Prime Minister's Office
PM pays tributes to eminent stalwarts of Constituent Assembly to mark 75 years of its historic first sitting
09 DEC 2021 12:22PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to eminent stalwarts of Constituent Assembly to mark 75 years of its historic first sitting.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"Today, 75 years ago our Constituent Assembly met for the first time. Distinguished people from different parts of India, different backgrounds and even differing ideologies came together with one aim- to give the people of India a worthy Constitution. Tributes to these greats.
The first sitting of the Constituent Assembly was Presided over by Dr. Sachchidananda Sinha, who was the eldest member of the Assembly.
He was introduced and conducted to the Chair by Acharya Kripalani.
Today, as we mark 75 years of the historic sitting of our Constituent Assembly, I would urge my young friends to know more about this august gathering’s proceedings and about the eminent stalwarts who were a part of it. Doing so would be an intellectually enriching experience."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কন্সতিত্বেন্ত এসেমব্লীনা পুৱারী ওইনা অহানবা মীফম ফমখিবগী চহি ৭৫শুবা পালন তৌবা ওইনা এসেমব্লী অসিগী শক্নাইরবা মীওইশিংগী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে
09 DEC 2021 12:22PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কন্সতিত্বেন্ত এসেমব্লীনা পুৱারী ওইনা অহানবা মীফম ফমখিবগী চহি ৭৫শুবা পালন তৌবা ওইনা এসেমব্লী অসিগী শক্নাইরবা মীওইশিংগী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ত্বীত পরিং অমদা অসুম্না ফোংদোকখিঃ
“ঙসি, চহি ৭৫গী মমাংদা ঐখোয়গী কন্তিত্বেন্ত এসেমব্লীনা অহানবা ওইনা উন্নখি। ভারতকী তোঙানবা মফম, ফিভম অমসুং ৱাখল্লোন চেনবা শক্নাইরবা মীওই কয়ানা ভারতকী মীয়ামদা মগুন লৈবা সংবিধান অমা পীবগী পান্দমগা লোয়ননা অমত্তা ওইনা পুনখি। শক্নাইরবা মীওইশিং অসিগী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎচরি।
কন্সতিত্বেন্ত এসেমব্লী অসিগী অহানবা মীফমদা এসেমব্লী অসিগী খ্বাইদগী অহল ওইবা মেম্বর ওইখীবা দাঃ সচিদানন্দা সিনহানা ময়ায় তাংবল লৌখি।
অচার্য়া কৃপালানীনা মহাকপু শক্তাক্তুনা মীফম অসিবু লুচিংহনখি।
ঙসি, ঐখোয়গী কন্তিত্বেন্ত এসেমব্লীনা পুৱারী ওইনা ফমখিবগী চহি ৭৫ শুবা অসিদা ঐহাক্না ঐহাক্কী মরুপশিংনা অসিগুম্বা য়াইফরবা মীফম অসিদা ইনখিবা কাংলোনশিং অমসুং মীফম অসিগী শরুক ওইখিবা শক্নাইরবা মীওইশিংগী মরমদা হেন্না খঙহন্নীংই। অসিগুম্বা থবক-থৌরম পাংথোকপনা লৌশিং হেনগৎপা থৌওং অমা শোইদনা ওইগনি”।