Prime Minister's Office
PM to address farmers during National Conclave on Natural Farming on 16th December
Summit to focus on natural farming and providing information to farmers on its benefits
In line with PM’s vision for farmer welfare and towards boosting their income
14 DEC 2021 4:41PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the farmers during the valedictory session of the National Conclave on Natural Farming on 16th December 2021 at 11 AM in Anand, Gujarat via video conferencing. Farmers will be provided with all requisite information detailing the benefits of adopting natural farming methods.
The government has been driven by the Prime Minister's vision for farmer welfare. It has been committed towards ensuring an increase in productivity, so that farmers are able to maximize their agri-potential. Government has initiated several measures to transform agriculture and increase farmers’ income. Efforts are underway to promote and support initiatives leading to sustainability of the system, cost reduction, market access and better value realization to farmers.
Zero Budget Natural Farming is a promising tool to minimize the dependence of farmers on purchased inputs, and reduces the cost of agriculture by relying on traditional field based technologies which lead to improved soil health. Desi cow, its dung and urine play an important role from which various inputs are made on the farm and provide necessary nutrients to soil. Other traditional practices such mulching the soil with biomass or keeping the soil covered with green cover round the year, even in the very low water availability situations, ensure sustained productivity even from the first year of adoption.
To emphasize on such strategies and to deliver the message to farmers across the country, the Government of Gujarat is organizing the National Conclave on Natural Farming. The three day Summit is being organized from 14th to 16th December, 2021. It is being attended by over 5000 farmers who will be present in the Summit, apart from farmers being connecting Live through Central Institutes of ICAR, Krishi Vigyan Kendras and ATMA (Agricultural Technology Management Agency) network in the States.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দিসেম্বর ১৬তা এগ্রো অমসুং ফুদ প্রোসেসিংগী নেস্নেল সম্মিতকী মতমদা লৌমীশিংদা ৱা ঙাংলগনি
নেচরেল ফার্মিংদা মীৎয়েং থম্নবা অমদি মদুগী কান্নবা ই-পাউ অদু লৌমীশিংদা ফংহন্নবা সমিতনা মীৎয়েং থম্লি
লৌমীশিংগী য়াইফনবা অমদি মখোয়গী ইনকম হেনগৎহন্নবা মাইকৈদা প্রধান মন্ত্রীগী মীৎয়েংগী মাইকৈদা খোংথাং অমা
14 DEC 2021 4:41PM by PIB Imphal
২০২১গী দিসেম্বর ১৬কী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা গুজরাতকী অনন্দদা পাংথোক্কদৌরিবা এগ্রো অমসুং ফুদ প্রোসেসিংগী নেস্নেল সম্মিত লোইশিল্লকপগী তাংকক্তা লৌমীশিংদা ৱা ঙাংলগনি৷ সম্মিত অসিনা নেচরেল ফার্মিংদা মীৎয়েং থম্লগনি৷ নেচরেল ফার্মিং মেথর্দশিং শিজিন্নবগী কান্নবশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু লৌমীশিংদা ফংহল্লগনি৷
লৌমীগী য়াইফনবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা মংলিবা মংলান অদুনা সরকার অসিবু পুখ্রে৷ লৌমীশিংনা মখোয়গী এগ্রী-পোতেন্সিয়েল অদু খ্বাইদগী ৱাংবা চাংদা লৈহনবা ঙম্নবগীদমক পোত্থোক হেন্না পুথোক্নবা হোৎনখ্রে৷ লৌমী-শিংউবা অসিবু ত্রান্সফোর্ম তৌনবা অমদি লৌমীশিংগী ইনকম অসিবু হেনগৎহন্নবা সরকারনা খোংথাং কয়া অমা লৌখৎখ্রে৷ সিস্তেম অসিগী সস্তেনেবিলিতী লৈহন্নবা, কোস্ত হন্থনবা, মার্কেৎ য়ৌহন্নবা অমদি লৌমীশিংদা হেন্না ফবা ভেল্যু খঙহনগদৌরিবা ইনিসিয়েতিবশিং য়োকখৎনবা অমদি সপোর্ত তৌনবা হোৎনরি৷
লৌমীশিংনা অরৈবা ইনপ্যুতশিংদা মখা পোন্দুনা লৈরিবা অসি হন্থহন্নবা অমদি লৈহাউ ফবা হেনগৎহল্লিবা ত্রেদিস্নেল ফিল্দ বেজ তেক্নোলোজীশিংদা মকা-পোন্দুনা লৌউ-শিংউবদা চংলিবা চাদিং অসি হন্থহন্নবা জিরো বদজেৎ নেচরেল ফার্মিং অসি তুংগী অশা লৈবা তুল অমনি৷ লৈবাক অসিদা ফংজবা ষন, মদুগী ষনথি অমদি ময়ুংনা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌদুনা ফার্মদা ইনপ্যুত কয়ামরোম শেম্লি অমদি লৈবাক্তা কান্নবা ন্যুত্রিন্তশিং ফংহল্লি৷ ইশিং য়াম্না তাংনা ফংবা ফিভমশিং ফাওবদা, চহি চুপ্পা লৈবাক অদুবু অশংবা মনা-মশিংনা কুপ্তুনা থম্বা নত্রগা লৈবাক অদুবু বাইওমাসকা য়ানশিন্নবা অসিগুম্বা অতোপ্পা ত্রেদিস্নেল প্রেক্তিসশিং অসি শিজিন্নবগী অহানবা চহি অদুদগী হৌদুনা মফম অদুনা পোত্থোক মরাং-কাইনা থোকহল্লি৷
অসিগুম্লবা লাল্লোংশিং অসিদা মীৎয়েং চংনবা অমদি লৈবাক অসিদা লৈরিবা লৌমীশিংদা মেসেজ অসি ফংহন্নবা, নেচরেল ফার্মিংদা মীৎয়েং থমদুনা গুজরাত সরকারনা এগ্রো অমসুং ফুদ প্রোসেসিংগী নেস্নেল সম্মিত শিল্লি৷ নুমিৎ হুম্নিগী সম্মিত অসি ২০২১গী দিসেম্বর ১৪দগী ১৬ ফাওবা শিল্লিবনি৷ আই.সি.এ.আর.গী সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুতশিং, ক্রিশি বিগ্যান কেন্দ্রাস অমসুং রাজ্যশিংদা লৈরিবা এ.তি.এম.এ.(এগ্রীকল্তচরেল তেক্নোলোজী মেনেজমেন্ত এজেন্সী) নেতৱার্ক্কী খুৎথাংদা লৌমীশিংনা লাইবতা শরুক য়ারিবা অসিদগী হেন্দোক্তুনা সম্মিত অসিদা লৌমী ৫০০০ হেনবনা শরুক য়ারি৷