Ministry of Finance
CBDT extends due dates for filing of Income Tax Returns and various reports of audit for the Assessment Year 2021-22 under the Income-tax Act, 1961
11 JAN 2022 5:52PM by PIB Delhi
On consideration of difficulties reported by the taxpayers and other stakeholders due to COVID and in electronic filing of various reports of audit under the provisions of the Income-tax Act, 1961 (the Act), the Central Board of Direct Taxes (CBDT) has decided to further extend the due dates for filing of Income Tax Returns and various reports of audit for the Assessment Year 2021-22. The further details are as under:
1. The due date of furnishing of Report of Audit under any provision of the Act for the Previous Year 2020-21, which was 30th September, 2021, in the case of assessees referred in clause (a) of Explanation 2 to sub-section (1) of section 139 of the Act, as extended to 31st October, 2021 and 15th January, 2022 by Circular No.9/2021 dated 20.05.2021 and Circular No.17/2021 dated 09.09.2021 respectively, is further extended to 15th February, 2022
1. The due date of furnishing of Report of Audit under any provision of the Act for the Previous Year 2020-21, which was 31st October, 2021, in the case of assessees referred in clause (aa) of Explanation 2 to sub-section (1) of section 139 of the Act, is extended to 15th February, 2022;
1. The due date of furnishing of Report from an Accountant by persons entering into international transaction or specified domestic transaction under section 92E of the Act for the Previous Year 2020-21, which was 31st October 2021, as extended to 30th November, 2021 and 31st January, 2022 by Circular No.9/2021 dated 20.05.2021 and Circular No.17/2021 dated 09.09.2021 respectively, is further extended to 15th February, 2022;
1. The due date of furnishing of Return of Income for the Assessment Year 2021-22, which was 31st October, 2021 under sub-section (1) of section 139 of the Act, as extended to 30th November, 2021 and 15th February, 2022 by Circular No.9/2021 dated 20.05.2021 and Circular No.17/2021 dated 09.09.2021 respectively, is further extended to 15th March, 2022;
1. The due date of furnishing of Return of Income for the Assessment Year 2021-22, which was 30th November, 2021 under sub-section (1) of section 139 of the Act, as extended to 31st December, 2021 and 28th February, 2022 by Circular No.9/2021 dated 20.05.2021 and Circular No.17/2021 dated 09.09.2021 respectively, is further extended to 15th March, 2022
It is also clarified that the extension of the dates as referred to in clauses (12) and (13) of Circular No.9/2021 dated 20.05.2021, clauses (4) and (5) of Circular No.17/2021 dated 09.09.2021 and in clauses (4) and (5) above shall not apply to Explanation 1 to section 234A of the Act, in cases where the amount of tax on the total income as reduced by the amount as specified in clauses (i) to (vi) of sub-section (1) of that section exceeds rupees one lakh. Further, in case of an individual resident in India referred to in sub-section (2) of section 207 of the Act, the tax paid by him under section 140A of the Act within the due date (without extension under Circular No.9/2021 dated 20.05.202, Circular No. 17/2021 dated 09.09.2021 and as above) provided in that Act, shall be deemed to be the advance tax.
CBDT Circular No.01/2022 in F.No.225/49/2021/ITA-II dated 11.01.2022 issued. The said Circular is available on www.incometaxindia.gov.in.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম-তেক্স এক্ত, ১৯৬১গী মখাদা এসেসমেন্ত ইয়র ২০২১-২২গী ওইবা ইনকম তেক্স রিতর্নশিং অমদি ওদিৎকী তোঙান তোঙানবা রিপোর্তশিং ফাইলিং তৌবগী অরোইবা মতম সি.বি.দি.তি.না শাংদোক্লি
11 JAN 2022 5:52PM by PIB Imphal
ইনকম-তেক্স এক্ত, ১৯৬১(দি এক্ত)গী প্রোবিজনশিংগী মখাদা ওদিৎকী তোঙান তোঙানবা রিপোর্তশিং ইলেক্ত্রোনিক ফাইলিং তৌবদা অমদি কোবিদনা মরম ওইদুনা তেক্সপেয়রশিং অমদি অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংনা রিপোর্ত তৌরকখিবা অরুবা ফিভমশিং অদু য়েংলবা মতুংদা, সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ দাইরেক্ত তেক্সেস(সি.বি.দি.তি.)না এসেসমেন্ত ইয়র ২০২১-২২গীদমক ওদিৎকী তোঙান তোঙানবা রিপোর্তশিং অমদি ইনকম তেক্স রিতর্নশিংগী অরোইবা মতম মখাতানা শাংদোক্নবা ৱারেপ্নখ্রে৷ মখাতাবা অকুপ্পা মরোলশিং অদু মখাদা লৈরে:
১. হৌখিবা চহি ২০২০-২১গী ওইনা এক্তকী প্রোবিজন অমা হেক্তগী মখাদা ওদিৎকী রিপোর্ত পীবগী অরোইবা মতম অদু ২০২১গী সেপ্তেম্বর ৩০দা ওইখিবা অদু এক্তকী সেক্সন ১৩৯গী এক্সপ্লেনেসন ২গী ক্লোজ(এ)দগী সব-সেক্সন(১)দা পনখিবা এসেসশিং অসিগী ওইনা মথংশিৎনা তাং ২০.০৫.২০২১ অমদি তাং ০৯.০৯.২০২১দা থোকখিবা সর্কুলর নম্বর ৯/২০২১ অমদি সর্কুলর নম্বর ১৭/২০২১গী মতুং ইন্না ২০২১গী ওক্তোবর ৩১ অমদি ২০২২গী জানুৱারি ১৫ ফাওবা শাংদোকখিবা অদু মখাতানা অমুক ২০২২গী ফেব্রুৱারি ১৫ ফাওবা শাংদোকখি;
২. হৌখিবা চহি ২০২০-২১গী ওইনা এক্তকী প্রোবিজন অমা হেক্তগী মখাদা ওদিৎকী রিপোর্ত পীবগী অরোইবা মতম অদু ২০২১গী সেপ্তেম্বর ৩০দা ওইখিবা অদু এক্তকী সেক্সন ১৩৯গী এক্সপ্লেনেসন ২গী ক্লোজ(এএ)দগী সব-সেক্সন(১)দা পনখিবা এসেসশিং অসিগী ওইনা ২০২২গী ফেব্রুৱারি ১৫ ফাওবা শাংদোক্লি;
৩. হৌখিবা চহি ২০২০-২১গী ওইনা এক্তকী সেক্সন ৯২ইগী মখাদা ইন্তরনেস্নেল ত্রেন্সেক্সন নত্রগা অখন্নবা দোমেস্তিক ত্রান্সেক্সনদা চংলক্লিবা মীওইশিংনা একাউন্তেন্ত অমদগী রিপোর্ত পীশিনবগী অরোইবা মতম ২০২১গী ওক্সোবর ৩১ ওইখিবা অদু মথংশিৎনা তাং ২০.০৫.২০২১ অমদি তাং ০৯.০৯.২০২১দা থোকখিবা সর্কুলর নম্বর ৯/২০২১ অমদি সর্কুলর নম্বর ১৭/২০২১গী মতুং ইন্না ২০২১গী নবেম্বর ৩০ অমদি ২০২২গী জানুৱারি ৩১ ফাওবা শাংদোকখিবা অদু মখাতানা অমুক ২০২২গী ফেব্রুৱারি ১৫ ফাওবা শাংদোক্লি;
৪. এসেসমেন্ত ইয়র ২০২১-২২গী ওইনা ইনকম রিতর্ন তৌবগী অরোইবা মতম ২০২১গী ওক্সোবর ৩১ ওইখিবা অদু এক্তকী সেক্সন ১৩৯গী সব-সেক্সন(১)গী মখাদা মথংশিৎনা তাং ২০.০৫.২০২১ অমদি তাং ০৯.০৯.২০২১দা থোকখিবা সর্কুলর নম্বর ৯/২০২১ অমদি সর্কুলর নম্বর ১৭/২০২১গী মতুং ইন্না ২০২১গী নবেম্বর ৩০ অমদি ২০২২গী ফেব্রুৱারি ১৫ ফাওবা শাংদোকখিবা অদু মখাতানা অমুক ২০২২গী মার্চ ১৫ ফাওবা শাংদোক্লি;
৫. এসেসমেন্ত ইয়র ২০২১-২২গী ওইনা ইনকম রিতর্ন তৌবগী অরোইবা মতম ২০২১গী নবেম্বর ৩০ ওইখিবা অদু এক্তকী সেক্সন ১৩৯গী সব-সেক্সন(১)গী মখাদা মথংশিৎনা তাং ২০.০৫.২০২১ অমদি তাং ০৯.০৯.২০২১দা থোকখিবা সর্কুলর নম্বর ৯/২০২১ অমদি সর্কুলর নম্বর ১৭/২০২১গী মতুং ইন্না ২০২১গী দিসেম্বর ৩১ অমদি ২০২২গী ফেব্রুৱারি ২৮ ফাওবা শাংদোকখিবা অদু মখাতানা অমুক ২০২২গী মার্চ ১৫ ফাওবা শাংদোক্লি;
তাং ২০.০৫.২০২১গী সর্কুলর নম্বর ৯/২০২১গী ক্লোজ(১২) অমদি (১৩)দা, তাং ০৯.০৯.২০২১দা থোকখিবা সর্কুলর নম্বর ১৭/২০২১গী ক্লোজ (৪) অমদি (৫)দা অমদি মথক্কী ক্লোজ (৪) অমদি (৫)দা পনখিবগী মতুং ইন্না মতম শাংদোকপা অসি সেক্সন অদুগী সব-সেক্সন(১)গী ক্লোজ (i)দগী (vi) ফাওবদা পনখিবা শেনফম অদু হন্থরক্তুনা অপুনবা ইনকমদা থিরিবা তেক্স অদু লাখ অমা অদুমক হেল্লবদি এক্তকী এক্সপ্লেনেসন ১দগী সেক্সন ২৩৪এ ফাওবদা এপ্লাই তৌবা য়ারোই হায়নসু খঙহনজরি৷ মখাতানা, এক্তকী সেক্সন ২০৭কী সব-সেক্সন(২)দা পনখিবগী মতুং ইন্না ভারত্তা খুন্দারিবা মীওই অমা ওইরবদি, পীরিবা মতমগী মনুংদা(তাং ২০.০৫.২০২১দা থোকখিবা সর্কুলর নম্বর ৯/২০২১, তাং ০৯.০৯.২০২১দা থোকখিবা সর্কুলর নম্বর ১৭/২০২১ অমদি মথক্তা পল্লিবা অসিগী মখাদা শাংদোকখিবা অসি য়াওদনা) মীওই অদুনা সেক্সন ১৪০এগী মখাদা থিরিবা তেক্স অদু এদভান্স তেক্স ওইনা লৌগনি৷
তাং ১১.০১.২০২২দা এফ. নম্বর ২২৫/৪৯/২০২১/আই.তি.এ.- IIদা সি.বি.দি.তি. সর্কুলর নম্বর ০১/২০২২ ফোংখি৷ হায়রিবা সর্কুলর অসি www.incometaxindia.gov.inদা ফংলি৷