Ministry of Women and Child Development
29 CHILDREN CONFERRED PRADHAN MANTRI RASHTRIYA BAL PURASKAR-2022
PRIME MINISTER INTERACTS WITH THE PMRBP AWARDEES
PM GREETS THE DAUGHTERS OF THE COUNTRY ON NATIONAL GIRL CHILD DAY
IN AREAS WHERE DAUGHTERS WERE NOT EVEN ALLOWED EARLIER, DAUGHTERS ARE DOING WONDERS IN THEM TODAY: PM
THIS IS NEW INDIA, WHICH DOES NOT HOLD BACK FROM INNOVATING. COURAGE AND DETERMINATION ARE THE HALLMARK OF INDIA TODAY: PM
24 JAN 2022 2:35PM by PIB Delhi
29 Children have been conferred the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar this Year, selected from all regions of the country for their exceptional achievements in Innovation (7), Social Service (4), Scholastic (1), Sports (8), Art & Culture (6) and Bravery (3) categories. There are 15 Boys and 14 Girls among the awardees belonging to 21 States and UTs.
In view of the unprecedented circumstances emerging due to COVID-19 situation in the country, it was not possible to organise a physical ceremony at New Delhi. In order to felicitate and motivate the exceptional works of children, a function was held virtually on the occasion of National Girl Child Day today and also as part of Azadi Ka Amrit Mahotsav. The Awardees of PMRBP 2021 and 2022 along with their parents and concerned District Magistrate of their respective district joined the event from their district Head Quarters.
During the function, Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi gave digital certificates to the 61 winners of PMRBP 2021 and 2022 using a Block Chain-driven technology developed by IIT Kanpur under the National Blockchain Project. The digital certificates are stored on digital wallets installed on the mobile devices of the recipients. The digital certificates issued using the blockchain driven technology are unforgeable, globally verifiable, selectively disclosable and sensitive to user content. Block Chain Technology is being used for the first time for giving certificates to the awardees.
The cash prize of Rs.1,00,000/- was given to the awardees of PMRBP 2022 which was transferred online to the respective accounts of winners during the programme by the Hon’ble PM.
The Hon’ble Prime Minister interacted virtually with the winners of PMRBP 2022. Union Women and Child Development Minister Smt Smriti Zubin Irani and Dr. Munjpara Mahendrabhai, Minister of State were among those present on the occasion.
Interacting with Master Avi Sharma of Indore, Madhya Pradesh the Prime Minister enquired about the secret of his prolific output with regard to various aspects of Ramayana. Master Avi Sharma said that he got the inspiration by the decision of broadcasting the serial Ramayana during the lockdown. Avi also recited some couplets from his creation. The Prime Minister narrated an incident when he went and heard Sushri Uma Bharti Ji when, as a child, she showed immense spiritual depth and knowledge in a programme. He said there is something in the soil of Madhya Pradesh that gives rise to such precocious talent. The Prime Minister told Avi that he is an inspiration and an example of the adage that you are never too young to do big things.
Interacting with Kumari Remona Evette Pereira from Karnataka, the Prime Minister discussed her passion for Indian Dance. He inquired about the difficulties she faced in pursuing her passion. The Prime Minister complimented her mother for ignoring her own adversities to realise her daughter’s dreams. The Prime Minister said that Remona’s achievements are much bigger than her age and told her that her art is a way of expressing the strength of the great country.
Interacting with Kumari Puhabi Chakraborti of Tripura, the Prime Minister enquired about her COVID related innovation. She also informed the Prime Minister about her fitness app for sportspersons. The Prime Minister asked about the support she receives from the school, friends and parents in her endeavour. He asked about her balance in devoting her time to sports as well as developing innovative apps.
Interacting with Master Dhiraj Kumar from West Champaran, Bihar, the Prime Minister asked about the incident where he saved his younger brother from a crocodile attack. PM asked about his state of mind while saving his younger brother and how he feels after the fame he got now. The Prime Minister praised his courage and presence of mind. Dhiraj told the Prime Minister that he wants to serve the country as an Army soldier.
Interacting with Master Meedhansh Kumar Gupta from Punjab, the Prime Minister enquired about his achievement of creating an app for COVID issues. The Prime Minister said that in children like Meedhansh he feels that the government efforts to promote entrepreneurship are bearing fruit and a tendency to become job providers instead of being job seekers is becoming more pronounced.
Interacting with Kumari Tarushi Gaur from Chandigarh, the Prime Minister enquired about her opinion on the balance between sports and studies. The Prime Minister asked why Tarushi idolises Boxer Mary Kom. She informed the Prime Minister that she likes her because of her commitment to excellence and balance that she strikes as a sportsperson and as a mother. The Prime Minister said that the government is committed to providing all the facilities to the sportspersons and creating a mindset of winning at every level.
Addressing the gathering, the Prime Minister noted that these awards become all the more significant in the light of the fact that they have been conferred during the important period when the country is celebrating Azadi Ka Amrit Mahotsav. He said this is the time to draw energy from the past and dedicate oneself to achieving great results in the coming 25 years of the Amrit kaal. He also greeted the daughters of the country on National Girl Child Day. The Prime Minister remembered the glorious history of the Freedom Struggle and the contribution of Birbala Kanaklata Barua, Khudiram Bose and Rani Gaidinilu. “These fighters had made the country's freedom the mission of their lives at a very young age and had dedicated themselves for it” the Prime Minister noted.
The Prime Minister also recalled his visit to the Nowshera sector of Jammu and Kashmir on Diwali last year where he met Baldev Singh and Basant Singh who had played the role of child soldiers in the post-independence war. They Helped his army at such a young age without caring about their life. The Prime Minister paid tribute to the bravery of these heroes.
The Prime Minister cited examples of the bravery and sacrifice of the sons of Guru Gobind Singh Ji. He pointed out that when the Sahibzadas had sacrificed with immense valour, they were very young. Their sacrifice for India's civilization, culture, faith and religion is incomparable. The Prime Minister asked the youngsters to know more about the Sahibzadas and their sacrifice.
The Prime Minister remarked that a digital statue of Netaji Subhas Chandra Bose has also been installed near India Gate in Delhi. “We get the biggest inspiration from Netaji - duty of the nation first. Taking inspiration from Netaji, you have to proceed on the path of duty for the country”, Shri Modi added.
The Prime Minister said that in any sector, policies and initiatives are keeping youth at the centre. He cited initiatives like Start Up India, Stand Up India, Digital India, Make in India along with Jan Andolan of Aatmnirbhar India and creation of modern infrastructure. This, he said, is in sync with the speed of the youth of India who are leading this new epoch both in India and outside. The Prime Minister underlined the growing prowess of India in the innovation and start-up sphere. He conveyed the nation's pride in the fact of major global companies being led by Indian young CEOs. “Today we feel proud when we see the youth of India excelling in the world of startups. Today we feel proud when we see that the youth of India are innovating, taking the country forward”, the Prime Minister said.
The Prime Minister said in areas where daughters were not even allowed earlier, daughters are doing wonders in them today. This is the new India, which does not hold back from innovating, courage and determination are the hallmarks of India today.
The Prime Minister lauded that the children of India have shown their modern and scientific thinking in the vaccination program as well. Since January 3, in just 20 days, more than 40 million children have got the corona vaccine. He also lauded them for their leadership in the Swachch Bharat Abhiyan. The Prime Minister appealed to them to be an ambassador for Vocal for Local and lead the campaign of Aatmnirbhar Bharat.
List of the PMRBP, 2022 awardees are as under:
AWARDEES OF PRADHAN MANTRI RASHTRIYA BAL PURASKAR-2022
S. No.
Name
Category
State
Gauri Maheshwari
Art & Culture
Rajasthan
1.
Remona Evette Pereira
Art & Culture
Karnataka
1.
Deviprasad
Art & Culture
Kerala
1.
Syed Fateen Ahmed
Art & Culture
Karnataka
1.
Daulas Lambamayum
Art & Culture
Manipur
1.
Dhritishman Chakraborty
Art & Culture
Assam
1.
Gurugu Himapriya
Bravery
Andhra Pradesh
1.
Shivangi Kale
Bravery
Maharashtra
1.
Dhiraj Kumar
Bravery
Bihar
1.
Shivam Rawat
Innovation
Uttarakhand
1.
Vishalini N C
Innovation
Tamil Nadu
1.
Jui Abhijit Keskar
Innovation
Maharashtra
1.
Puhabi Chakraborti
Innovation
Tripura
1.
Aswatha Biju
Innovation
Tamil Nadu
1.
Banita Dash
Innovation
Odisha
1.
Tanish Sethi
Innovation
Haryana
1.
Avi Sharma
Scholastic
Madhya Pradesh
1.
Meedhansh Kumar Gupta
Social Service
Punjab
1.
Abhinav Kumar Choudhary
Social Service
Uttar Pradesh
1.
Pal Sakshi
Social Service
Bihar
1.
Aakarsh Kaushal
Social Service
Haryana
1.
Arushi Kotwal
Sports
Jammu & Kashmir
1.
Shriya Lohia
Sports
Himachal Pradesh
1.
Telukunta Virat Chandra
Sports
Telangana
1.
Chandhary Singh Choudhary
Sports
Uttar Pradesh
1.
Jiya Rai
Sports
Uttar Pradesh
1.
Swayam Patil
Sports
Maharashtra
1.
Tarushi Gaur
Sports
Chandigarh
1.
Anvi Vijay Zanzarukia
Sports
Gujarat
Following is the Link for Details of Awardees of PMRBP-2022:
Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar 2022 - Awardees - YouTube

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রীয় বাল পুরস্কার – ২০২২ অঙাং ২৯দা পীখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম.আর.বি.পি. এৱার্দীশিংগা লোয়ননা ৱারী-ৱাতাই শাখ্রে
পি.এম.না নেস্নেল গর্ল চাইল্দ দে নুমিৎতা লৈবাক অসিগী ইচানুপীশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
মমাংদা ইচানুপীশিংনা চংবা ফাওবা য়ারমদবা মফমশিং ঙসি ইচানুপীশিংনা অঙকপশিং তৌবা ঙম্লে: পি.এম.
মসি ইনোবেৎ তৌবদগী তুংহনবা তৌদবা অনৌবা ভারত অদুনি। ঙসি থৌনা ফবা অমসুং অখাং কনবনা ভারতকী হোলমার্ক ওইরি: পি.এম.
24 JAN 2022 2:35PM by PIB Imphal
লৈবাক্কী রিজন পুম্নমক্তগী মখোয়গী থোইদোক-হেন্দোকপা মাইপাকপশিংগীদমক ইনোবেসন (৭), সোসিএল সর্ভিস (৪), স্কোলাস্তিক (১), স্পোর্তস (৮), আর্ত অমসুং কলচর (৬) অমসুং ব্রেভরী (৩) কেতগোরীশিং অসিদগী চহি অসিগী প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রীয় বাল পুরস্কার পীনবা অঙাং ২৯ খনগৎখ্রে। এৱার্দীশিং ওইরিবা নুপামচা ১৫ অমসুং নুপীমচা ১৪ অসি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ২১দগীনি।
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী ফীভমনা মরম ওইরগা ওইহল্লিবা অমুক্তা ওইখ্রিবা ফীভম অসি য়েংলগা নই দিল্লীদা ফিজিকেল ওইবা থৌরম অমা পাঙথোকপা ওইথোকখিদে। অঙাংশিংনা তৌরিবা থোইদোক-হেন্দোকপা থবকশিং তৌরিবা মশক খঙবীনবা অমসুং থৌগৎপীনবা ঙসি নেস্নেল গর্ল চাইল্দ দে নুমিৎ অমসুং আজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক অমা ওইনা ভর্চ্যুএল ওইনা থৌরম অমা পাঙথোকখি। পি.এম.আর.বি.পি. ২০২১ অমসুং ২০২২গী এৱার্দীশিংনা মখোয়গী মমা-মপাশিং অমসুং মখোয় মশাগী জিলাগী মরী লৈনবা দিস্ত্রিক্ত মেজিস্ত্রেৎকা লোয়ননা মখোয়গী দিস্ত্রিক্ত হেদ ক্বাতরশিংদগী থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
থৌরম অদুগী মনুংদা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেস্নেল ব্লোকচেন প্রোজেক্তকী মখাদা আই.আইতি. কানপুরনা দিবেলপ তৌবা ব্লোক চেন-দ্রিবন তেক্নোলোজী অমা শীজিন্নদুনা পি.এম.আর.বি.পি. ২০২১ অমসুং ২০২২গী ৱিনর ৬১দা দিজিতেল সর্তিফিকেৎশিং পীখি। দিজিতেল সর্তিফিকেৎশিং অসি রিসিপিয়ন্তশিংগী মোবাইল দিভাইসশিংদা ইনস্তোল তৌবা ৱাল্লেৎশিংদা স্তোর তৌই। ব্লোকচেন দ্রিবন তেক্নোলোজী শীজিন্নদুনা পীখিবা দিজিতেল সর্তিফিকেৎশিং অসি ফোর্জ তৌবা য়াদে, মালেম শিনবা থুংনা ভেরিফাইএবল ওই, অখন্ননা দিসক্লোজেবল ওই অমসুং য়ুজর কন্তেন্ততা সেন্সিতিব ওই। এৱার্দীশিংদা সর্তিফিকেৎশিং পীবদা অহানবা ওইনা ব্লোক চেন তেক্নোলোজী শীজিন্নখি।
পি.এম.আর.বি.পি. ২০২২গী এৱার্দীশিংদা লুপা ১,০০,০০০/-গী শেলগী মনা পীখি, হায়রিবা অসি ইকাই খুম্নরবা পি.এম.না থৌরম মনুংদা ৱিনরশিংগী মশাগী একাউন্তশিংদা ওনলাইন ওইনা ত্রান্সফর তৌখি।
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম.আর.বি.পি. ২০২২গী ৱিনরশিংগা লোয়ননা ভর্চ্যুএল ওইনা ৱারী-ৱাতাই শাখি। থৌরম অসিদা কেন্দ্রগী নুপী অমসুং অঙাংগী য়াইফ-থৌরাং মন্ত্রী শ্রীমতি স্মৃতি জুবিন ইরানি অমসুং রাজ্যগী মন্ত্রী দা. মুঞ্জপরা মহেন্দ্রভাইনা শরুক য়াখি।
মধ্য প্রদেশকী ইন্দোরদগী মাস্তর অভি শর্মগা ৱারী-ৱাতাই শাবদা প্রধান মন্ত্রীনা রামায়নগী তোঙান-তোঙানবা হীরমশিংগী মতুং ইন্না শেম্বা মহাক্কী প্রোলিফিক আউতপুৎকী অরোনবা লাইৱা অদুগী মতাংদা হংখি। মাস্তর অভি শর্মনা মসিগী ইথিল অসি লোকদাউন মনুংদা রামায়নগী সিরিএল শন্দোক্নবগী ৱারেপ অদুদগী ফংখি হায়না ফোঙদোকখি। অভিনা মহাক্কী ক্রিএসন অদুদগী কোপ্লেৎ খরা থীখি। প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্না অঙাং ওইরিঙৈ মতমদা সুশ্রী উমা ভারতিজীগী মনাক্তা চৎতুনা তাজবা ফংখিবগী থৌদোক অমগী মতাংদা পাউদমখি, প্রোগ্রাম অমদা মহাক্না অচৌবা স্পিরিচ্যুএলগী নুংগী ওইবা ৱাখল্লোন অমসুং লৌশিং অদু উৎখি। মহাক্না হায়খি অসিগুম্বা থোইদোক-হেন্দোক্না ৱাখল মপুং ফাবগী তেলেন্ত অসি পুথোক্লিবা মধ্য প্রদেশকী লৈহাওদা করিগুম্বা অমদি য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা অভিদা মহাক অসি ইথিল পীরিবা মীওই অমনি অমসুং অচৌবা থবক অমা তৌবদা অঙাং হায়বা লৈতে হায়বা পাউরৌগী খুদম অমা ওইরি হায়না ফোঙদোকখ্রে।
কর্নাতকাগী কুমারি রেমোনা ইভেত্তে পেরৈরাগা ৱারী-ৱাতাই শাবদা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্না ভারতকী ওইবা জগোইদা থৱায় য়াওবগী মতাংদা খন্নখি। মহাক্কী অপাম্বা অসি তুংইন্নবা হোৎনবদা মহাক্না মায়োক্নখিবা অৱাবশিংগী মতাংদা মহাক্না হংখি। মচানুপীগী মঙলানশিং থুংহন্নবা মশাগী অৱাবা ফীভমশিংবু নাথৈদুনা থনমকিবা মহাক্কী মমাপু প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা রেমোনাগী মাইপাকপশিং অসি মহাক্কী চহিগা য়েংনবদা য়াম্না চাউই অমসুং মহাক্কী কলা অসি অচৌবা লৈবাক অসিগী মপাঙ্গল উৎথোক্নবা পাম্বৈ অমনি হায়না হায়খি।
ত্রিপুরাদগী কুমার পুহাবি চক্রবোর্তিগা ৱারী-ৱাতাই শাবদা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী কোবিদকা মরী লৈনবা ইনোবেসনগী মতাংদা হংখি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রীদা শান্নরোয়শিংগীদমক লৈরিবা মহাক্কী ফিৎনেস এপকী মতাংদসু পাউদমখি। খোঙথাং অসিদা মহাক্না স্কুল, মরুপশিং অমসুং মমা-মপাদগী ফংখিবা মতেংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হংখি। স্পোর্তসতা মহাক্না মতম কাইথোকপা লোয়ননা ইনোবেতিব এপ অসি দিবেলপ তৌবদা মতম কাইথোকপা অসি করম্না বেলেন্স তৌবগে হায়না হংখি।
বিহারগী ৱেস্ত চম্পারনদগী মাস্তর ধিরাজ কুমারগা ৱারী-ৱাতাই শাবদা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্না মহাক্কী মনাওনুপাপু গুমভিরনা এতেক তৌরকপা মতমদা কনখিবগী থৌদোক অদুগী মতাংদা হংখি। মহাক্কী মনাওনুপা অদু কনবা মতমদা অমসুং হৌজিক মহাক্না ফংলিবা ইকাই খুম্নবা অসিগী মতুংদা মহাক্কী ৱাখলদা করি ফাওবগে হায়না পি.এম.না হংখি। প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী মথৌনা অমসুং পাইরক্কী লৌশিং লৈবা মতৌবু থাগৎপা ফোঙদোকখি। ধিরাজনা প্রধান মন্ত্রীদা আর্মীগী লান্মী অমা ওইনা লৈবাক অসিবু শেবা তৌবা পাম্মি হায়না ফোঙদোকখি।
পঞ্জবাকী মাস্তর মীধান্স কুমার গুপ্তাগা ৱারী-ৱাতাই শাবদা প্রধান মন্ত্রীনা কোবিদকী সমস্যাশিংগীদমক এপ শেম্বদা মহাক্না মাইপাকখিবা অদুগী মতাংদা হংখি। পি.এম.না মীধান্সকুম্বা অঙাংশিংদা ওন্তপ্রিনোর্শিপ থৌগৎনবা সরকারনা হোৎনরিবশিং অসি মহৈ য়াল্লি অমসুং থবক থীরিবশিংগী মহুৎ থবক পীরিবশিং ওইরক্নবগী মওং অসি হেন্না ময়েক শেংলক্লি হায়না মহাক্না ফাওই হায়না ফোঙদোকখি।
চন্দিগরদগী কুমারি তরুশি গোরগা ৱারী-ৱাতাই শাবদা প্রধান মন্ত্রীনা স্পোর্তস অমসুং মহৈ-মশিংগী মরক্তা বেলেন্স তৌবগী মতাংদা মহাক্কী ৱাখল্লোন অদু ফোঙদোক্নবা হায়খি। তরুশিনা বোক্সর মেরী কোমবু করিগীদমক পাম্লিবনো হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হংখি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রীদা মেরী কোম পাম্বগী মরম অসি মহাক্না মীথোই-মীহেন ওইন্না হোৎনবা অমসুং শান্নরোয় অমসুং মমা অমা ওইনা বেলেন্স তৌরিবা অসিননি হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা শান্নরোয়শিংদা খুদোংচাবা পুম্নমক ফংহন্নবা অমসুং থাক খুদিংমক্তা মীথোই-মীহেন ওইনবা ৱাখল্লোন পোকহন্নবা সরকারনা হোৎনৈ হায়না ফোঙদোকখ্রে।
মীতিন অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিনা আজাদী কা অমৃত মহোৎসব পালন তৌবগী মরু ওইবা মতমগী মনুংদা এৱার্দশিং অসি পীরিবা অসি য়েংলগা এৱার্দশিং অসি হেন্না শীংথানীংঙাই ওইরি হায়না ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না মসি হৌখিবা মতমদগী ইথিল লৌনবা অমসুং অমৃত কালগী লাক্লিবা চহি ২৫ অসিদা অচৌবা ফলশিং পুরক্নবা ইশাবু কত্থোক্নবা তানফম ওইরে হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না লৈবাক অসিগী ইচানুপীশিংদা নেস্নেল গর্ল চাইল্দ দে নুমিৎনা লাকপদা য়াইফ পাউজেলসু পীখি। প্রধান মন্ত্রীনা নীংতম লানগী মতিক-মঙাল লৈবা পুৱারী অমসুং বিরবালা কনকলতা বরুৱা, খুদিরাম বোস অমসুং রানি গাইদিনল্যুনা শরুক তমখিবা অদুবু নীংশিংখ্রে। “লান্মীশিং অসিনা লৈবাক অসিগী নীংতম্বা অসিবু মখোয়না য়াম্না চহি নৌরিঙৈ মতমদগী মখোয়গী পুন্সিগী পান্দম ওইহনখি অমসুং মসিগীদমক মখোয় মশাবু কত্থোকখি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
নীংতম্বা ফংলবা মতুংগী লানদা অঙাং ওইরিবা লান্মীশিংগী থৌদাং লৌখিবা বালদেব সিংহ অমসুং বসন্ত সিংহবু উনখিবা মমাংগী চহিগী দিৱালিদা জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী নোশহরা সেক্তরদা মহাক্না চৎখিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা নীংশিংখি। মখোয়গী পুন্সিগী মতমদা খনবা তৌদনা চহি নৌরিঙৈদা মখোয়না আর্মীগী মতেং পাংখি। অথৌবশিং অসিগী মথৌনা মরিংজেল অদুবু প্রধান মন্ত্রীনা ইকাই খুম্নবা উৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা গুরু গোবিন্দ সিংহজীগী মচানুপাশিংগী মথৌনা অমসুং কত্থোকখিবা অদুগী খুদমশিং পীখি। সাহিবজাদশিংনা থৌনা ফনা কত্থোকখিবা মতম অদুদা মখোয় চহি য়াম্না নৌরি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। ভারতকী সভ্যতা, কলচর, থাজবা অমসুং লাইনিং-লাইশোনগীদমক গুরু গোবিন্দ সিংহজীগী সাহিবজাদশিংনা কত্থোকখিবা অদু চাংদমনীংঙাই লৈতে। নহারোলশিংদা সাহিবজাদশিং অমসুং মখোয়না কত্থোকখিবা অদুগী মরমদা হেন্না খঙনবা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লীগী ইন্দিয়া গেৎকী মনাক্তা নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকী দজিতেল স্তেচ্যু অমা খিনবগী মতাংদা ফোঙদোকখি। “নেতাজীগী – লৈবাক্কী থৌদাংনা অহানবদা পাঙথোকপা হায়বা অসিদগী অচৌবা ইথিক ঐখোয়না ফংখি। নেতাজীদগী ইথিল লৌদুনা ঐখোয়না লৈবাক্কীদমক থৌদাং য়ান্নবা লম্বীদা চংশিনবা তাই”, হায়না শ্রী মোদীনা মখা তাখি।
সেক্তর অমা হেক্তদা পোলিসী অমসুং থৌরাংশিংনা নহারোলদা মরু ওইবা মীৎয়েং থম্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। আত্মনির্ভর ভারতকী জন অন্দোলনগ অমসুং মোদর্ন ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপগা লোয়ননা স্তার্ত অপ ইন্দিয়া, স্তেন্দ অপ ইন্দিয়া, দিজিতেল ইন্দিয়া, মেক ইন ইন্দিয়া অসিগুম্বা থৌরাংশিং অসি মহাক্না পনখি। মহাক্না মসি ভারত অমসুং মপালদা অনৌবা তাঙ্কক অসিবু লমজিংলিবা ভারতকী নহারোলগী খোঙজেলগা চান্না চৎলি হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা ভারতনা ইনোবেসন অমসুং স্তার্ত-অপকী লমদা মতিক-ময়াই হেনগৎলক্লিবা অসিগী মতাংদা ফোঙদোকখি। অচৌবা গ্লোবেল কম্পনীশিংবু ভারতকী নহা ওইরিবা সি.ই.ও.শিংনা লমজিংলিবা অসিদা জাতিনা চাউথোকচবা পোকই হায়না মহাক্না ফপঙদোকখি। “ঙসি স্তার্তঅপকী লমদা ভারতকী নহারোলশিংনা মীথোই-মীহেন ওইবা ঐখোয়না উবা ফংবদা চাউথোকচবা পোকই। ভারতকী নহারোলশিংনা ইনোবেৎ তৌবা অমসুং লৈবাক অসিবু মাংদা পুখৎপা উবা ফংবদা ঐখোয়না চাউথোকচবা পোকই”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে।
মমাংদা ইচানুপীশিং চংবা য়ারমদবা মফমশিং ঙসি ইচানুপীশিংনা অঙকপশিং তৌবা ঙম্লে। মসি ইনোবেৎ তৌবদগী তুংহনবা তৌদবা অনৌবা ভারত অদুনি, ঙসি থৌনা ফবা অমসুং অখাং কনবনা ভারতকী হোলমার্ক ওইরি।
ভারতকী অঙাংশিংনা ভেক্সিনেসন প্রোগ্রামদা মখোয়গী মতমগা চুনবা অমসুং সাইন্তিফিক ওইবা মওং-মতৌ অদু উৎখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎখ্রে। জনুৱারী ৩দগী শুপ্নগী নুমিৎ ২০দা অঙাং মিলিয়ন ৪০ হেনবনা কোরোনা ভেক্সিন কাপখি। স্বচ্ছ ভারত আভিয়ান্দা মখোয়না লুচিংখিবা অদুগীদমক মহাক্না মখোয়বুসু থাগৎকি। প্রধান মন্ত্রীনা মখোয়দা ভোকেল ফোর লোকেলগী এম্বেসেদর অমা ওইনবা অমসুং আত্মনির্ভর ভারতকী কেম্পেনবু লমজিংনবা অপীল তৌখি।
পি.এম.আর.বি.পি., ২০২২গী এৱার্দীশিংগী লিস্ত মখাদা পীরি:
প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রীয় বাল পুরস্কার-২০২২গী এৱার্দীশিং
সিরিএল মশিং
মমিং
কেতগোরী
রাজয়
১.
গৌরি মহেস্বারি
আর্ত অমসুং কলচর
রাজস্থান
২.
রেমোনা ইভেত্তে পেরৈরা
আর্ত অমসুং কলচর
কর্নাতকা
৩.
দেভি প্রসাদ
আর্ত অমসুং কলচর
কেরলা
৪.
স্যেদ ফতীন অহমদ
আর্ত অমসুং কলচর
কর্নাতকা
৫.
দৌলাস লম্বাময়ুম
আর্ত অমসুং কলচর
মনিপুর
৬.
ধ্রিতিশ্মন চক্রবোর্তী
আর্ত অমসুং কলচর
অসাম
৭.
গুরুগু হিমাপ্রিয়া
ব্রেভরী
অন্ধ্র প্রদেশ
৮.
শিভঙ্গি কালে
ব্রেভরী
মহারাস্ত্র
৯.
ধিরাজ কুমার
ব্রেভরী
বিহার
১০.
বম ৱারত
ইনোবেসন
উত্তরাখন্দ
১১.
বিশালিনি এন.সি.
ইনোবেসন
তামিল নাদু
১২.
জ্যি অভিজিৎ কেস্কর
ইনোবেসন
মহারাস্ত্র
১৩.
পুহাবি চক্রবোর্তি
ইনোবেসন
ত্র্রিপুরা
১৪.
অস্বাথা বিজু
ইনোবেসন
তামিল নাদু
১৫.
বনিতা দাস
ইনোবেসন
ওরিশা
১৬.
তানিশ সেথি
ইনোবেসন
হরিয়ানা
১৭.
অভি শর্ম
স্কোলাস্তিক
মধ্য প্রদেশ
১৮.
মীধান্স কুমার গুপ্তা
সোসিএল সর্ভিস
পঞ্জাব
১৯.
অভিনাব কুমার চৌধরী
সোসিএল সর্ভিস
উত্তর প্রদেশ
২০.
পাল সক্ষি
সোসিএল সর্ভিস
বিহার
২১.
আকার্শ কোশল
সোসিএল সর্ভিস
হরিয়ানা
২২.
অরুশি কোৎৱাল
স্পোর্তস
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২৩.
শ্রীয়া লোহিয়া
স্পোর্তস
হিমাচল প্রদেশ
২৪.
তেলুকুন্তা বিরাত চন্দ্র
স্পোর্তস
তেলঙ্গানা
২৫.
চান্ধরী সিংহ চৌধরী
স্পোর্তস
উত্তর প্রদেশ
২৬.
জিয়া রাই
স্পোর্তস
উত্তর প্রদেশ
২৭.
স্বয়ম পতিল
স্পোর্তস
মহারাস্ত্র
২৮.
তারুশি গোর
স্পোর্তস
চন্দিগর
২৯.
অন্বি বিজয় জানজরুকিয়া
স্পোর্তস
গুজরাত
পি.এম.আর.বি.পি.-২০২২গী এৱার্দীশিংগী অকুপ্পা মরোলগী লিঙ্ক মখাদা পীরি:
প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রীয় বাল পুরস্কার ২০২২ - এৱার্দীশিং - য়্যুত্যুব