Ministry of Health and Family Welfare
Financial Assistance to Combat COVID Pandemic
10 DEC 2021 4:29PM by PIB Delhi
Government of India is supporting States in their endeavor to manage COVID-19 since the beginning of pandemic. Requisite support is provided to States/UTs to enhance preparedness and response capacities against COVID-19 and other public health emergencies. Various initiatives have been undertaken by the Government to provide technical guidance and further strengthen health infrastructure, availability of essential logistics including drugs and medical oxygen supply to manage COVID-19.
In terms of financial assistance support has been provided to States under ECRP packages in FY 2020-21 and 2021-22. State/UT wise funds released towards the ECRP during F.Y. 2020-21 and 2021-22 is given at Annexure.
***
Annexure
State/UT wise details of Central Release of Grants in aid for the COVID-19 activities under the ECRP during F.Y. 2020-21 and F.Y. 2021-22
S. No.
State/UT
2020-21
2021-22
1
Andaman & Nicobar Islands
14.80
7.11
2
Andhra Pradesh
422.67
208.96
3
Arunachal Pradesh
21.96
63.87
4
Assam
216.69
365.61
5
Bihar
193.94
516.43
6
Chandigarh
35.92
2.84
7
Chhattisgarh
109.21
188.03
8
Dadra & Nagar Haveli & Daman and Diu
4.67
4.76
9
Delhi
787.91
15.10
10
Goa
17.65
5.89
11
Gujarat
304.16
239.61
12
Haryana
187.71
91.21
13
Himachal Pradesh
54.48
108.26
14
Jammu & Kashmir
194.58
128.82
15
Jharkhand
70.84
191.67
16
Karnataka
409.63
252.02
17
Kerala
573.96
86.94
18
Ladakh
44.77
31.26
19
Lakshadweep
0.79
0.74
20
Madhya Pradesh
286.57
437.17
21
Maharashtra
1185.12
410.39
22
Manipur
19.92
38.67
23
Meghalaya
14.82
41.37
24
Mizoram
8.86
19.93
25
Nagaland
10.27
28.11
26
Odisha
146.44
258.59
27
Puducherry
23.35
2.71
28
Punjab
165.28
99.44
29
Rajasthan
426.39
425.00
30
Sikkim
7.16
9.83
31
Tamil Nadu
868.09
239.80
32
Telangana
386.37
149.34
33
Tripura
23.21
41.86
34
Uttar Pradesh
541.56
939.94
35
Uttarakhand
72.25
122.28
36
West Bengal
295.28
302.39
Total
8147.28
6075.95
Health Insurance
110.60
0.00
Grand Total
8257.88
6075.95
Note:
1. Release of funds during the FY 2020-21 is 100% Centrally funded.
2. Release of funds during the FY 2021-22 is as per the approved Centre-State funding under NHM and is updated up to 24.11.2021.
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Dr Bharati Pravin Pawar stated this in a written reply in the LokSabha today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ লাইচৎ লাকশিন্নবা শেল-থুমগী ওইবা তেংবাং
10 DEC 2021 4:29PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা লাইচৎ অসি হৌরকপদগী হৌনা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা রাজ্যশিংনা হোৎনরিবশিংদা মতেং পাংদুনা লাকখি। কোবিদ-১৯ অমসুং অতোপ্পা পব্লিক হেল্থ ইমর্জেন্সীশিংগী মায়োক্তা শেম-শাবা অমসুং রেস্পেন্স তৌবগী কেপাসিতীশিং হেনগৎহন্নবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা মথৌ তাবা তেংবাং ফংহন্দুনা লাকখি। তেক্নিকেলগী ওইবা মতেং অমসুং হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা, হীদাক-লাংথকশিং য়াওনা তঙাই ফদবা লোজিস্তিক্সকী ফংহনবা অমসুং কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা মেদিকেল ওক্সিজেন সপ্লাই তৌবা অসিগুম্বা সরকারনা থৌরাং কয়ামরুম লৌখৎখি।
এফ.ৱাই. ২০২০-২১ অমসুং ২০২১-২২দা ই.সি.আর.পি. পেকেজশিংগী মখাদা রাজ্যশিংদা শেলগী তেংবাং পীথখি। এফ.ৱাই. ২০২০-২১ অমসুং ২০২১-২২দা ই.সি.আর.পি.গী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি. অমমমদা কাইথখিবা ফন্দশিং অদু এনেক্সরদা পীরি।
***
এনেক্সর
এফ.ৱাই. ২০২০-২১ অমসুং ২০২১-২২দা ই.সি.আর.পি.গী মখাদা কোবিদ-১৯গী থবক-থৌরমশিংগীদমক রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী ওইনা কেন্দ্রনা কাইথখিবা গ্রান্ত ইন এদকী অকুপ্পা মরোল
মশিং.
রাজ্য/য়ু.তি
২০২০-২১
২০২১-২২
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
১৪.৮০
৭.১১
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৪২২.৬৭
২০৮.৯৬
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২১.৯৬
৬৩.৮৭
৪
অসাম
২১৬.৬৯
৩৬৫.৬১
৫
বিহার
১৯৩.৯৪
৫১৬.৪৩
৬
চান্দিগর
৩৫.৯২
২.৮৪
৭
ছত্তিসগর
১০৯.২১
১৮৮.০৩
৮
দি এন্দ এন হবেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
৪.৬৭
৪.৭৬
৯
দিল্লী
৭৮৭.৯১
১৫.১০
১০
গোৱা
১৭.৬৫
৫.৮৯
১১
গুজরাত
৩০৪.১৬
২৩৯.৬১
১২
হরিয়ানা
১৮৭.৭১
৯১.২১
১৩
হিমাচল প্রদেস
৫৪.৪৮
১০৮.২৬
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১৯৪.৫৮
১২৮.৮২
১৫
ঝার্খন্দ
৭০.৮৪
১৯১.৬৭
১৬
কর্নাতকা
৪০৯.৬৩
২৫২.০২
১৭
কেরালা
৫৭৩.৯৬
৮৬.৯৪
১৮
লদাখ
৪৪.৭৭
৩১.২৬
১৯
লক্ষদীপ
০.৭৯
০.৭৪
২০
মধ্য প্রদেশ
২৮৬.৫৭
৪৩৭.১৭
২১
মহারাস্ত্র
১১৮৫.১২
৪১০.৩৯
২২
মনিপুর
১৯.৯২
৩৮.৬৭
২৩
মেঘালয়
১৪.৮২
৪১.৩৭
২৪
মিজোরাম
৮.৮৬
১৯.৯৩
২৫
নাগালেন্দ
১০.২৭
২৮.১১
২৬
ওরিশা
১৪৬.৪৪
২৫৮.৫৯
২৭
পুদুচেরী
২৩.৩৫
২.৭১
২৮
পঞ্জাব
১৬৫.২৮
৯৯.৪৪
২৯
রাজস্থান
৪২৬.৩৯
৪২৫.০০
৩০
সিক্কিম
৭.১৬
৯.৮৩
৩১
তামিল নাদু
৮৬৮.০৯
২৩৯.৮০
৩২
তেলঙ্গনা
৩৮৬.৩৭
১৪৯.৩৪
৩৩
ত্রিপুরা
২৩.২১
৪১.৮৬
৩৪
উত্তর প্রদেশ
৫৪১.৫৬
৯৩৯.৯৪
৩৫
উত্তরাখন্দ
৭২.২৫
১২২.২৮
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
২৯৫.২৮
৩০২.৩৯
অপুনবা
৮১৪৭.২৮
৬০৭৫.৯৫
হেল্থ ইন্সুরেন্স
১১০.৬০
০.০০
পুম্নমক্কী অপুনবা
৮২৫৭.৮৮
৬০৭৫.৯৫
খঙজিনগদবা:
১. এফ.ৱাই. ২০২০-২১গী মনুংদা কাইথখিবা ফন্দশিং অসি ১০০% কেন্দ্রনা ফন্দিং তৌখি।
২. এফৱাই. ২০২০-২১গী মনুংদা কাইথখিবা ফন্দশিং অসি এন.ঐচ.এমগী মখাদা অয়াবা পীখিবা কেন্দ্র-রাজ্যগী ফন্দিং অদিগী মতুং ইন্না ওইখি অমসুং মসি ২৪.১১.২০২১দা অপদেৎ তৌখি।
মসি ঙসি লোক সভাদা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, দা. ভারতি প্রভিন পাৱরনা অইবা পাউখুম ওইনা ফোঙদোকখিবনি।