Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Minimum Support Price (MSP) for Copra for 2022 season
MSP assures a minimum of 50 percent as margin of profit
22 DEC 2021 5:19PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairschaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has given its approval for the Minimum Support Prices (MSPs) for copra for 2022 season.
The MSP for Fair Average Quality (FAQ) of milling copra has been increased to Rs10,590/- per quintal for 2022 season from Rs.10,335/- per quintal in 2021 and the MSP for ball copra has been increased to Rs.11,000/- per quintal for 2022 season from Rs.10,600/- per quintal in 2021. This is to ensure a return of 51.85 percent for milling copra and 57.73 percent for ball copra over the all India weighted average cost of production. The increase in MSP for copra for 2022 season is in line with the principle of fixing the MSP at a level of at least 1.5 times the all India weighted average cost of production as announced by the Government in the Budget 2018-19.
The decision is based on recommendations of the Commission for Agricultural Costs and Prices (CACP).
It assures a minimum of 50 percent as margin of profit as one of the important and progressive steps towards making possible doubling of farmers' incomes by 2022.
The National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India Limited and National Cooperative Consumer Federation of India Limited will continue to act as Central Nodal Agencies to undertake price support operations at the MSP in the coconut growing States.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
২০২২ চহিগী ওইনা কোপ্রাগী মিনিমম সপোর্ত প্রাইস (এম.এস.পি.) মন্ত্রী-মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
এম.এস.পিনা য়ামদ্রবদা চাদা ৫০দি শেন্দোং ওইনা ফংহল্লগনি
22 DEC 2021 5:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সভাপতি ওইদুনা ইকোনোমিক এফিয়র্সকী মতাংদা ফমখিবা মন্ত্রী-মন্দল মীফমনা ২০২২ চহিগী ওইনা কোপ্রাগী মিনিমম সপোর্ত প্রাইসশিং(এম.এস.পি.শিং)দা মহাক্কী অয়াবা পীখ্রে৷
মাইলিং কোপ্রাগী ফেয়র এভরেজ ক্বালিতী(এফ.এ.ক্বু,)গী এম.এস.পি. অদু ২০২১দা ক্বিন্তল অমদা লুপা ১০,৩৩৫ ওইরম্বদগী ২০২২ চহি অসিদা ক্বিন্তল অমদা লুপা ১০,৫৯০দা হেনগৎলকখ্রে অমদি বোল কোপ্রাগী এম.এস.পি. অদুনা ২০২১দা ক্বিন্তল অমদা লুপা ১০,৬০০ ওইরম্বদগী ২০২২ চহি অসিদা ক্বিন্তল অমদা লুপা ১১,০০০দা হেনগৎলকখ্রে৷ মসিনা ভারত পুম্বগী ৱেতেদ এভরেজ কোস্ত ওফ প্রদক্সনগী মথক্তা বোল কোপ্রাদা চাদা ৫৭.৭৩ অমদি মাইলিং কোপ্রাদা চাদা ৫১.৮৫ হল্লকহনগনি৷ ২০১৮-১৯ বদজেৎতা এম.এস.পি.গী মমল অসি ওল ইন্দিয়া ৱেতেদ এভরেজ কোস্ত ওফ প্রদক্সনগী য়ামদ্রবদা ১.৫রক্কা মান্ননা থম্নবা সরকারনা লাওথোকখিবা অদুগা মরী লৈননা ২০২২ চহিগী ওইনা এম.এস.পি.দা হেনগৎলক্লিবনি৷
ৱারেপ অসি কম্মিসন ফোর এগ্রীকল্চরেল কোস্ত অমসুং প্রাইসেস(সি.এ.সি.পি.)গী রিকম্মেন্দেসনশিংদা বেজ তৌই৷
মসিনা ২০২২ ফাওবগী মনুংদা লৌমীশিংগী ইনকম অসি শরুক অনিদা হেনগৎহন্নবগী য়াম্না মরু ওইবা অমদি প্রোগ্রেসিব ওইবা খোংথাং অমা ওইনা য়ামদ্রবদা চাদা ৫০দি প্রোফিতকী মার্জিন ওইহল্লগনি৷
য়ুবি থারিবা রাজ্যশিংদা এম.এস.পি.দা প্রাইস সপোর্ত ওপরেসনশিং পাংথোক্নবা নেস্নেল এগ্রীকল্চরেল কোওপরেতিব মার্কেতিং ফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ অমসুং নেস্নেল কোওপরেতিব কঞ্জুমর ফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদনা সেন্ত্রেল নোদেল এজেন্সীশিং ওইনা মথৌ তৌরগনি৷