Ministry of Road Transport & Highways
Highway Projects in the North-Eastern States
08 DEC 2021 3:00PM by PIB Delhi
To expedite completion of all ongoing National Highway projects, Government has taken various steps which include streamlining of land acquisition & environment clearances, exit for equity investors, premium re-schedulement, close coordination with other Ministries, revamping of dispute resolution mechanism, frequent reviews at various levels etc.
Ministry takes up new National Highway projects through its implementing agencies like NHAI, NHIDCL, State PWDs, BRO, etc., based on the requirements of traffic, connectivity, interse priority and the availability of resources. National Highways Authority of India (NHAI) has initiated action for taking up construction of flyovers at Boragaon, Gorchuk, Lokhra&Basistha Junction in Guwahati Bypass, standalone flyovers and ROBon stretches of NH 31, NH 31C, NH 36 and NH 37, and balance work of Narimbaglo-Jatinga Junction- Hrangajao stretch of East West corridor. Besides NHAI has planned for taking up project preparation work for construction Guwahati Ring Road. Further, Ministry plans to take up through other implementing agencies like NHIDCL, State PWDs and BRO, about 131 new National Highway projects at an approximate estimated cost of about 84,193 crore, in the North-Eastern States, within the next three years, under the National Infrastructure Pipeline.
This information was given by Union Minister for Road Transport and Highways Shri Nitin Gadkari in a written reply in the Rajya Sabha.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা হায়ৱে প্রোজেক্তশিং
08 DEC 2021 3:00PM by PIB Imphal
হৌজিক চৎথরিবা নেস্নেল হায়ৱে প্রোজেক্তশিং পুম্বা লোইশিন্নবা, হায়রিবা অসিদা লম পীবা অমসুং অকোইবদা লৈরিবা মফমশিং য়াশিন্নবা, ইক্যুতীগী ইনভেস্তর লৌথোকপা, নৌনা অমুক শেমগৎপা, অতোপ্পা মন্ত্রালয়শিংগা নক্নবা মরী থম্বা, থাক কয়া অমদা হন্না য়েংশিনবা য়াওনা সরকার অসিনা খোঙথাং কয়া অমা লৌখৎলি।
মন্ত্রালয়না ত্রাফিক, কনেক্তিবিতী, ইনতর্ন্স প্রাইয়োরিতী অমসুং ফংলিবা রিসোর্স অসিদা য়ুম্ফম ওইদুনা মখোয়না হাপ্লিবা এজেন্সী হায়বদি এন.ঐচ.এ.আই., এন.ঐচ.এ.আই.দি.সি.এল., রাজ্যগী পি.দবল্যু.দি. বি.আর.ও. অসিনচিংবগী খুত্থাংদা অনৌবা নেস্নেল হায়ৱে প্রোজেক্তশিং পায়খৎলি। নেস্নেল হায়ৱে ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (এন.ঐচ.এ.আই.)না গুৱাহাতী বাইপাসতা বোরাগাও, গোর্চুক, লোখ্রা অমসুং বাসিস্থা, এন.ঐচ. ৩১, এন.ঐচ. ৩১ সি., এন.ঐচ. ৩৬ অমসুং এন.ঐচ. ৩৭ অমসুং নরিম্বগালো-জাতিঙ্গা জঙ্গসন-হরাংগাজাওগী ফ্লাইওভরদা খোঙথাং লৌখৎলি। মসিগী মথক্তা এন.ঐচ.এ.আই.না গুৱাহাতী রিং রোদতা লম্বী শাগৎনবগী থৌরাং কয়া অমা লৌখৎলি। মখা তানা মন্ত্রালয় অসিনা নেস্নেল ইনফ্রাস্ত্রকচর পাইপলাইনগী মখাদা চহি অহুমগী মনুংদা অৱাং-নোংপোক রাজ্যদা চাওরাক্না লুপা কোতি ৮৪,১৯৩গী চাওরাক্না অনৌবা নেস্নেল হায়ৱে প্রোজেক্ত ১৩১, অমা এন.ঐচ.এ.আই.দি.সি.এল., রাজ্যগী পি.দবল্যু.দি. বি.আর.ও.গী মখাদা হাপ্লি।
পাউ অসি রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকারীনা রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পাউখুম পীখিবনি।