Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Construction of Pandu Ship Repair Facility to start from May, 2022; to be completed in two years: Shri Sarbananda Sonowal
29 DEC 2021 2:40PM by PIB Delhi
The Union Minister of Ports, Shipping & Waterways and AYUSH, Shri Sarbananda Sonowal met the top officials of Inland Waterways Authority of India (IWAI), Cochin Shipyard Limited & IIT, Madras to review the progress on the Pandu Ship repair facility in Guwahati on Monday(27.12.21). The minister said that the technical work is being completed as the construction of the facility is slated to commence from May, 2022. The project is aimed to be completed within two years; i.e. by 2024.
The announcement of the new ship repair facility was made on 26th August, 2021. This facility is going to be a major contributor to the economic resurgence of the region. The design and implementation of this project is being done jointly by IWAI and Cochin Shipyard Limited. The technical support is being provided by IIT, Madras. The facility - also referred as ‘Slipway’ - is going to be developed on 3.67 acre of land which is provided by Government of Assam.
The minister further expounded that the future progress of the Northeast region lies in the development of the waterways. He said the work has already started on the National Waterway 2 - the Brahmaputra - as well as National Waterway 6 - the Barak which will help in facilitating cargo traffic, passenger traffic as well as tourist jetties for economic growth of the region. In order to achieve a motor able waterway, dredging of both the rivers are to be done at critical junctures so that adequate depth is achieved for cargo ship movement,he added.
Shri Sonowal said “Our rich history economic prosperity can be reinvigorated by developing our rivers as waterways for smooth & swift movement of cargo and passengers. This will not only boost the export sector of the entire northeastern region but will also become a major multiplier in the employment generation in the region. All the state governments of Northeast have extended their support in developing these waterways. We - the centre along with the state governments - will work together in a seamless manner so that the people can reap the benefits & prosper.”

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
২০২২গী মেদগী পান্দু শিপ রিপেয়র ফেসিলিতীগী কন্সত্রক্সন হৌরগনি; চহি অনিদা লোইশিল্লগনি: শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱাল
29 DEC 2021 2:40PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ অমসুং আয়ুশকী মন্ত্রী, শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালনা (২৭.১২.২১) নিংথৌকাবা নুমিত্তা গুৱাহাতিগী পান্দু শিপ রিপেয়র ফেসিলিতীগী মতাংদা চত্থরিবা থবক্তা খুমাং চাউশিনবগী মতাংদা য়েংশিন্নবা ইনলেন্দ ৱাতরৱেজ ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (আই.দবল্যু.এ.আই.), কোচিন শিপয়ার্দ লিমিতেদ অমসুং আই.আই.তি., মদ্রাসকী মকোক থোংবা ওফিসিয়েলশিংগা উনখ্রে। মন্ত্রী অসিনা হায়খি মদুদি ফেসিলিতী অসি শাবগী থবক অদু ২০২২গী মেদগী হৌগদবা ওইবনা তেক্নিকেলগী ওইবা থবক মখৈদি লোইশিনখ্রে। প্রোজেক্ত অসি চহি অনি ফাওবগী মনুংদা, হায়বদি ২০২৪ ফাওবদা লোইশিন্নবা পান্দম থম্লি;
অনৌবা শিপ রিপেয়র ফেসিলিতী অসিগী মতাংদা ২০২১গী ওগস্ত ২৬তা লাউথোকখি। মসিগী ফেসিলিতী অসি রিজন অসিগী ইকোনোমী অমুক চাউখৎহনবদা য়াম্না চাউরবা থৌদাং অমা লৌগদৌরিবনি। মসিগী প্রোজেক্ত দিজাইন অমসুং ইমপ্লিমেন্তেশন অসি আই.দবল্যু.এ.আই. অমসুং কোচিন শিপয়ার্দ লিমিতেদ অনিনা খুৎশম্নদুনা তৌখিবনি। ‘স্লিপৱে’ হায়নসু খঙনবা ফেসিলিতী অসি অসামগী সরকারনা পীবা লম একর ৩.৬৭দা শাগদৌরিবনি।
মন্ত্রী অসিনা মখাতানা খঙহল্লকখি মদুদি নোর্থ ইস্ত রিজন অসিগী ওইনা তুংদা খুমাং চাউশিনবা হায়বসি মসিগী ৱাতরৱেজ অসিনা চাউখৎলকপগী মতুং ইন্না ওইগদৌরিবনি। নেস্নেল ৱাতরৱে ২ – ব্রহমপুত্রা- মসিগা লোইন-লোইননা নেস্নেল ৱাতরৱে ৬ –বরাকতা থবক পাইখৎপা হৌখ্রে, মসিনা রিজন অসিদা ইকোনোমী চাউখৎনবগীদমক্তা কার্গো ত্রাফিক, পেসেঞ্জর ত্রাফিক্কা লোইন-লোইননা তুরিস্ত জেত্তিসশিং থবক ওইনা ওইথোকহনবদা মতেং পাংগদৌরিবনি হায়না মহাক্না হায়খি। মোতর পান্দুনা চেনবা বাবা ৱাতরৱে অমা ওইহন্নবগীদমক্তা কার্গো শিপ চৎথোক-চৎশিন য়ানবা মতিক চানা লুহন্নবগীদমক্তা তুরেল অনিমক্তা লৈরিবা তঙাইফদবা মফমশিংদা তৌথদুনা লুথহনগদবনি হায়না মহাক্না মখাতানা হায়রকখি।
শ্রী সোনোৱালনা হায়খি “কার্গো অমসুং পেসেঞ্জরশিংনা য়াম্না কোম্না অমসুং য়াংনা চৎথোক-চৎশিন য়ানবগীদমক্তা ঐখোয়গী তুরলশিং অসি ৱাতরৱেজ ওইনা শেমগত্তুনা ঐখোয়গী শেনমীৎলোন চাউখৎপগী মতাংদা পুৱারিদা লৈরম্বা অদু অমুক হন্না চাউখৎহনবা ঙমগদৌরিবনি। মসিনা নোর্থ ইস্তর্ন রিজন অপুনবগী ওইনা এক্সপোর্ত সেক্তরদা অনৌবা ইনোৎ অমা হাপ্পদা নত্তনা রিজন অসি থবক ফংহনবদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌগদৌরিবনি। মসিগী ৱাতরৱেশিং অসি শেমগৎপদা নোর্থি ইস্তকী রাজ্য সরকার পুম্নমক্না মতেং পাংলক্লি। সেন্তর ঐখোয়না রাজ্য সরকারশিংগা লোইননা মীয়াম্না কান্নবা ফংনবা অমসুং চাউখৎনবা খুৎশম্নদুনা পুন্না ৱাখল মান্ননা থবক তৌমিন্নগনি।”