Ministry of Home Affairs
The Modi Government has decided to continue the Umbrella scheme of Border Infrastructure & Management (BIM) from 2021-22 to 2025-26
Ministry of Home Affairs under guidance of Union Home Minister, Shri Amit Shah is committed to improving border infrastructure & management
Cost of the scheme from 2021-22 to 2025-26 will be Rs. 13,020 crore
BIM will strengthen border infrastructure for improving border management, policing and guarding borders
21 FEB 2022 5:41PM by PIB Delhi
The Modi Government has approved the continuation of the Central Sector Umbrella Scheme of “Border Infrastructure and Management” (BIM) over the 15th Finance Commission Cycle from 2021-22 to 2025-26, at a cost of Rs.13,020 crore. Ministry of Home Affairs under guidance of Union Home Minister, Shri Amit Shah is committed to improving border infrastructure and management. This decision will strengthen the border infrastructure for improving border management, policing and guarding the borders.
The BIM scheme will help in the creation of infrastructure such as construction of border fence, border flood lights, technological solutions, border roads and Border Outposts (BOPs)/Company Operating Bases (COBs) to secure the Indo-Pakistan, Indo-Bangladesh, Indo-China, Indo-Nepal, Indo-Bhutan and Indo-Myanmar borders.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
২০২১-২২দগী ২০২৫-২৬ ফাওবদা বোর্দর ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং মেনেজমেন্ত(বি.আই.এম.)গী অমব্রেল্লা স্কিম মখা চৎথহন্নবা মোদী সরকারনা ৱারেপখ্রে
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহগী লুচিং মখাদা হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়না ঙমখৈগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং মেনেজমেন্ত ফগৎহন্নবা হোৎনরি
২০২১-২২দগী ২০২৫-২৬ ফাওবদা লৈগদৌরিবা স্কিমগী শেনফম অসি লুপা কোতি ১৩,০২০ ওইগনি
ঙমখৈগী মেনেজমেন্ত, পোলিসিং অমদি ঙমখৈশিং হেন্না নিংথিনা ঙাক শেন্নবগীদমক বি.আই.এম.না ঙমখৈগী ইনফ্রাস্ত্রকচর হেন্না মপাঙ্গল লৈহল্লগনি
21 FEB 2022 5:41PM by PIB Imphal
২০২১-২২দগী ২০২৫-২৬ ফাওবা ওইরিবা ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসন সাইকল হেন্দোক্না লুপা কোতি ১৩,০২০গী শেনফম থাদদুনা “বোর্দর ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং মেনেজমেন্ত”(বি.আই.এম.)গী সেন্ত্রেল সেক্তর অমব্রেল্লা স্কিম মখা চৎথহন্নবা মোদী সরকারনা অয়াবা পীখ্রে৷ কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহগী লুচিং মখাদা হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়না ঙমখৈগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং মেনেজমেন্ত ফগৎহন্নবা হোৎনরি ঙমখৈগী মেনেজমেন্ত, পোলিসিং অমদি ঙমখৈশিং হেন্না নিংথিনা ঙাক শেন্নবগীদমক ৱারেপ অসিনা ঙমখৈগী ইনফ্রাস্ত্রকচর হেন্না মপাঙ্গল লৈহল্লগনি৷
বি.আই.এম. স্কিম অসিনা ইন্দো-পাকিস্তান, ইন্দো-বঙ্গলাদেশ, ইন্দো-চাইনা, ইন্দো-নেপাল, ইন্দো-ভুতান অমসুং ইন্দো-ম্যানমার ঙমখৈশিংবু সেক্যোর ওইহন্নবা ঙমখৈগী শম্বল, ঙমখৈগী ফ্লদ লাইতশিং, তেক্নোলোজিকেল সোলুসনশিং, ঙমখৈগী লম্বীশিং অমসুং বোর্দর আউতপোস্তশিং(বি.ও.পি.শিং)/কম্পেনী ওপরেতিং বেজশিং(সি.ও.বি.শিং) শেমগৎ-শাগৎপা য়াওনা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎ-শাগৎপদা মতেং পাংগনি৷