Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage nearly 132 Cr
More than 76 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.36% is highest since March 2020
7,992 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (93,277) is lowest in 559 days
Weekly Positivity Rate (0.71%) less than 1% for last 27 days
11 DEC 2021 9:47AM by PIB Delhi
With the administration of 76,36,569 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 131.99 Cr (1,31,99,92,482) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,37,65,868 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,85,461
2nd Dose
95,90,079
FLWs
1st Dose
1,83,82,742
2nd Dose
1,66,70,863
Age Group 18-44 years
1st Dose
47,60,97,427
2nd Dose
26,46,61,544
Age Group 45-59 years
1st Dose
18,89,84,691
2nd Dose
13,18,87,926
Over 60 years
1st Dose
11,81,93,905
2nd Dose
8,51,37,844
Total
1,31,99,92,482
The recovery of 9,265 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,41,14,331.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.36%, highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 15,000 Daily New Cases that is being reported for last 44 days now.
7,992 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload is presently at 93,277 is lowest in 559 days. Active cases constitute 0.27% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 12,50,672 tests being conducted. India has so far conducted over 65.46 Cr (65,46,27,300) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.71% remains less than 1% for the last 27 days now. The Daily Positivity rate reported to be 0.64%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 68 days and below 3% for 103 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৩২ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৭৬ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৩৬% ওইদুনা ২০২০গী মার্চ খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭,৯৯২ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৯৩,২৭৭) অসি নুমিৎ ৫৫৯নিদা খ্বায়দগী নেম্বনি
হৌখিবা নুমিৎ ২৭ অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৭১%) অসি ১%দগী তাখি
11 DEC 2021 9:47AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৭৬,৩৬,৫৬৯ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৩১.৯৯ (১,৩১,৯৯,৯২,৪৮২) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,৩৭,৬৫,৮৬৮গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৫,৪৬১
২শুবা দোজ
৯৫,৯০,০৭৯
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮২,৭৪২
২শুবা দোজ
১,৬৬,৭০,৮৬৩
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৭,৬০,৯৭,৪২৭
২শুবা দোজ
২৬,৪৬,৬১,৫৪৪
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৮,৮৯,৮৪,৬৯১
২শুবা দোজ
১৩,১৮,৮৭,৯২৬
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৮১,৯৩,৯০৫
২শুবা দোজ
৮,৫১,৩৭,৮৪৪
অপুনবা
১,৩১,৯৯,৯২,৪৮২
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৯,২৬৫ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪১,১৪,৩৩১দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৬% দা লৈদুনা ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৪৪নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ১৫,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭,৯৯২ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৯৩,২৭৭ ওইদুনা নুমিৎ ৫৫৯গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২৭% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১২,৫০,৬৭২ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৫.৪৬ (৬৫,৪৬,২৭,৩০০) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৭১%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ২৭ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৬৪%দা লৈরি হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৬৮নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১০৩নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।