Cabinet
Cabinet approves continuation of Pradhan Mantri Awaas Yojana – Gramin (PMAY-G) beyond March 2021 till March 2024
This will ensure housing for all in rural areas
Financial assistance is to be provided for the construction of the remaining 155.75 lakh houses under the scheme within total target of 2.95 crore houses
Financial implication for this shall be Rs. 2,17,257 crore out of which central share is Rs.1,25,106 crore
08 DEC 2021 4:56PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved the proposal of the Department of Rural Development for continuation of Pradhan Mantri Awaas Yojana – Gramin (PMAY-G) beyond March 2021 wherein financial assistance is to be provided for the construction of the remaining 155.75 lakh houses, as on 31st March, 2021 under the scheme within total target of 2.95 crore houses.
The details of the approval given by the Cabinet are as follows:
• Continuation of PMAY-G beyond March 2021 till March 2024 as per the existing norms to complete remaining houses within a cumulative target of 2.95 crore houses.
• The total financial implication for construction of the remaining 155.75 lakh houses is Rs. 2,17,257 crore (Central Share Rs.1,25,106 crore and State Share Rs.73,475 crores) for achieving cumulative targets of 2.95 crore houses in rural areas under the PMAY-G and an additional requirement of Rs.18,676 Crore towards the interest repayment to NABARD.
• The phasing out of EBR and provision of entire scheme funding through Gross Budgetary Support (GBS) shall be decided in consultation with the Ministry of Finance.
• Release of additional ₹45 lakh administrative funds annually from the Central share of Administrative funds (0.3% out of total Administrative fund of 2%) to each smaller State viz. Himachal Pradesh, Haryana, Goa, Punjab, Uttarakhand, the NE States except for Assam and Tripura and all UTs except J&K over and above 1.70 % administrative funds released to said States/UTs.
• Continuation of Program Management Unit (PMU) and National Technical Support Agency (NTSA) till FY 2023-24.
Benefits:
The continuation of scheme till March, 2024 ensures that the remaining 155.75 lakh households within overall target of 2.95 crore houses under PMAY-G would be provided assistance for construction of Pucca houses with basic amenities to achieve the objective of “Housing for All” in rural areas.
As on 29th November, 2021, 1.65 crore PMAY-G houses have been constructed out of the total target of 2.95 crore. It is estimated that 2.02 crore houses, which is almost equal to SECC 2011 database based Permanent Wait List will be completed by the deadline of 15th August, 2022. Therefore, to achieve the total target of 2.95 crore houses, the scheme need to be continued till March, 2024.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা প্রধান মন্ত্রী আৱাজ য়োজনা – গ্রামিন (পি.এম.এ.ৱাই.-জি) অসি মার্চ ২০২১দগী মার্চ ২০২৪ ফাওবা মখা চত্থবদা অয়াবা পীখ্রে
মসিনা খুঙ্গংগী মফমশিংদা হাউসিং ফোর ওল থুংহনবা ঙম্লগনি
স্কীম অসিগী মখাদা থম্লিবা য়ুম করোর ২.৯৫কী অপুনবা তার্গেৎ অসিগী মনুংদা লেমহৌরিবা য়ুম লাখ ১৫৫.৭৫ শান্নবা শেলগী মতেং পীরগনি
মসিদা চংগদবা শেনফম অসি লুপা করোর ২,১৭,২৫৭ ওইগনি মসিগী মনুংদা কেন্দ্রগী শরুক অসি লুপা করোর ১,২৫,১০৬ ওইরি
08 DEC 2021 4:56PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা প্রুধান মন্ত্রী আৱাজ য়োজনা – গ্রামিন (পি.এম.এ.ৱাই.জি.) অসি মার্চ ২০২১দগী হেন্না মখা চত্থনবগী রুরেল দিবেলপমেন্ত দিপার্তমেন্তগী প্রপোজেল অদু অয়াবা পীখ্রে, হায়রিবা অসিগী ওইনা মার্চ ৩১, ২০২১ ফাওবদা স্কীম অসিগী মখাদা য়ুম করোর ২.৯৫কী অপুনবা পান্দমগী মনুংদা লেমহৌরিবা য়ুম লাখ ১৫৫.৭৫ শান্নবা শেলগী মতেং পীরগনি।
মন্ত্রী-মন্দলনা অয়াবা পীখিবা অদুগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
• য়ুম করোর ২.৯৫কী অপুনবা পান্দম অমগী মনুংদা লেমহৌরিবা য়ুমশিং শাবা লোইশিন্নবা হৌজিক লৈরিবা কাংলোনশিংগী মতুং ইন্না পি.এম.এ.ৱাই.-জি, অসি মার্চ ২০২১দগী মার্চ ২০২৪ ফাওবা মখা চত্থবা।
• পি.এম.এ.ৱাই.-জি.গী মখাদা খুঙ্গংগী মফমশিংদা য়ুম করোর ২.৯৫ শান্নবা থমখিবা অপুনবা পান্দম অসি ফংনবা লেমহৌরিবা য়ুম লাখ ১৫৫.৭৫ অসি শান্নবা চংগদবা অপুনবা শেনফম অসি লুপা করোর ২,১৭,২৫৭নি (কেন্দ্রগী সিয়র লুপা করোর ১,২৫,১০৬ অমসুং রাজ্যগী সিয়র লুপা করোর ৭৩,৪৭৫) অমসুং এন.এ.বি.এ.আর.দি.দা শেন্দোই থিনবা অহেনবা লুপা করোর ১৮,৬৭৬ অমগা মথৌ তাই।
• গ্রোস বজেদতরী সপ্পোর্ত (জি.বি.এস.)কী খুত্থাংদা ই.বি.আর. অমসুং অপুনবা স্কীমগী ফন্দিংগী প্রোভিজনগী ফেজ শেমদোকপা অসি শেল-থুম মন্ত্রালয় তান্নরবা মতুংদা ৱারেপ লৌগনি।
• অপীকপা রাজ্য অমমমদা হায়বদি হিমাচল প্রদেশ, হরিয়ানা, গোৱা, পঞ্জাব, উত্তরাখন্দ, অসাম অমসুং ত্রিপুরা য়াওদনা এন.ই.গী রাজ্যশিং অমসুং জে অমসুং কে য়াওদনা য়ু.তি. পুম্নমক্তা এদমিনিস্ত্রেতিব ফন্দশিংগী (অপুনবা এদমিনিস্ত্রেতিব ফন্দগী ২%গী মনুংদা ০.৩%) কেন্দ্রগী সিয়রদগী চহিগী ওইনা অহেনবা এদমিনিস্ত্রেতিব ফন্দ লুপা লাখ ৪৫ কাইথবা অমসুং এদমিনিস্ত্রেতিব ফন্দশিংগী ১.৭০% হেন্না হায়রিবা রাজ্যশিং/য়ু,তি.শিংদা কাইথখি।
• এফ.ৱাই, ২০২৩-২৪ ফাওবা প্রোগ্রাম মেনেজমেন্ত য়ুনিত (পি.এম.য়ু.) অমসুং নেস্নেল তেক্নিকেল সপ্পোর্ত এজেন্সী (এন.ই.এস.এ.) মখা চত্থবা।
কান্নবশিং:
২০২৪ ফাওবা মখা চত্থখিগদবা স্কিম অসিনা পি.এম.এ.ৱাই.-জিগী মখাদা পান্দম থম্লিবা অপুনবা য়ুমথোং ২.৯৫গী মনুংদা লেমহৌরিবা য়ুমথোং ১৫৫.৭৫দা খুঙ্গংগী লমদমদা থম্লিবা পাম্দম ‘হাউজিং ফোর ওল’ ফংনবা তঙাইফদবা মচাকশিংগা লোইননা পক্কা য়ুম শান্নবা শেলগী তেংবাং পীরগনি।
নোভেম্বর ২৯, ২০২১ ফাওবদা পান্দম থম্লিবা করোর ২.৯৫কী মনুংদা পি.এম.এ.ৱাই-জিগী য়ুম করোর ১.৬৫ শাখ্রে। ওগস্ত ১৫, ২০১৫ ফাওবদা থম্লিবা দেদলাইনগী মনুংদা এস.ই.ই.সি. ২০১১ দেতাবেজ পর্মনেন্ত ৱেত লিস্তকা মান্নবা য়ুম করোর ২.০২ শাবা লোইশিল্লগনি। মরম অদুনা য়ুম করোর ২.৯৫কী অপুনবা পান্দম অসি ফংনবা স্কিম অসি মার্চ ২০২৪ ফাওবা মখা চত্থবা মথৌ তাই।