Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 140.31 Cr
More than 57 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.40% is highest since March 2020
6,650 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 77,516
Weekly Positivity Rate (0.59%) less than 1% for last 40 days
24 DEC 2021 10:00AM by PIB Delhi
With the administration of 57,44,652 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 140.31 Cr (1,40,31,63,063) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,48,79,511 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,86,711
2nd Dose
96,69,806
FLWs
1st Dose
1,83,84,614
2nd Dose
1,68,13,893
Age Group 18-44 years
1st Dose
49,12,44,875
2nd Dose
30,81,35,252
Age Group 45-59 years
1st Dose
19,25,99,720
2nd Dose
14,39,91,660
Over 60 years
1st Dose
12,03,05,713
2nd Dose
9,16,30,819
Total
1,40,31,63,063
The recovery of 7,051 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,42,15,977.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.40%, highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 15,000 Daily New Cases that is being reported for last 57 days now.
6,650 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload presently at 77,516. Active cases constitute 0.22% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 11,65,887 tests being conducted. India has so far conducted over 66.98 Cr (66,98,09,816) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.59% remains less than 1% for the last 40 days now. The Daily Positivity rate reported to be 0.57%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 81 days and below 3% for 116 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৪০.৩১ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৫৭ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৪০% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬,৬৫০ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ৭৭,৫১৬দা লৈরি
হৌখিবা নুমিৎ ৪০ অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৫৯%) অসি ১%দগী তাখি
24 DEC 2021 10:00AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৫৭,৪৪,৬৫২ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৪০.৩১ (১,৪০,৩১,৬৩,০৬৩) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,৪৮,৭৯,৫১১গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৬,৭১১
২শুবা দোজ
৯৬,৬৯,৮০৬
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮৪,৬১৪
২শুবা দোজ
১,৬৮,১৩,৮৯৩
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৯,১২,৪৪,৮৭৫
২শুবা দোজ
৩০,৮১,৩৫,২৫২
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৯,২৫,৯৯,৭২০
২শুবা দোজ
১৪,৩৯,৯১,৬৬০
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,০৩,০৫,৭১৩
২শুবা দোজ
৯,১৬,৩০,৮১৯
অপুনবা
১,৪০,৩১,৬৩,০৬৩
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৭,০৫১ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪২,১৫,৯৭৭ হেনগৎহনখি (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৪০% দা লৈদুনা ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৫৭নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ১৫,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬,৬৫০ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৭৭,৫১৬দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২২% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১১,৬৫,৮৮৭তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৬.৯৮ (৬৬,৯৮,০৯,৮১৬) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৫৯%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৪০ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৫৭%দা লৈরি হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৮১নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১১৬নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।