Prime Minister's Office
PM to deliver inaugural address at TERI’s World Sustainable Development Summit on 16th February
15 FEB 2022 11:32AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will deliver the inaugural address at The Energy and Resources Institute’s (TERI) World Sustainable Development Summit at around 6 PM on 16th February, 2022 via video message.
World Sustainable Development Summit is TERI’s annual flagship event. The theme for this year’s Summit is ‘Towards a Resilient Planet: Ensuring a Sustainable and Equitable Future’. The Summit will discuss a wide range of issues including climate change, sustainable production, energy transitions, global commons and resource security.
The three day summit starting 16th February will be attended by Mr. Luis Abinader, President of the Dominican Republic, Dr. Mohamed Irfaan Ali, President of the Cooperative Republic of Guyana, Ms Amina J Mohammed, Deputy Secretary General, United Nations, heads of various intergovernmental organisations, Ministers/ Envoys from more than a dozen countries and delegates from over 120 countries.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ফেব্রুৱারী ১৬তা তেরিগী ৱর্ল্দ সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত সম্মিৎ হৌদোকপগী থৌরমদা ৱাহৌদোক্কী ৱা ঙাংগনি
15 FEB 2022 11:32AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফেব্রুৱারী ১৬কী নুমিদাংগী চাউরাকপা পুং ৬ তাবা মতমদা দি ইনর্জী অমসুং রিসোর্সেস ইন্সতিত্যুৎ (তেরি)গী ৱর্ল্দ সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত সম্মিৎ হৌদোকপগী থৌরমদা ৱাহৌদোক্কী ৱা ঙাংগনি।
ৱর্ল্দ সস্তেনেবল দিভেলপমেন্ত সম্মিৎ হায়বসি তেরিগী চহি খুদিংগী পাংথোকপা ফ্লেগশিপ থৌরম অমনি। হন্দক্কী সম্মিৎকী থীম অসিনা ‘নিংহন্নবা লৈতবা গ্রহ অমগী মাইকৈদাঃ তুং কোইনা চৎপা অমসুং কান্নবা পীবা তুংগী মতম অমা শোইদনা ওইহনবা’ হায়বসিনি। সম্মিৎ অসিনা অইং-অশা হোংবা, পোত্থোক পুথোকপগী থৌওংনা তুং কোইনা চৎপা, ইনর্জী ত্রাঞ্জিসন, গ্লোবেল কম্মন্স অমসুং রিসোর্স সেক্যুরিতী য়াওনা তোঙান-তোঙানবা পাক শল্লবা হীরম কয়াগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি।
ফেব্রুৱারী ১৬তগী হৌগদবা নুমিৎ হুম্নি চুপ্না পাংথোক্কদবা সম্মিৎ অসিদা দোমিনিকান রিপব্লিক্কী রাস্ত্রপতি, শ্রী লুইস অবিনাদের, কোওপরেতিব রিপব্লিক ওফ গুয়ানাগী রাস্ত্রপতি, দাঃ মোহম্মদ ইর্ফান অলি, য়ুনাইতেদ নেসন্সকী দেপ্যুতী সেক্রেতরী জেনেরেল, কুমারী অমিনা জে. মোহম্মদ, তোঙানবা ইন্তরগবর্নমেন্তেল লুপশিংগী মকোক থোংবা, লৈবাক দজন অমা হেনবগী মন্ত্রী/ইনভোই অমসুং লৈবাক ১২০গী মীহুৎশিংনা শরুক য়াগনি।