍ଟମ ଦ୍ବାରା ଅନୁଧ୍ୟାନ କରାଯାଇଛି।
ସମସ୍ତ ଉପାଦାନ ଯଥା କଣ୍ଟ୍ରୋଲର ସହିତ ଭର୍ଟିକାଲ୍ ଲଞ୍ଚର ୟୁନିଟ, କାନିଷ୍ଟରାଇଜ୍‌ଡ ଫ୍ଲାଇଟ୍ ଭେଇକିଲ୍, ୱିପନ୍ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ସିଷ୍ଟମ ଇତ୍ୟାଦିର ସମନ୍ବିତ ଅପରେସନକୁ ପରୀକ୍ଷା କରିବା ପାଇଁ ଆଜି ସିଷ୍ଟମର ଉତ୍‌କ୍ଷେପଣ କରାଯାଇଥିଲା। ଏଗୁଡ଼ିକ ଇଣ୍ଡିଆନ ନାଭାଲ୍ ସିପରୁ ଭବିଷ୍ୟତରେ କ୍ଷେପଣାସ୍ତ୍ର ଉତକ୍ଷେପଣ ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ। ଏହି ଟେଷ୍ଟ ଉତକ୍ଷେପଣକୁ ଡିଆରଡିଓ ଓ ନୌସେନାର ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀଙ୍କ ଦ୍ବାରା ଅନୁଧ୍ୟାନ କରାଯାଇଛି। ପ୍ରଥମ ଟ୍ରାଏଲକୁ 22 ଫେବୃୟାରୀ 2021 ରେ କରାଯାଇଛି ଓ ଏହା ହେଉଛି ଏକ ସୁନିଶ୍ଚିତକରଣ ପରକ୍ଷା ଯଦ୍ବାରା ସମନ୍ବିତ ଅପରେସନ ଓ ଗଠନର ସ୍ଥାୟୀ କାର୍ଯ୍ୟଦକ୍ଷତାକୁ ପ୍ରମାଣିତ କରାଯାଇଛି।
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂ ଡିଆରଡିଓ, ଭାରତୀୟ ନୌସେନାକୁ ସଫଳତା ପୂର୍ବକ ଫ୍ଲାଇଟ ଟେଷ୍ଟ ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ଏବଂ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ସିଷ୍ଟମ ଆକାଶ ମାର୍ଗରେ ବିପଦ ବିପକ୍ଷରେ ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ନାଭାଲ୍ ସିପର ପ୍ରତିରକ୍ଷା କ୍ଷମତାକୁ ଆହୁରି ବୃଦ୍ଧି କରିବ।
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଗବେଷଣା ଓ ବିକାଶ ସଙ୍ଗଠନ (ଡିଆରଡିଓ) ର ସଚିବ ଡ. ଜି ସତୀଶ ରେଡ୍ଡୀ ଏହି ସଫଳ ପରୀକ୍ଷଣରେ ସାମିଲ୍ ହୋଇଥିବା ଟିମକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ଓ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହାଦ୍ବାରା ଇଣ୍ଡିଆନ ନାଭାଲ୍ ସିପ୍‌ରେ ୱିପନ ସିଷ୍ଟମର ସାମିଲ ପାଇଁ ମାର୍ଗ ଉନ୍ମୁକ୍ତ ହୋଇଛି ।
DXL0.jpg)
KULA.jpg)