Ministry of Railways
More Than 75% Of Ner Routes Electrified So Far: 100% Electrification By 2022
24 Escalators Provided At 10 Different Stations---22 Lifts Provided At 8 Different Stations
47 Railway Stations Developed In To Adarsh Stations---Wifi Provided In All 295 Eligible Stations
75 Level Crossings Eliminated By Provision Of Rub/Lhs/ Rob And Diversions
All Level Crossing Gates Having Total Vehicle Units (Tvu) Of More Than Fifty Thousand Interlocked---16 Level Crossing Gates With Tvu Less Than 50,000 Also Interlocked
78 Km Of Track Renewal Done---Deep Screening Of 192 Km Of Plain Track And 145 Turnouts Accomplished
26 Major Goods Sheds Made Operational For Round The Clock Working, Average Speed Of Goods Trains Increased And Maintained Above 50 Km/Ph. Consistently For The Year
Rail Madad Disposal Time Reduced To 13 Minutes In Comparison To 3 Hours 6 Minutes In The Last Year
Two Major Automobile Handling Terminals In North Eastern Railway Fulfils Transportation Needs Of Neighbouring Country, Nepal
All Railway Hospitals In Ner Equipped With Facility Of Oxygen Plants
Ner Won First Prize In Transportation Category Under National Energy Conservation Awards – 2021
04 JAN 2022 1:02PM by PIB Delhi
North Eastern Railway, primarily being a passenger-oriented system, has positioned itself as one of the prominent zones in providing safe, secure, faster, comfortable and reliable transportation facility to the public during 2021.
1. Infrastructure Developments: During 2021, the following new projects have been commissioned:
• Gauge Conversion of 47km: Shahjahanpur – Shahbaznagar (4km) and Mailani – Shahgarh (43 Kms).
• Doubling and Electrification of 101 km :
• Aunrihar-Ghazipur City (40 Kms)
• Sitapur-Parsendi (16.8 kms)
• Madhosingh-Gyanpur Road ( 14.6 kms)
• Ballia-Phaphna (10.5 kms)
• Aunrihar-Dhobhi (20 kms).
• Electrification of 406 km.
• Coach maintenance facilities have been set up at Ballia and Ghazipur.
• 06 ROB have been completed.
1. Passenger Amenities:
• 24 Escalators have been provided at 10 different stations.
• 22 Lifts have been provided at 8 different stations.
• 47 Railway stations have been developed in to Adarsh stations.
• Wifi provided in all the 295 eligible stations.
1. Safety:
•
• Many safety measures have been undertaken to minimize untoward incidents with special emphasis on failure investigations and various remedial measures are adopted to prevent such occurrences.
• 75 Level Crossings have been eliminated by the provision of RUB/LHS/ ROB and diversions.
• All level crossing gates having total vehicle units (TVU) more than fifty thousands have been interlocked. Besides this, in 2021 16 Level Crossing gates with TVU less than 50,000 have also been interlocked
• 78 km of track renewal was done. Besides this, deep screening of 192 km of plain track and 145 turnouts was accomplished.
1. Loading:
• The cumulative loading upto date is around 60% more as compared to corresponding period of last year.
• To increase loading various steps have been taken such as 26 major goods sheds have been made operational for round the clock working, average speed of goods trains has been increased and maintained above 50 km/ph. consistently for the year.
• With the concerted efforts of Business Development Units (BDU) at Zonal and Divisional levels 22 rakes of Kisan Rail have been loaded and run from Farrukhabad railway station of Izzatnagar division to North East Frontier Railway.
• NER has started a comparatively new stream of traffic last year- loading of automobiles. This year 41% more loading was done with 113 rakes of automobiles loaded from Haldi Road.
• Two major automobile handling terminals have been developed, one is at Bakshi Ka Talab and the other is at Nautanwa which is also fulfilling the transportation needs of neighbouring country Nepal. 77 rakes were unloaded at these stations.
• To facilitate the automobile loading 550 condemned ICF coaches were converted in NMG wagons in workshops of Gorakhpur and Izzatnagar. This is the largest conversion done on Indian Railways in a year.
1. Expenditure Control:
• To reduce costs, the station cleaning, on board housekeeping services (OBHS) and mechanised cleaning have been contracted out through GEM. Total 10 contracts have been finalised which has resulted in to saving of more than 40%.
• Railwaymen have been trained and skilled up suitably to undertake various maintenance works which were otherwise done through annual maintenance contracts (AMCs) resulting in saving of railway revenue.
• Zonal and all divisional railway hospitals have been equipped with the facility of oxygen plants which has resulted into saving of about 70% of medical oxygen expenditure.
• Total saving of 20cr is expected from these reforms.
1. Energy Conservation:
• More than 75% of NER routes have been electrified and would become almost 100% electrified railway by the end of the year 2022.
• After electrification of main routes the expenditure on high speed diesel (HSD) has been considerably reduced registering a saving of Rs. 361 Crores.
• CUF (Capacity Utilization Factor) based solar monitoring system has been implemented which has resulted in 26% higher solar energy generation in this year as compared to corresponding period of last year with the same installed capacity of 4.72 MWp.
• Total 31pair trains which originate/terminate on North Eastern Railway are running on HOG system.
• NER won first prize in transportation category under the prestigious National Energy Conservation Awards - 2021.
• Under UP NEDA awards- 2021, Gorakhpur station won first prize under commercial building category, Gonda station won second prize under government building category, Izzatnagar workshop won second prize in Industrial category and DRM office, N.E.Railway, Lucknow won third prize in government building category.
• Water recycling plants have been commissioned at 04 stations with a capacity of 700KLD a day.
1. Customer Satisfaction:
• Through constant monitoring and proactive action, Rail Madad disposal time has been reduced to 13 minutes in comparison to 3 hours 6 minutes in the last year. This is the fastest disposal time on India Railways.
• It is significant that even after reducing the disposal time, quality of corrective action was not compromised. The average customer rating is excellent.
• NER has the highest score in the Rail Madad metrics of Railway Board.
• Complaints received on CP GRAMS are also being dealt in a similar manner and the disposal time has been reduced to one day in comparison to 11 days in last year. It is the fastest disposal time on Indian Railways.

রেলৱে মন্ত্রালয়
হৌজিক ফাওবদা এন.ই.আর. রুতশিংগী ৭৫% হেন্না মৈ ফংহনখ্রে: ২০২২ ফাওবগী মনুংদা ১০০% মৈ ফংহনগনি
তোঙান তোঙানবা স্তেসন ১০দা এস্কালেতর ২৪ হাপখ্রে---তোঙান তোঙানবা স্তেসন ৮দা লিফত ২২ হাপখ্রে
অদার্শ স্তেসনশিংদা রেলৱে স্তেসন ৪৭ শেমগৎখ্রে---ইলিজিবল স্তেসন ২৯৫ পুম্নমক্তা ৱাইফাই ফংহনখ্রে
রব/এল.ঐচ.এস./রোব অমদি দাইবর্জনশিংগী প্রোভিজননা লেবেল ক্রোসিং ৭৫ লৌথোকখ্রে
তোতেল ভেহিকল য়ুনিত(তি.ভি.য়ু.) লিশিং য়াংখৈ হেন্না লৈরিবা লেবেল ক্রোসিং গেত পুম্নমক ইন্তরলোক তৌখ্রে---তি.ভি.য়ু. ৫০,০০০গী মখাদা লৈরিবা লেবেল ক্রোসিং গেত ১৬সু ইন্তরলোক তৌখ্রে
কি.মি. ৭৮গী ত্রেক হান্নগী ফিভমদা শেমগৎখ্রে---কি.মি. ১৯২গী প্লেন ত্রেক দীপ স্ক্রিনিং তৌখ্রে অমদি তর্নআউত ১৪৫ মপুং ফাহনখ্রে
নুমিৎ চুপ্পা মথৌ তৌনবগীদমক অচৌবা পোৎ-চৈ থম্নবা শেদ ২৬ চলাইহনখ্রে, পোৎ-চৈ পুম্বা ত্রেনশিংগী চাংচৎকী ওইবা খোংজেল হেনগৎখ্রে অমদি চহি অসিগীদমক অরেপ্পা ওইনা ৫০ কি.মি./পি.ঐচ.কী মথক্তা থমখ্রে
রেল মেদেদ দিস্পোজেল তাইম অসি হৌখিবা চহিদা পুং ৩গা মিনিত ৬ চংখিবা অসিগা য়েংনরুবা মতমদা মিনিত ১৩দা হন্থখ্রে
নোর্থ ইস্তর্ন রেলৱেদা লৈরিবা অচৌবা ওতোমোবাইল হেন্দলিং তর্মিনেল অনি অসিনা য়ুমথংনরিবা লৈবাক, নেপালগী ত্রান্সপোর্তেসনগী ওইবা তঙাই ফদবশিং মে
04 JAN 2022 1:02PM by PIB Imphal
পেসেঞ্জর-ওরিয়েন্তেদ সিস্তেম অমা ওইরম্বা নোর্থ ইস্তর্ন রেলৱে অসিনা ২০২১গী মতমদা মীয়ামদা শাফবা, সেক্যোর ওইবা, হেন্না য়াংবা, নুংঙাইহনবা অমদি থাজবা য়াবা ত্রান্সপোর্তেসন ফেসিলিতী ফংহনবদা মমিং নিংথিনা লৈরবা জোনশিংগী মনুংদা মশামকশু অমা ওইহনখ্রে৷
১. ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্তশিং: ২০২১গা মতমদা, মখাগী অনৌবা প্রোজেক্তশিং অসি পাইখৎপা হৌখ্রে:
• কি.মি. ৪৭কী গোজ কনবর্জন: শাহজাহনপুর- শাহবজনগর (কি.মি. ৪) অমদি মাইলানি– শাহগর (কি.মি. ৪৩)৷
• কি.মি. ১০১গী দবলিং অমদি ইলেক্ত্রিফিকেসন:
• ওনরিহার-ঘজিপুর সিতী (কি.মি. ৪০)
• সিতাপুর-পর্সেন্দি (কি.মি. ১৬.৮)
• মধোসিংহ-গ্যানপুর রোদ (কি.মি. ১৪.৬)
• বাল্লিয়া-ফাফনা (কি.মি. ১০.৫)
• ওনরিহার-ধোভি (কি.মি. ২০)৷
• কি.মি. ৪০৬ ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌবা৷
• বাল্লিয়া অমদি ঘজিপুরদা কোচ মেন্তিনেন্স ফেসিলিতীশিং শেমগৎখ্রে৷
• আর.ও.বি. ০৬ মপুং ফানা লোইশিনখ্রে৷
২. পেসেঞ্জরগী খুদোংচাবশিং:
• তোঙান তোঙানবা স্তেসন ১০দা এস্কালেতর ২৪ ফংহনখ্রে৷
• তোঙান তোঙানবা স্তেসন ৮দা লিফত ২২ ফংহনখ্রে৷
• অদার্শ স্তেসনশিংদা রেলৱে স্তেসন ৪৭ শেমগৎখ্রে৷
• ইলিজিবল স্তেসন ২৯৫ পুম্নমক্তা ৱাইফাই ফংহনখ্রে৷
৩. সেফতী:
• থিজিন-হুমজিনবদা মাই-পাক্ত্রিবা অসিদা অখন্নবা মীৎয়েং চংদুনা থাজরুদ্রবা থৌদোকশিং থোকপগী চাং অসি হন্থনবা শাফবা খোংথাং কয়া অমা লৌখৎখ্রে অমদি অসিগুম্বা থৌদোকশিং অসিদগী ঙাকথোক্নবা তোঙান তোঙানবা রেমিদিএল মিজরশিং লৌখৎখ্রে৷
• রব/এল.ঐচ.এস./রোব অমদি দাইবর্জনশিংগী প্রোভিজননা লেবেল ক্রোসিং ৭৫ লৌথোকখ্রে
• তোতেল ভেহিকল য়ুনিত(তি.ভি.য়ু.) লিশিং য়াংখৈ হেন্না লৈরিবা লেবেল ক্রোসিং গেত পুম্নমক ইন্তলোক তৌখ্রে৷ মসিগী মথক্তা, ২০২১দা তি.ভি.য়ু. ৫০,০০০গী মখাদা লৈরিবা লেবেল ক্রোসিং গেত ১৬সু ইন্তরলোক তৌখ্রে৷
• কি.মি. ৭৮গী ত্রেক হান্নগী ফিভমদা শেমগৎখ্রে৷ মসিগীসু মথক্তা, কি.মি. ১৯২গী প্লেন ত্রেক দীপ স্ক্রিনিং তৌখ্রে অমদি তর্নআউত ১৪৫ মপুং ফাহনখ্রে৷
৪. লোদিং:
• মতম অসিগী ফাওবদা পু্ন্না লোদিং তৌকিবা অসি হৌখিবা চহিগী মতম অসিমক্তা য়েংনবা মতমদা ৬০%রোমগী চাং ওইগনি৷
• লোদিং হেনগৎনবা, নুমিৎ চুপ্পা মথৌ তৌনবগীদমক অচৌবা পোৎ-চৈ থম্নবা শেদ ২৬ চলাইহনখিবা, পোৎ-চৈ পুম্বা ত্রেনশিংগী চাংচৎকী ওইবা খোংজেল হেনগৎখিবা অমদি চহি অসিগীদমক অরেপ্পা ওইনা ৫০ কি.মি./পি.ঐচ.কী মথক্তা থমখিবা অসিগুম্বা তোঙান তোঙানবা খোংথাংশিং লৌখৎখ্রে৷
• জোনাল অমদি দিবিজনেল লেবেলশিংদা বিজিনেস দিবেলপমেন্ত য়ুনিতশিং(বি.দি.য়ু.)না কন্না হোৎনদুনা, কিসান রেলগী রেক ২২ লোদ তৌখ্রে অমদি ইজৎনগর দিবিজনগী ফরুখাবাদ রেলৱে স্তেসনদগী নোর্থ ইস্ত ফ্রন্তিয়র রেলৱেদা চেনখ্রে৷
• হৌখিবা চহিদা এন.ই.আর.না ওতোমোবাইলশিং লোদ তৌবগী অনৌবা স্ত্রিম অমা হৌখ্রে৷ চহি অসিদা হাল্দি রোদতগী ওতোমোবাইল রেক ১১৩ লোদ তৌদুনা লোদিং ৪১% হেন্না পাংথোকখি৷
• মরু ওইবা ওতোমোবাইল হেন্দলিং তর্মিনেল অনি শেমগৎখ্রে, অমনা বক্সি কা তলবতা অদুগা অমনা নৌতানৱাদা, মসিনা য়ুমথংনরিবা লৈবাক নেপালগী ত্রান্সপোর্তেসনগী তঙাই ফদবা লৈরিবশিং অদু মেনখৎলি৷ হায়রিবা স্তেসনশিং অসিদা রেক ৭৭ অনলোদ তৌখি৷
• ওতোমোবাইল লোদিং অসি লাইথোকহন্নবা, গোরখপুর অমদি ইজৎনগরগী ৱার্কশোপশিংদা কন্দেম আই.সি.এফ. কোচ ৫৫০ এন.এম.জি. ৱেগোনশিংদা ওন্থোকখি৷ চহি অমগা ইন্দিয়ন রেলৱেদা অসিগুম্না ওন্থোকখিবা অসি মসিনা খ্বাইদগী চাওবনি৷
৫. এক্সপেন্দিচর কন্ত্রোল:
• শেল চংবা হন্থনবা, স্তেসন শেমদোকপা, ওন বোর্দ হাউসকিপিং সর্ভিসেস (ও.বি.ঐচ.এস.) অমদি মেকনাইস ক্লিনিং অসি জি.ই.এম.গী খুৎথাংদা কন্ত্রেক তৌখ্রে৷ অপুনবা কন্ত্রেক ১০ ফাইনেলাইস তৌখ্রে অমদি মসিনা ৪০% হেন্না শেল চৎখিগদবদগী কনবা ঙম্লগনি৷
• এনুএল মেন্তিনেন্স কন্ত্রেকশিং(এ.এম.সি.শিং)গী খুৎথাংদা পাংথোকলম্বা তোঙান তোঙানবা মেন্তিনেন্স ৱার্কশিং অসি চুননা পাংথোকপা ঙম্নবা রেলৱেমেন ত্রেন তৌখ্রে অমদি স্কিল লৈগৎহনখ্রে৷
• জোনাল অমদি দিবিজনেল রেলৱে হোস্পিতাল পুম্নমক ওক্সিজেন প্লান্তশিংগী ফেসিলিতীশিং হাপখ্রে, মসিনা মোদিকেল ওক্সিজেনদা চাদিং তৌরম্বা অদুগী ৭০% কনবা ঙমখ্রে৷
• হায়রিবা রিফোর্মশিং অসিদগী পুন্না লুপা কোতি ২০ কনবা ঙম্লগনি হায়না পানরি৷
৬. ইনর্জী কঞ্জর্বেসন:
• এন.ই.আর. রুতশিংগী ৭৫% হেন্না মৈ পীখ্রে অমদি ২০২২ চহি লোইশিল্লকপা ফাওবগী মনুংদা রেলরে ১০০% ইলেক্ত্রিফাই রেলৱে ওন্থোক্লগনি৷
• মরু ওইবা রুতশিং মৈ ফংহল্লবা মতুংদা, হাই স্পীদ দিজল(ঐচ.এস.দি.)দা তৌরম্বা চাদিং অদুসু অদু্ক্কী মতিক হন্থহন্দুনা লুপা কোতি ৩৬১ চৎখিগদৌবদগী কনবা ঙমখ্রে৷
• সি.য়ু.এফ. (কেপাসিতী য়ুতিলাইজেসন ফেক্তর) বেজ সোলর মোনিতরিং সিস্তেম শিজিন্নখ্রে, মসিনা এম.দবল্যু.পি. ৪.৭২গী চপ মান্নবা ইন্সতোল্দ কেপাসিতী অদুগা লোইননা হৌখিবা চহিদা পুথোকখিবা সোলর ইনর্জী অদুগা চাংদম্নবা মতমদা চহি অসিদানা ২৬% হেন্না ৱাংনা পুথোকপা ঙমখ্রে৷
• নোর্থ ইস্তর্ন রেলৱেদগী হৌরক্লিবা/লোইশিল্লিবা ত্রেন জুরা পুন্না ৩১দি ঐচ.ও.জি. সিস্তেমদা চেল্লি৷
• লৈজনিংঙাই ওইরবা নেস্নেল ইনর্জী কঞ্জর্বেসন এৱার্দস-২০২১গী মখাদা এন.ই.আর.না ত্রান্সপোর্তেসনগী কাংলুপ্তা অহানবা মনা ফংবা ঙমখ্রে৷
• য়ু.পি. নেদা এৱার্দস-২০২১গী মখাদা, গোরখপুর স্তেসননা কম্মর্সিয়েল বিল্দিং কেতিগোরীগী মখাদা অহানবা মনা ফংখ্রে, গোন্দা স্তেসননা গভর্মেন্ত বিল্দিং কেতিগোরীগী মখাদা অনিশুবা মনা ফংখ্রে অমদি, ইজৎনগর ৱার্কশোপনা ইন্দস্ত্রিএল কেতিগোরীদা অনিশুবা মনা ফংখ্রে, দি.আর.এম. ওফিস, এন.ই. রেলৱে, লখনৌনা গভর্মেন্ত বিল্দিং কেতিগোরীদা অহুমশুবা মনা ফংখ্রে৷
• নোংমদা ৭০০ কে.এল.দি.গী কেপাসিতী অমগা লোইননা ৱাতর রিসাইক্লিং প্লান্তশিং স্তেসন ০৪দা শিজিন্নবা হৌখ্রে৷
৭. কস্তমরগী অপেনবা:
• লেপ্প-লৈতনা য়েংশিনবা অমদি প্রোএক্তিব ওইবা এক্সন লৌদুনা, রেল মেদেদ দিস্পোজেল তাইম অসি হৌখিবা চহিদা পুং ৩গা মিনিত ৬ চংখিবা অসিগা য়েংনরুবা মতমদা মিনিত ১৩দা হন্থখ্রে৷ মসিনা ইন্দিয়ন রেলৱেজতা খ্বাইদগী য়াংবা দিস্পোজেল তাইম ওইরি৷
• দিস্পোজেল তাইম অসি হন্থরবা মতম ফাওবদা, করেক্তিব এক্সনগী ক্বালিতী কমপ্রোমাইস তৌখিদে৷ এভরেজ কস্তমর রেতিং অসি অদুক্কী মতিক ফনা লৈ৷
• রেলৱে বোর্দকী রেল মেদেদ মেত্রিক্সতা এন.ই.আর.না খ্বাইদগী ৱাংবা স্কোর ফংলি৷
• সি.পি. জি.আর.এ.এম.এস.তা. লাক্লিবা কমপ্লেন্তশিং অদু মান্নবা মওং অমদা থেংনরি অমদি দিস্পোজেলগী ওইবা মতম অদু হৌখিবা চহিদা নুমিৎ ১১ ওইখিবা অসিগা চাংদম্নবা মতমদা নোংমদা হন্থরকখ্রে৷ ইন্দিয়ন রেলৱেজতা মসিনা খ্বাইদগী য়াংবা দিস্পোজেলগী ওইবা মতমনি৷